Doorgaan naar hoofdcontent

24 weken en een beetje


24 weken en een beetje... om precies te zijn; 25+3 😉 (beetje vals spelen hoort erbij. En dé eerste bump foto is een mega feit. Ja nu pas! Ik merk dat het toch allemaal een beetje aan mij voorbij gaat. Hoe mooi en leuk ik het ook van te voren allemaal het ingepland. Met 2 kleine mini draakjes en een mini in de oven gaat het allemaal zo ontzettend snel voorbij. Tijd om je even bij te beppen.


Laat ik beginnen met: Ik voel mijzelf ERG goed! Omtrent de zwangerschap dan hé? Ik mag absoluut niet klagen. Mijn buik is stukken minder aanwezig dan met 25 weken zwangerschap van Esra. Lucky me. Ik werd bang gemaakt door alle verhalen die de revue passeerde, met een 3e zwangerschap (of in mijn geval 4e) zou je buik veel sneller zichtbaar zijn. Al die praatjes kunnen we dus laten voor wat het is. Vergis je niet, dé buik zit ook nu wel eens in de weg hoor maar niet zo erg dat ik mijzelf niet meer lekker kan bewegen. Mits ik niet teveel eet ha. Dan voel ik mijzelf een gigantische walvis op het droge.

Energie? Heb ik! Ondanks dat mijn 2 andere spruitjes er op dit moment samen een potje van maken midden in de nacht. Ik ben dan wel niet wezen carnavallen, maar die ochtend na carnaval voelde ik mijzelf ietwat kater-achtig. Snapje? Teveel gedronken - Gewoon limonade. De meisjes hebben ineens hun slaapritme omgegooid en ik moet zeggen... dat is best even pittig en aanpoten. Maar de aanhouder wint toch? Ik probeer zoveel mogelijk tussendoor te doen. Mijn blog bijvoorbeeld... hoewel ik dat niet altijd kan opbrengen as you might noticed. Op dit moment ben ik bezig met een super secret project waar ik je hopelijk binnenkort meer over kan vertellen. Anyway, energie is dus prima aanwezig. Ok soms niet!

Ik mag echt niet klagen jongens! Deze zwangerschap gaat als een tierelier voorbij. Ik knipper 2 keer met mijn ogen en ik ben ineens 4 weken verder in mijn zwangerschap. Bizar toch? Schijnt dus volkomen normaal te zijn als je al kindjes in huis hebt wandelen of kruipen.

Namenstress? Nee ook niet! Stiekem hebben wij al een fantastisch mooie naam op ons lijstje staan. Nou staat er ook maar 1 naam op ha. Maar dat mag de pret niet drukken. Dat is trouwens iets waar wij (of ik) ons helemaal geen zorgen om hebben gemaakt tijdens de andere zwangerschappen. Dat zit wel snor.

De weegschaal en ik hebben inmiddels een iets mindere verhouden en eigenlijk kan ik wel zeggen dat wij de relatie even voor nu op een laag pitje hebben gezet. Ik heb er een aantal dagen geleden nog even op gestaan, was niet zo schokkend hoor. Maar om verdere haat gevoelens naar de waagschaal te voorkomen heb ik besloten om alleen op het einde van mijn zwangerschap nog eens een "stapje" te wagen en te kijken hoeveel ik in totaal ben aangekomen.

Nagellak restjes is the new black... 😋


Cravings...... dat is er typisch zo eentje dat ik op dit moment alles wel zou kunnen eten. Behalve die blauwschimmel kaas waar ik toch wel een hele grote liefde voor heb ontwikkeld (vroeger al) en nu? Nu kan ik die kaas niet ruiken of proeven. Weird! Waar heb ik dan wel zin in? In zure matten sowieso en verder alles wat je maar kunt en mag eten tijdens je zwangerschap. Gisteren bijvoorbeeld had ik ineens zin in knakworstjes. Nou ja dat is niet iets waar ik voor zwicht zeg maar. Oh nee wacht.... chocoladevlokken en hagelslag. Die 2 zijn een gevaarlijke combinatie bij deze zwangere moeke.

Hormonen en ik? Die vraag kun je beter stellen aan mijn geliefde wederhelft Bas. Soms schieten die hormonen door het dak terwijl het de andere dag weer vrij onder peil is. Vreemd as hell! Moet ik zelf wel toegeven dat ik er met deze zwangerschap wel aanzienlijk meer last van heb hoor. Sorry....

De babykamer gaan wij straks vormen in onze slaapkamer. Ik bedoel het kleine grietje slaapt toch de eerste tijd bij papa en mama op de slaapkamer. Zo kunnen de andere 2 dametjes eerst even hun ritme omgooien naar normale nachten voor ze weer samen op 1 kamer geplant worden. Ik twijfel alleen onwijs over de commode. Ik heb namelijk een fantastische foto op Pinterest gevonden waarbij iemand een oude grenen tafel gebruikte als commode. WIL IK OOK! EN als Kim nu iets wil... dan moet het ook zo gebeuren. Herkenbaar hoop ik voor de zwangere dames onder ons? 👀 In ieder geval gaat het mooi worden bij ons in de slaapkamer!!

Dat was eigenlijk mijn stukje update weer! Ik mag zoals ik eerder zei gewoonweg niet klagen over mijn zwangerschap. De kleine prinses schopt heerlijk mijn maag in twee stukken maar geniet er volop van. En het leuke is dat ik nu Bas weer kan lastig vallen met "Ooooo voel is" en " Aaaaaahh kijk is". Vast nog zo een herkenbaar puntje voor de zwangere momma's onder ons. Ik kan niet wachten om dit meisje in real life te mogen bewonderen ♥

Tot zover de 24 weken en een beetje update! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.