Doorgaan naar hoofdcontent

2 kindjes op 1 slaapkamer #alsdatmaargoedgaatWe gaan het doen! Onze 2 kleine spruitjes samen op 1 kamertje. Het perfecte moment is nu aangebroken. Hoewel ik mij afvraag of daar überhaupt wel een goed moment voor bestaat 😂 Ik ben er zelf ongelooflijk zenuwachtig voor. #Alsdatmaargoedgaat. Waarom we deze keuze nu al iets eerder hebben gemaakt lees je vandaag.


Wij hebben een vrij groot huis, maar met maar 3 slaapkamers. Op zich genoeg natuurlijk, maar met een 3e kleine spruit opkomst moeten we even gaan passen, meten en schuiven op de bovenverdieping tot wij ons penthouse boven op ons normale huis kunnen plaatsen 😋 Dat Vajèn en Esra op 1 kamer zouden gaan slapen stond meteen vast, alleen was het moment nog niet aan de orde gekomen. Ik ben mevrouw uitstel en inderdaad stelde wij dit klusje ook nog even uit. Esra heeft de afgelopen maanden haar ritme compleet ondersteboven gegooid wat betreft het slapen. (lees: Veel te vaak wakker) Het is dus best tricky om 2 kindjes met een verschillende leeftijd in een zelfde kamer laten slapen. Toch hebben we nu de knoop doorgehakt en zijn wij zelfs al begonnen met schuiven op de bovenverdieping. Want.........

Zo rond de jaarwisseling begon Vajèn met ziek worden. Oudjaarsdag deden wij haar naar bed voor haar een middagdutje. Dat schreef ik al eerder in een blogje van vorige week. Dat ging allemaal oke. So far so good. Tot de avond. Ze werd om 23:00 krijsend wakker en lag te trillen als een rietje. Ik heb haar toen mee naar beneden genomen en tussen papa en mama in heeft ze nog even naar Peppa Pig gekeken. Dat was het ook niet helemaal dus toch maar naar bed. Uiteindelijk heeft ze door al 't harde geknal geslapen net zoals haar kleine zusje Esra. FIJN! Maar nadat de knallen zo rond 04:00 wat waren afgezwakt begon Vajèn opnieuw met krijsen en was totaal in paniek. Dit heeft dus een paar dagen geduurd en gisteren (Donderdag) was voor mij de maat vol. Ik bracht Vajèn naar bed, maar ze was zo ontzettend bang. Toch is ze even in slaap gevallen om om 02:00 toch weer wakker te worden en niet meer durfde te slapen. Mijzelf in mijn badjas gehesen heb ik haar en haar bedje meegenomen naar onze slaapkamer. Lekker bij papa en mama slapen. EN dit was dus blijkbaar de beste beslissing ooit gemaakt door deze moeke. Vajèn is heerlijk in slaap gevallen en werd pas om 09:10 wakker! Yes I kid u not hoor. Blijkbaar heeft ze in combinatie met het vuurwerk en haar griepje een flinke griepdroom gehad waardoor ze bang is geworden in haar eigen kamertje.

Ik ben vandaag (vrijdag) meteen begonnen met alles omzetten. Haar bedje staat nu bij Esra in der kamertje. Vanavond gaat het dus gebeuren... onze 2 kleine spruitje op 1 kamer! OP HOOP VAN ZEGEN! In Vajèn haar kamer heb ik al het speelgoed van beide meisjes neergezet. Inclusief babyspullen en kleding en en en en... nog meer rommel. Allemaal rommel om uit te zoeken! Leuk klusje wel 😓 Ik heb expres geen verhalen gelezen van andere mama's en papa's met 2 kindjes in 1 kamer. Dan zou ik waarschijnlijk nog hysterischer worden. Not in a good way.

Dus let's do this! Ik ga waarschijnlijk tegen het eind van de avond, zo richting de bedtijd van de meisjes beginnen met peentjes zweten ha. Anderzijds heb ik ontzettend veel zin om dé slaapkamer die uiteindelijk van hun saampjes moet gaan worden helemaal klaar te maken. ZO LEUK! En thank god voor Pinterest. Ik ben al losgeslagen met pinnen ha! Maar daar laat ik je binnenkort meer van zien.


In the mean time ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar andere verhalen van mama's (en of papa's) met 2 kindjes van een andere leeftijd in 1 slaapkamer? 

Oh pssst de foto hierboven in de blog is natuurlijk niet van dé slaapkamer he?! Deze komt netjes en wel gejat van Pinterest. Helaas kon ik de echte source niet achterhalen. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.