Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

DIY - Een persoonlijke zelfgemaakte kerstkaartDecember is by far mijn favoriete maand. Kaarsjes, dekentjes, warme chocolademelk met slagroom (Véél slagroom), kerstbomen optuigen, je huis omtoveren tot een kerst paleis... moet ik nog even doorgaan? Het allerleukste vind ik de kerstkaartjes. Leuk om te krijgen hoor, maar nog leuker vind ik het om ze zelf te maken. Ieder jaar weer probeer ik hier zoveel mogelijk liefde en aandacht aan te besteden om de mensen om ons heen blij te maken met een geweldige persoonlijke kerstkaart. Ook dit jaar is dat wederom meer dan een geslaagde missie geweest. Hoewel.....het liep even iets anders.


Ik zag ergens aan het einde van de zomer een prachtige foto voorbij komen op Facebook. Hierop was een meisje te zien, helemaal warm ingepakt, tussen de cadeautjes op een houten slee én midden in het bos. Oke zoiets wil ik ook dit jaar. Want dit is onze eerste kerst met 2 kindjes en dan moet het kaartje natuurlijk wel extra bijzonder worden. Van mijn schoonouders konden wij een houten slee lenen. Die was al ruime tijd van te voren te vinden in onze gang. Vol goede moed zijn wij begonnen met het foto maak avontuur. En wellicht als je dit leest en je zelf mama bent van 1 of meerdere kids, het is gewoon mission impossible om een foto te maken waar 2 kids op staan. Echt waar! Zeker in een andere omgeving dan thuis - In dit geval het bos - was dit geen geslaagde missie. Dus moest er direct iets anders verzonnen worden. Maar wat?  Fijne autist die ik ben moest en zou ik toch echt foto's maken in de buitenlucht met die té leuke slee. Jongens jongens jongens wat een gedoe. Dus wij pasten hoe vervelend ook, onze plannen aan. Binnen foto's maken, dat was niet anders. En ja, ook hier ging het met bloed zweet en tranen bijna mis. Ik bleef klikken met mijn camera in de hoop dat er een goeie foto tussen zou zitten en guess what; De laatste foto was het best gelukt!

Een gouden tip voor alle mama's die net als ons een geweldige foto willen maken voor de kerstkaart: Doe dit niet alleen!! Ik herhaal doe dit niet alleen! Bas was werken dus deze mama had een zware taak op haarzelf genomen. Eind goed al goed. Althans met een filmpje van Plop op mijn telefoon en mijn telefoon weer bovenop de camera. En toch heb ik er intens van genoten ondanks de kerstballen die door het huis heen vlogen en Vajèn die de kleine pakjes uit de boom probeerde open te maken.

De foto ♥ 
Hoe ontzettend leuk is dé uiteindelijke foto geworden die op het kerstkaartje mag gaan pronken? Ik ben er best wel een beetje erg trots op. Wacht nog even met weg klikken hoor, want onderaan dit blogje deel ik nog wat hilarisch beeldmateriaal. De mislukte foto's!

Ik heb voor de foto dus een houten slee gebruikt met daaroverheen een wit vachtje. Deze zijn nu weer overal verkrijgbaar. De meisjes hebben beide een witte romper aan met lange mouwen en daarbij echte kerstsokken. Om hun outfit af te maken koos ik voor een witte zelfgemaakte knoop haarband. Het leek ons een erg slim plan om de kerstboom op fruitkratjes te zetten. Zo kunnen we er in ieder geval de hele maand December van genieten. Ik bedoel = Kids en kerstbomen! Daarbij ziet het er op de foto toch onwijs leuk uit zo? Ik ben blij! Zeker als je met mij kon kijken hoe absurd ik heb gedaan om een goeie foto te kunnen knippen 😂En dan is het tijd voor het leukste gedeelte, de kerstkaartjes maken. Wij maakten deze op Kaartje2go.nl Zij hebben een fantastische snelle levering. Namelijk voor 20:00 besteld is dezelfde dag verzonden. (op werkdagen) En als het je een fijne postbode hebt, heb je ze de dag erna in huis. Zelfs als je alles tot het laatste moment uitstelt ben je nog op tijd met het versturen van je kerstkaartjes. Je kunt kiezen voor een blanco kaart zoals ik heb gedaan of je kunt kiezen voor een kant en klaar kaartje die je zelf nog helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Bijvoorbeeld de tekst, de kleur, extra plaatjes en ga zo maar door. Je hebt zo ontzettend veel keus en eigenlijk zijn ze allemaal té leuk! Kiezen met je hart is mijn tip 😉 Er zijn maar liefst 14 pagina's vol kaartjes waar je uit kunt kiezen! 14!!! Wat ik zelf ook erg leuk vind zijn de voorbeeld teksten waar je uit kunt kiezen. Mocht je dus geen inspiratie hebben voor een leuke pakkende tekst om het nog persoonlijker te maken.

Zeg nou eens eerlijk, er is toch niets leukers dan het maken van een persoonlijke kerstkaart voor je geliefde mensen om je heen? Ik hou ervan en stiekem vind ik het ook geweldig als iemand anders ook een persoonlijke twist aan zijn of haar kaartje heeft gegeven. Daarom wil ik jou graag aansporen om blije gezichten te creëren door middel van een persoonlijke kerstkaart. Dus begin maar meteen met het knutselen aan je eigen kerstkaarten.

Nog een paar extra foto tips voor alle mama's:

- Meer dan 1 kiddo? Leuk om voor dezelfde outfit te kiezen. Bijvoorbeeld een echte kerstpyjama.
- Zorg dat je kindjes net hebben gegeten. Dan zijn ze vaak rustiger 😉
- Probeer zoveel mogelijk foto's achter elkaar te schieten, dan moet er wel 1 goeie tussen zitten.
- Zorg dat een mooie setting maakt. In mijn geval de slee met kerstboom. Een houten slee doet het altijd goed in foto's. Binnen en buiten!
- Willen je kids echt niet stil zitten? Een filmpje op je telefoon doet wonderen. Vlak boven de lens van de camera houden en gaan met die banaan.
- Je kunt ze zelf een candy cane geven - Mits ze daar oud genoeg voor zijn. Iets wat ze niet iedere dag krijgen. Des te leuker en erg leuk voor de foto!

Ik kan nog wel even doorgaan hoor! Mocht je meer tips willen of heb je nog vragen? Let me know! En nu door naar het hilarische gedeelte van dit blogje, de mislukte foto's. En hoe!


Nee, allebei tegelijk stil zitten is inderdaad geen optie....

Wanneer je ene dochter de glitter sneeuwvlokken uit de boom trekt, eet je andere dochter de kerstbal gewoon op.

Of we kijken allebei een andere kant op.. wel zo handig. Toch mam?