Doorgaan naar hoofdcontent

Positiekleding dragen na je bevalling?Een lastig onderwerpje dat dragen van positiekleding na je bevalling. Veel onzekerheid en schaamte. Maar eigenlijk is het doodnormaal. Je buik is na je bevalling niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoewel dat natuurlijk wel ontzettend fijn zou zijn. Hoe deed ik dat na mijn bevallingen?


Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een mini buikje. Ik woog aan het begin 53 kilo en ben zo een 10 kilo aangekomen. Ik heb mijn gehele zwangerschap mijn normale broeken gedragen van maat 34/36. Oke ik had wel 2 zwangerschapsbroeken maar ik wisselde gewoon graag af. Ik heb toen eigenlijk ook helemaal geen positie shirts gekocht of iets in die trant. Simpelweg omdat ik die van mijzelf prima aan kon. Handig! Na mijn bevalling kon ik 2 dagen later meteen weer mijn oude spijkerbroek aan. YAY! Hoewel dat niet helemaal lekker zat en ik toch liever in een jogging broek liep....

Bij Esra verliep dat iets anders. Ik heb na mijn bevalling van Vajèn niet meer de 53 kilo aangetikt. Dat was ook niet nodig. Met een beetje sporten was ik ook gelukkig. De tweede zwangerschap had ik al vrij snel een buikje en met 20 weken zelfs een grotere buik dan ik nu heb. Dus de positiekleding.. daar kon ik niet meer onderuit. Toch had ik maar 2 broeken en de rest van mijn kleding kocht ik gewoon een maatje groter. Na mijn bevalling was ik een flubbertje.... broeken die ik tijdens mijn zwangerschap nog aankon, dat lukt niet meer. Maar thank god voor de positiebroeken. Die heb ik stiekem best nog wel een tijdje gedragen heb ondanks dat ik niet meer zwanger was. De broek trok mijn buik een beetje in "positie" 😌 Ik kreeg dan ook regelmatig de opmerking, je bent toch al bevallen? Ha! No shit shirlock. I did indeed maar wie doet mij wat met een lekkere hoge broek? Juist niemand. Eerlijk, je kijkt uit naar het moment dat je je die positiekleding in de kast kunt hangen of in een doos kunt proppen en je gauw weer je eigen kleding aan kunt, maar dat werkt niet altijd. Zo blijkt.

Het dus héél erg normaal om na je bevalling nog positiebroeken te dragen. Jij en ik zijn niet de enige. Niet iedereen zal ervoor uit durven komen maar waarom zou je je schamen? Voor iets wat je bijna 9 maanden hebt gedragen? Nee hou op schei uit. Ik ga mezelf niet in een skinny hijsen na mijn bevalling. Gewoon niet! Wat een ramp zeg. Ik heb net een marathon gelopen door het bevallen en dan zou ik mijzelf ook nog gaan pijnigen met een broek die eigenlijk niet lekker zit. En dit geldt overigens ook voor de mama's die dag in dag uit in huis kloffie makkelijk willen wandelen. Been there done that ✋Stiekem maak ik mezelf er nu nog steeds schuldig aan. Oke ik ben dan nu zwanger, maar niets fijner dan de gehele dag in mijn jogging broek wandelen als ik toch nergens heen hoef. Wie heeft er een excuus nodig!

Leggings, daar zweer ik bij! Zeker die van H&M van de mama afdeling. Die zitten zo ontzettend lekker. Dus voel je je zelf er niet helemaal oke bij om een positiejeans te dragen is dé legging ook een fantastisch alternatief na je bevalling. En anders heeft vriendlief vast nog wel een oversized joggingbroek "te leen".

Wist je dat er zelfs vrouwen zijn die maaaaanden na hun bevalling nog steeds hun positiebroeken dragen? Simpelweg omdat ze veel lekkerder zitten dan normale broeken? Now you know!

Lang verhaal kort - Geen schaamte nodig!!! Positiebroeken na je bevalling high five 👊✋

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.