Doorgaan naar hoofdcontent

Over de helft heen - 22 weken zwanger22 weken zwanger... het lijkt alsof de tijd voorbij vliegt. Zelfs zo snel dat ik af en toe mijn wederhelft moet vragen hoe ver ik nou ook al weer zwanger ben. Ja echt hoor. Ondanks dat ik natuurlijk verschillende leuke apps op mijn telefoon heb. De Prenatal app bijvoorbeeld. Die is erg leuk! Maar goed daarvoor kan ik je later altijd meer vertellen. Ik ben dus nu over de helft van mijn zwangerschap heen. Tijd voor een update!


Officieel ben ik wanneer jullie dit lezen 22+3 weken zwanger en is het kleine meisje in mijn buik inmiddels zo groot als een kokosnoot. Nou ja noem dat maar groot! Ha! De centimeters op internet verschillen nogal, maar ik ga uit van mijn zwangerschaps app en die geeft 27.8 centimeter aan met een gewicht van 430gr. Ze slaapt(zoals er gezegd wordt) ongeveer 12 tot 14 uur per dag. Slaapkopje ♥ Deze tijd kun je last krijgen van je rug. Uhu AMEN! Ik ben nog steeds ongelooflijk blij met mijn Anita Babybelt waar ik eerder al iets over heb geschreven. Mocht je zwanger zijn en dit lezen - AANSCHAFFEN! Het is natuurlijk niet gezegd dat je last krijgt van je rug, maar just in case. En dan mijn ademhaling. Huh wat is dat? Haha Als ik van beneden naar boven moet lopen en weer terug naar beneden moet ik minstens 10 minuten op adem komen.

De eerste striemen
Ik dacht dat ik er ook deze keer wel weer mee weg zou komen, maar nee. Ook de striemen-fee heeft mij gevonden. Niet op mijn buik (even afkloppen NOK NOK ON WOOD) maar op m'n bovenbeen. Een klein paars striempje. Hello there! Ik wou zeggen dat het leuk was om hem/haar te ontmoeten, maar die woorden slik ik gauw weer in. We blijven vrolijk doorsmeren, inclusief de beentjes. Oh en aankomende week komt mijn gouden tip voor striae online. Stay tuned.

Lichamelijke ongemakken
Gisteren was de beurt om aan mijn teennagels om even kort gewiekt te worden. Dit was best even een opgave kan ik je vertellen. NU AL! Terwijl mijn buik eigenlijk helemaal nog niet zo mega groot is. Dan nog maar te zwijgen over alle lucht die mijn lichaam verlaat op ongepaste momenten 😂Bij het scheren moet ik mezelf ook op dit moment in allerlei vreemde bochten werpen.... het begin! Natuurlijk zijn er voor mij ook leuke lichamelijk-niet-zo-ongemakken. Namelijk mijn (.)(.). Die waren namelijk compleet tot MOES geslagen na mijn zwangerschap van Vajèn, maar nu.... they're back bitches haha. I know I know dit blijft natuurlijk niet "hangen", des te meer geniet ik er nu van. Ik moet in ieder geval "nieuwe bh's kopen" op mijn to do lijstje zetten. Een grote cupmaat dusssssssss!

Cravings
Eigenlijk is er maar 1 echte craving die mij tot de 22 weken heeft gebracht. Namelijk zure matjes! Hoe zuurder hoe beter. Hoe meer hoe beter. Zodra ik misselijk begin te worden (wat overigens gelukkig niet zo vaak het geval meer is) neem ik een hand zure matjes en de misselijkheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. In het begin hielp het ook voor mijn duizeligheid etc. Maar daar is mijn lichaam gelukkig overheen gestapt. Verder vind heb ik een behoorlijke craving voor chocolade vlokken. Love it! Hoewel ik verder niet echt iets met chocolade heb op dit moment. Dingen die ik nu ineens niet erg lekker meer vind is bijvoorbeeld brie. Watskebeurt? Ik ben normaal DOL op brie. Echt kutjedol. Maar het smaakt op de 1 of andere manier heel bizar.

