Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Goede voornemens voor 2018? DAG!Het jaar 2017 is bijna ten einde. (goh wat klinkt dat freaky) En 2018 staat al kloppend voor de deur. Iedereen begint met zijn of haar goede voornemens op te schrijven. Behalve ik, want ik ben Kim en heb besloten dat mijn goede voornemen voor 2018 zal gaan worden - Geen goede voornemens! Nee maar echt. Ik ben er klaar mee. Waarom? Nou daarom dus.


Ieder jaar weer probeerde ik goede voornemens op te schrijven. Soms lukte dit en soms lukte dit ook niet. Altijd stond er op mijn lijstje....... ja raadt het al; Gezonder gaan leven, meer sporten en al die bladiebladiebla. Oh heus ik heb mijzelf er wel eens gehouden maar daar had ik niet per se een nieuw jaar voor nodig om hier überhaupt mee te gaan starten. Nee dit deed ik gewoon ergens midden in het jaar. Want waarom niet?

Goed, ergens bovenaan een ieder zijn lijstje kunnen we denk ik het sporten en afvallen gebeuren wel terug vinden. Of misschien ergens op de 2e of 3e plek. Oh en stoppen met roken, al dat soort crappy dingen. Oke ik snap uiteraard dat menig Nederland graag een Sonja Bakker dieetje zou willen gaan volgens om alle overtollige oliebollen en vette snaai eraf te branden, maar zeg eens eerlijk? Eet je daadwerkelijk zoveel die 2 kerstdagen (oke 3 dan) dat je ineens op een drastisch dieet moet? Nee toch? Ik heb nu makkelijk praten want ik groei toch wel, zonder of met oliebollen in mijn mik. Ha! Pregnancy life!

Maar inderdaad ik vind die goede voornemens zulke grote onzin. Doelen, dat vind ik dan wel weer een mooi iets. Maak een lijstje met alle doelen voor het nieuwe jaar. In dit geval dus 2018. Had ik ook moeten doen, maar mijn doelen zitten zo ver in mijn brein gestampt dat het onmogelijk is om er omheen te kunnen. Zelfs niet met een zwangerschapsbrein. Echt niet! Die doelen kan ik natuurlijk ook hier delen. In een ander blogje misschien. Anyway, doelen stellen. Ja dat vind ik veel leuker dan goede voornemens. Bijvoorbeeld zo een doel als Mevrouw Rachel van Sas aka de Huismuts. Ik vind haar persoonlijkheid echt ongelooflijk leuk. Samen met haar grote liefdes, Willem en kleine Pipster zijn zij in het nieuwe jaar aan het genieten van een 2 maanden verblijf in Bali. Oh jongens hier kun je toch alleen maar van dromen. Om maar even een voorbeeld doelstelling op te noemen. Nu kunnen we massaal gaan roepen - Neeuuuhhh niet haalbaar en nog meer onzinnige dingen, maar hey als iets wilt dan lukt het je. Daar ben ik heilig van overtuigd!

Vroegahhh toen ik nog werkte voor een baas wist ik voor meer dan dertigduizend procent zeker dat ik niet voor altijd voor een baas wou werken. Ik wou zelf de baas zijn! Het liefst met een mooi kantorenpand en mensen in dienst, maar ik geloof dat we die tijd wel hebben gehad ha. En kijk... ik werk niet voor een baas maar als baas. Voor mijn zelf dus 😉 Er is toch niets mooiers dan een doel te behalen waar je zelf hard voor geknokt hebt?

In plaats van dat wij Nederlanders massaal onze goede voornemens opschrijven, bedenk de doelen die je wilt behalen. Wat wil je bereiken in 2018 of wat wil je absoluut in dat nieuwe jaar gedaan hebben? Om maar weer even het Bali avontuur van Rachel naar boven te hengelen. Die voornemens die je nu hoogstwaarschijnlijk hebt opgeschreven, gooi ze weg. Die heb je niet nodig. Je kunt iedere dag van het jaar beginnen, iedere maand is er weer een nieuwe maand!

Zo dat was even een lesje wijsheid van een zwangere moeke met een zwangerschapsbrein. Heeeerlijk! Ik ga snel verder werken aan mijn doelen lijstje zodat ik deze ook met jou kan delen. Wel zo leuk, toch?

En jij, wat heb jij voor doelen voor 2018?Bron afbeelding