Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Vero True Social - Dé plaatsvervangende app voor alle social media?De complete "social world" is in rep en roer... want:  Een nieuwe app genaamd VeroTrueSocial heeft blijkbaar wat mensen hartjes gestolen. Terecht of niet? Voordat je hierover kunt oordelen is het wel handig om de app eerst uit te proberen en laat dat meteen een eerste struikelblokje zijn. Oke een kleintje.... waarom ga ik je zo vertellen. Laten we eerst even in de wereld van dé nieuwe(?) social media app duiken.What the F is Vero
Ik hoor je denken en dit waren exact mijn gedachten gisteren toen ik massaal Insta stories voorbij zag komen met "add me on Vero". Begrijpelijk. Want we hebben natuurlijk Facebook, Instagram, Snapchat en waarschijnlijk nog een paar hype apps waar ik niet aan meedoe. Eigenlijk is het vrij simpel. Vero zou namelijk dé app zijn die alle social media vervangt. Uhu dus je Instagram en Facebook en alle andere reutemeteut. Vero staat oor Truth. Een app zonder algoritme. Want zeg eens eerlijk... wie heeft er nou geen hekel aan dat vreselijke algoritme welke om de haverklap veranderd? Yes me! Nou goed, wat is dat Vero verder en wat kun je ermee? Laten we voorop stellen: Mocht je de app nog niet hebben gedownload... doe het hurry hurry want voor de eerste miljoen gebruikers is de app gratis. Daarna zou het geld kosten. Geen bergen, maar toch. Of dit echt waar is moet nog blijken, maar je kunt er maar beter als de kippen bij zijn. In de app kun je niet alleen foto's delen en bewerken, maar ook video's, boeken, linkjes enzovoort. En het leuke hieraan is dat je "volgers" niet pas 5 dagen na je geposte datum je verslag, foto of video in hun tijdlijn voorbij zien komen. WIN WIN! Ik bedoel, kijk naar Instagram... je tijdlijn daar is gewoonweg niet meer leuk! Je ziet alleen nog maar oudere foto's in je feed voorbij schuiven in plaats van de nieuwe plaatjes. Je kunt dit platform dus een beetje vergelijken met Facebook en Instagram in 1. Daarbij is het verdomd moeilijk om je nog een beetje staande te houden daarzo.

Had je eindelijk een paar duizend volgers bij elkaar weten te scharrelen komt er weer zo een nieuwe social app tevoorschijn getoverd. Hoewel dat laatste ook niet helemaal waar is. Want deze app bestaat namelijk al sinds 2015. En waarschijnlijk was er iemand die dacht heeeeeeee gaaf dit ga ik proberen. iets in de trant van - Als er 1 schaap over de dam is.... Guilty.

Wat vind ik ervan? 
Trendsetter en schaap als ik ben volg ik netjes de kudde op en heb inmiddels ook de Vero app op mijn telefoon gezet. Overigens is het een Beta versie en verkondig Vero dat zij bezig zijn met het verbeteren van de app. Zij hadden namelijk niet zo ontzettend veel belangstelling verwacht. Je bent verplicht je zelf te registreren met je telefoon nummer. Nawwhh oke. Niets mis mee. Hoop je dan maar. De app zelf is op dit moment rete traag met de hoofdletter T. Niet zo gek als het in pak en beet 2 dagen meer dan 500 duizend downloads heeft Ja veel he?! Wat denk ik verder van Vero? Ja moeilijk te zeggen. Ik ben een sucker voor nieuwe apps. Wie niet tegenwoordig! Misschien is dit iets waar wij als social media junkies aan toe zijn, iets nieuws. Hoewel ik mijzelf sterk afvraag hoe lang Vero bij zijn of haar eigen "waarheid" blijft. Dus zonder advertenties en algoritmes. Ik ben heel erg benieuwd. Ergens moet toch de geld kraan opengedraaid worden denk ik?

Tot nu toe ben ik eigenlijk best wel enthousiast over de app. Het is even wennen maar als je het doorhebt zal het waarschijnlijk ook een automatisch piloot verhaaltje worden. En het leukste, is dat je meerdere mogelijkheden hebt. Neem alleen al een linkje onder een foto plaatsen. Op Instagram is dit onmogelijk. Tenzij je Insta famous bent en minimaal 10k volgers. Dan kun je een swipe up linkje maken.Maar dus niet bij je foto zelf.  Bij Vero plaats je gewoon een linkje onder je foto en die is ook nog eens klikbaar. Jeeuuh! Je gebruikt zoals bij Insatgram ook gewoon hashtags waarop je dan ook weer kunt zoeken en gevonden kunt worden. Kind kan de was doen.

Ik heb het nog niet gehad over het uiterlijk van deze app..... maar daar hebben we ook niet zoveel woorden voor nodig. Het design is namelijk iets om nog enthousiaster van te worden. Beetje futuristisch wel, als ik het zo mag noemen.

Vero heeft nog een kleine upgrade nodig zodat alles naar behoren gaat werken, maar het begin is er en ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg van deze app. Zou Vero daadwerkelijk het nieuwe Instagram zijn? De nieuwe Facebook? De nieuwe snapchat? Wat denk jij?

Inmiddels gaan er geruchten rond, of eerder waarschuwingen, dat alles wat je op Vero plaatst van Vero is. Neem je een stukje op van je geweldige stem om te delen met de wereld zou het zo maar eens kunnen zijn dat je je eigen stem in een reclame spotje terughoort. Aldus de geruchten. Hier ga ik zelf niet zo in mee. Neem Facebook... de complete wereld was in rep en roer omdat Facebook alles van je mocht gebruiken. Als ik mij niet vergis was dit bij Instagram ook zo?! Correct me if I'm wrong. Daarbij komt ook dat je blijkbaar volgens de laatste roddels, je account niet meer kunt verwijderen en hiervoor toestemming nodig hebt van Vero zelf. Laten we vooral niet vergeten dat dit platform nog in zijn kinderschoenen staat en de nodige roddels de revue zullen passeren. Ik bedoel; Je hebt altijd van die stoep schijters die aan Instagram blijven hangen en concurrentie aan voelen komen......

In de tussentijd ga ik mijzelf in de wereld van Vero dompelen... en jij? 

PS: Je kunt mij vinden onder Kimberly Michaelis!