Zwangerschapsbrein
Ik vergeet met de hoofdletter V ALLES! Zo heb ik voor Esra haar verjaardag een taart gebakken en alle stappen opgeschreven op een A4'tje. Het A4'tje lag naast mij tijdens het bakken zodat ik even snel tussendoor kon spieken. Alles wat ik las was ik binnen 2 seconde weer vergeten. Het lijkt met de dag erger te worden 👀 En dan heb ik je nog niet eens verteld over de dagelijkse struggle van mijn brein.

20 weken echo
Als je net bovenstaande kopje (zwangerschapsbrein) hebt gelezen... de 20 weken echo afspraak was ik compleet vergeten. Niet als in ik heb de afspraak gemaakt en ben hem toen vergeten, nee. Ik was überhaupt vergeten om de afspraak te maken. Uiteindelijk had Inge van babyview nog een plekje voor ons. Maarre toen vergat ik ook de verwijsbrief van de verloskundige! Erg he?! Maar het hoort er allemaal bij. Waarschijnlijk niet in zo een extreme vorm haha. Maar de 20 weken echo... was blijft het mooi en ongelooflijk bijzonder om zo een kleine keuteltje in je buik te zien bewegen. Alle kanten op! En het allermooiste van alles - Ons meisje is helemaal goedgekeurd!! YES! En ik mag (so far so good) gewoon thuis bevallen. HEERLIJK! Daarover ga ik je binnenkort ook iets meer vertellen, want blijkbaar zijn er toch veel vrouwen die het liefst in eigen omgeving willen bevallen en uiteindelijk tóch kiezen voor een ziekenhuisbevalling.

Babykamer struggles
Na mijn blogje over het samen in 1 kamer slapen van onze andere 2 draakjes, wat overigens een complete mislukking bleek, hebben wij toch besloten om de kleine dame eerst bij ons in de slaapkamer een hoekje te geven. Voor het badderen, verschonen, aankleden e.d. Hoewel ik het geweldig zou vinden om nogmaals een babykamertje klaar te mogen maken hoor. Maar na de mislukte poging van onze andere dames samen op een kamer te laten slapen en wij maar 3 slaapkamers hebben is er op dit moment geen andere optie. Maar des te gezellig het gaat worden in onze slaapkamer. Toch? Ik bedoel je kleine spruitje slaapt sowieso de eerste weken (misschien wel maanden) bij papa en mama en wij plakken er gewoon nog wat extra tijd aan vast. Misschien moeten wij vast na gaan denken over zo een mega über groot co-sleeping bed! HA! Briljant. Nee zonder dollen.. ik werd na het zien van de babykamer van Manon Tilstra (mom to-be) spontaan verliefd op de inrichting en de kleuren dat ik achter Pinterest ben gesprongen en weer in het wilde weg heb lopen pinnen! Lang verhaal kort; We zijn dus nog niet begonnen met een babykamer. Puur omdat wij al een bedje hebben en het enige wat ons rest aan te schaffen is een commode.

En verder Kim? 
Verder voelt deze Kim haarzelf TE goed! 😃 En met te goed bedoel ik... dat ik mijzelf zo goed voel dat ik nog wel eens mezelf voorbij wil lopen. Gelukkig kan ik dat goed onder controle houden. En heb ik zo heel af en toe een slaap momentje wanneer beide meisjes 's middags in bed liggen. Zal ik je vertellen dat dat heerlijk is? Ook al hou ik echt absoluut niet van overweg dutjes doen? Sterker nog... ik haat het!! Maar nu... hemels!

Foto's.....
Tsja, ik had mezelf voorgenomen om lekker veel buikfoto's van week tot week te maken. maar guess what. Deze Kim staat er gewoon niet bij stil. Het is alsof deze zwangerschap echt als een race auto aan mij voorbij gaat. Ik zal het je nog sterker vertellen... ik heb nog niet 1 buikfoto gemaakt. What a shame! Ondanks dat ik wel de super leuke bump update inulkaartjes van kaartmetmuisjes.nl invul, blijven die foto's achterwege. Dan maar wat mooie plaatjes schieten als mijn buik lekker door het dak heen groeit!

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.