Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Positiekleding dragen na je bevalling?Een lastig onderwerpje dat dragen van positiekleding na je bevalling. Veel onzekerheid en schaamte. Maar eigenlijk is het doodnormaal. Je buik is na je bevalling niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoewel dat natuurlijk wel ontzettend fijn zou zijn. Hoe deed ik dat na mijn bevallingen?


Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een mini buikje. Ik woog aan het begin 53 kilo en ben zo een 10 kilo aangekomen. Ik heb mijn gehele zwangerschap mijn normale broeken gedragen van maat 34/36. Oke ik had wel 2 zwangerschapsbroeken maar ik wisselde gewoon graag af. Ik heb toen eigenlijk ook helemaal geen positie shirts gekocht of iets in die trant. Simpelweg omdat ik die van mijzelf prima aan kon. Handig! Na mijn bevalling kon ik 2 dagen later meteen weer mijn oude spijkerbroek aan. YAY! Hoewel dat niet helemaal lekker zat en ik toch liever in een jogging broek liep....

Bij Esra verliep dat iets anders. Ik heb na mijn bevalling van Vajèn niet meer de 53 kilo aangetikt. Dat was ook niet nodig. Met een beetje sporten was ik ook gelukkig. De tweede zwangerschap had ik al vrij snel een buikje en met 20 weken zelfs een grotere buik dan ik nu heb. Dus de positiekleding.. daar kon ik niet meer onderuit. Toch had ik maar 2 broeken en de rest van mijn kleding kocht ik gewoon een maatje groter. Na mijn bevalling was ik een flubbertje.... broeken die ik tijdens mijn zwangerschap nog aankon, dat lukt niet meer. Maar thank god voor de positiebroeken. Die heb ik stiekem best nog wel een tijdje gedragen heb ondanks dat ik niet meer zwanger was. De broek trok mijn buik een beetje in "positie" 😌 Ik kreeg dan ook regelmatig de opmerking, je bent toch al bevallen? Ha! No shit shirlock. I did indeed maar wie doet mij wat met een lekkere hoge broek? Juist niemand. Eerlijk, je kijkt uit naar het moment dat je je die positiekleding in de kast kunt hangen of in een doos kunt proppen en je gauw weer je eigen kleding aan kunt, maar dat werkt niet altijd. Zo blijkt.

Het dus héél erg normaal om na je bevalling nog positiebroeken te dragen. Jij en ik zijn niet de enige. Niet iedereen zal ervoor uit durven komen maar waarom zou je je schamen? Voor iets wat je bijna 9 maanden hebt gedragen? Nee hou op schei uit. Ik ga mezelf niet in een skinny hijsen na mijn bevalling. Gewoon niet! Wat een ramp zeg. Ik heb net een marathon gelopen door het bevallen en dan zou ik mijzelf ook nog gaan pijnigen met een broek die eigenlijk niet lekker zit. En dit geldt overigens ook voor de mama's die dag in dag uit in huis kloffie makkelijk willen wandelen. Been there done that ✋Stiekem maak ik mezelf er nu nog steeds schuldig aan. Oke ik ben dan nu zwanger, maar niets fijner dan de gehele dag in mijn jogging broek wandelen als ik toch nergens heen hoef. Wie heeft er een excuus nodig!

Leggings, daar zweer ik bij! Zeker die van H&M van de mama afdeling. Die zitten zo ontzettend lekker. Dus voel je je zelf er niet helemaal oke bij om een positiejeans te dragen is dé legging ook een fantastisch alternatief na je bevalling. En anders heeft vriendlief vast nog wel een oversized joggingbroek "te leen".

Wist je dat er zelfs vrouwen zijn die maaaaanden na hun bevalling nog steeds hun positiebroeken dragen? Simpelweg omdat ze veel lekkerder zitten dan normale broeken? Now you know!

Lang verhaal kort - Geen schaamte nodig!!! Positiebroeken na je bevalling high five 👊✋