Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens voor 2018? DAG!Het jaar 2017 is bijna ten einde. (goh wat klinkt dat freaky) En 2018 staat al kloppend voor de deur. Iedereen begint met zijn of haar goede voornemens op te schrijven. Behalve ik, want ik ben Kim en heb besloten dat mijn goede voornemen voor 2018 zal gaan worden - Geen goede voornemens! Nee maar echt. Ik ben er klaar mee. Waarom? Nou daarom dus.


Ieder jaar weer probeerde ik goede voornemens op te schrijven. Soms lukte dit en soms lukte dit ook niet. Altijd stond er op mijn lijstje....... ja raadt het al; Gezonder gaan leven, meer sporten en al die bladiebladiebla. Oh heus ik heb mijzelf er wel eens gehouden maar daar had ik niet per se een nieuw jaar voor nodig om hier überhaupt mee te gaan starten. Nee dit deed ik gewoon ergens midden in het jaar. Want waarom niet?

Goed, ergens bovenaan een ieder zijn lijstje kunnen we denk ik het sporten en afvallen gebeuren wel terug vinden. Of misschien ergens op de 2e of 3e plek. Oh en stoppen met roken, al dat soort crappy dingen. Oke ik snap uiteraard dat menig Nederland graag een Sonja Bakker dieetje zou willen gaan volgens om alle overtollige oliebollen en vette snaai eraf te branden, maar zeg eens eerlijk? Eet je daadwerkelijk zoveel die 2 kerstdagen (oke 3 dan) dat je ineens op een drastisch dieet moet? Nee toch? Ik heb nu makkelijk praten want ik groei toch wel, zonder of met oliebollen in mijn mik. Ha! Pregnancy life!

Maar inderdaad ik vind die goede voornemens zulke grote onzin. Doelen, dat vind ik dan wel weer een mooi iets. Maak een lijstje met alle doelen voor het nieuwe jaar. In dit geval dus 2018. Had ik ook moeten doen, maar mijn doelen zitten zo ver in mijn brein gestampt dat het onmogelijk is om er omheen te kunnen. Zelfs niet met een zwangerschapsbrein. Echt niet! Die doelen kan ik natuurlijk ook hier delen. In een ander blogje misschien. Anyway, doelen stellen. Ja dat vind ik veel leuker dan goede voornemens. Bijvoorbeeld zo een doel als Mevrouw Rachel van Sas aka de Huismuts. Ik vind haar persoonlijkheid echt ongelooflijk leuk. Samen met haar grote liefdes, Willem en kleine Pipster zijn zij in het nieuwe jaar aan het genieten van een 2 maanden verblijf in Bali. Oh jongens hier kun je toch alleen maar van dromen. Om maar even een voorbeeld doelstelling op te noemen. Nu kunnen we massaal gaan roepen - Neeuuuhhh niet haalbaar en nog meer onzinnige dingen, maar hey als iets wilt dan lukt het je. Daar ben ik heilig van overtuigd!

Vroegahhh toen ik nog werkte voor een baas wist ik voor meer dan dertigduizend procent zeker dat ik niet voor altijd voor een baas wou werken. Ik wou zelf de baas zijn! Het liefst met een mooi kantorenpand en mensen in dienst, maar ik geloof dat we die tijd wel hebben gehad ha. En kijk... ik werk niet voor een baas maar als baas. Voor mijn zelf dus 😉 Er is toch niets mooiers dan een doel te behalen waar je zelf hard voor geknokt hebt?

In plaats van dat wij Nederlanders massaal onze goede voornemens opschrijven, bedenk de doelen die je wilt behalen. Wat wil je bereiken in 2018 of wat wil je absoluut in dat nieuwe jaar gedaan hebben? Om maar weer even het Bali avontuur van Rachel naar boven te hengelen. Die voornemens die je nu hoogstwaarschijnlijk hebt opgeschreven, gooi ze weg. Die heb je niet nodig. Je kunt iedere dag van het jaar beginnen, iedere maand is er weer een nieuwe maand!

Zo dat was even een lesje wijsheid van een zwangere moeke met een zwangerschapsbrein. Heeeerlijk! Ik ga snel verder werken aan mijn doelen lijstje zodat ik deze ook met jou kan delen. Wel zo leuk, toch?

En jij, wat heb jij voor doelen voor 2018?Bron afbeelding

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.