Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Positiekleding dragen na je bevalling?Een lastig onderwerpje dat dragen van positiekleding na je bevalling. Veel onzekerheid en schaamte. Maar eigenlijk is het doodnormaal. Je buik is na je bevalling niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoewel dat natuurlijk wel ontzettend fijn zou zijn. Hoe deed ik dat na mijn bevallingen?


Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een mini buikje. Ik woog aan het begin 53 kilo en ben zo een 10 kilo aangekomen. Ik heb mijn gehele zwangerschap mijn normale broeken gedragen van maat 34/36. Oke ik had wel 2 zwangerschapsbroeken maar ik wisselde gewoon graag af. Ik heb toen eigenlijk ook helemaal geen positie shirts gekocht of iets in die trant. Simpelweg omdat ik die van mijzelf prima aan kon. Handig! Na mijn bevalling kon ik 2 dagen later meteen weer mijn oude spijkerbroek aan. YAY! Hoewel dat niet helemaal lekker zat en ik toch liever in een jogging broek liep....

Bij Esra verliep dat iets anders. Ik heb na mijn bevalling van Vajèn niet meer de 53 kilo aangetikt. Dat was ook niet nodig. Met een beetje sporten was ik ook gelukkig. De tweede zwangerschap had ik al vrij snel een buikje en met 20 weken zelfs een grotere buik dan ik nu heb. Dus de positiekleding.. daar kon ik niet meer onderuit. Toch had ik maar 2 broeken en de rest van mijn kleding kocht ik gewoon een maatje groter. Na mijn bevalling was ik een flubbertje.... broeken die ik tijdens mijn zwangerschap nog aankon, dat lukt niet meer. Maar thank god voor de positiebroeken. Die heb ik stiekem best nog wel een tijdje gedragen heb ondanks dat ik niet meer zwanger was. De broek trok mijn buik een beetje in "positie" 😌 Ik kreeg dan ook regelmatig de opmerking, je bent toch al bevallen? Ha! No shit shirlock. I did indeed maar wie doet mij wat met een lekkere hoge broek? Juist niemand. Eerlijk, je kijkt uit naar het moment dat je je die positiekleding in de kast kunt hangen of in een doos kunt proppen en je gauw weer je eigen kleding aan kunt, maar dat werkt niet altijd. Zo blijkt.

Het dus héél erg normaal om na je bevalling nog positiebroeken te dragen. Jij en ik zijn niet de enige. Niet iedereen zal ervoor uit durven komen maar waarom zou je je schamen? Voor iets wat je bijna 9 maanden hebt gedragen? Nee hou op schei uit. Ik ga mezelf niet in een skinny hijsen na mijn bevalling. Gewoon niet! Wat een ramp zeg. Ik heb net een marathon gelopen door het bevallen en dan zou ik mijzelf ook nog gaan pijnigen met een broek die eigenlijk niet lekker zit. En dit geldt overigens ook voor de mama's die dag in dag uit in huis kloffie makkelijk willen wandelen. Been there done that ✋Stiekem maak ik mezelf er nu nog steeds schuldig aan. Oke ik ben dan nu zwanger, maar niets fijner dan de gehele dag in mijn jogging broek wandelen als ik toch nergens heen hoef. Wie heeft er een excuus nodig!

Leggings, daar zweer ik bij! Zeker die van H&M van de mama afdeling. Die zitten zo ontzettend lekker. Dus voel je je zelf er niet helemaal oke bij om een positiejeans te dragen is dé legging ook een fantastisch alternatief na je bevalling. En anders heeft vriendlief vast nog wel een oversized joggingbroek "te leen".

Wist je dat er zelfs vrouwen zijn die maaaaanden na hun bevalling nog steeds hun positiebroeken dragen? Simpelweg omdat ze veel lekkerder zitten dan normale broeken? Now you know!

Lang verhaal kort - Geen schaamte nodig!!! Positiebroeken na je bevalling high five 👊✋