Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Herinneringen in een fotoboek


Sinds ik mama ben geworden heb ik zo'n beetje alle USB sticks die aanwezig zijn in dit huis ingepikt voor alle kids foto's. Zelfs de externe harde schijf moest eraan geloven. Ik durf eigenlijk niet eens te kijken hoeveel gb's al deze foto's bevatten. Echt het zijn er zoveel! Eerlijk is eerlijk, ik dacht na het lezen van verschillende verhalen mama's met een tweede spruitje, dat foto's maken van de tweede niet zo vlot zou gaan als van de eerste. Niets is minder waar! Vajèn heeft nu namelijk vaak genoeg dat ze weg rent zodra ik met mijn camera of telefoon aan kom lopen 😌 Hartstikke leuk natuurlijk al die digitale foto's. Maar hoe leuk zou het zijn om ze in een boek te binden? Een persoonlijk boek van baby tot....... you name it. 

Ik heb wel eens vaker nagedacht om iets leuks te doen met de foto's die ik inmiddels heb verzameld. Vergroten op een poster? Check! Maar verder dan dat kwam ik niet. En toen was daar het fotoboek optie. Ineens vloog mijn brein vol met fantastische ideeën voor bepaalde fotoboeken. Luister en huiver.

Kerst staat bijna weer voor de deur. Ik durf niet eens in mijn agenda te kijken zo akelig dichtbij komt het 😉 Neemt overigens niet weg dat ik er ontzettend veel zin in heb. Maar het bedenken van cadeautjes is best wel een dingetje. Wat mij betreft is een gepersonaliseerd fotoboek een geweldig idee. Bijvoorbeeld voor je opa & oma. Mijn oma mag alle achter klein kindertjes die geboren worden gelukkig nog mee maken en zij is gek op foto's. In haar huisje hangen ontzettend veel foto's van haar kleinkinderen (wij dus) en achter kleinkinderen. Voor deze generatie mensen is het toch meer dan fantastisch om een mooi fotoboek cadeau te doen met kerst? Een verzamelalbum van alle mooie momenten van de fijne mensen om haar heen. Online is zo’n fotoboek heel gemakkelijk samen te stellen en te bestellen, bijvoorbeeld via PosterXXL. Ik kreeg een aantal dagen terug een foto doorgestuurd van mijn moeder. Een foto van onze kleine Esra die bij omi-omi op schoot zit. Dit soort foto's zijn meer dan goud waard ♥ Dat zijn van die foto's die ik bedoel. 

Maar ook voor voor oma's en opa's van je kindjes is een fotoboek toch een prachtig idee? Origineel en iets tastbaars. Enne voor de papa van je kindjes? Ik maak zelf regelmatig foto's van papa met zijn kroost en het leuke is dat deze foto's spontaan genomen zijn. Dat zijn toch vaak de mooiste foto's. Wat dacht je anders van een babyfotoboek? Een zussen/broertjes fotoboek? Je kunt echt alle kanten op. Tijdens mijn zwangerschap van Esra wou ik graag een geboortefotograaf. Helaas liep dit iets anders en had ik eerlijk gezegd geen puf zelf meer om op het laatste moment dé fotograaf te contacten. Maar deze keer moet dit anders en wil ik hoe dan ook een geboortefotograaf. Ik vind dit zo ontzettend mooi! Alle foto's die er dan op het moment worden gemaakt kun je bundelen in een fotoboek. Hoe onwijs gaaf is dit voor later? Natuurlijk heb je ze alsnog digitaal, maar in een boek is het des te leuker - Ook voor de mini's om in te bladeren.

Natuurlijk kun je ook een fotoboek maken als je geen kiddo's hebt 😉 Neem bijvoorbeeld de foto's van je Instagram. Je eigen persoonlijke Instagram fotoboek. Of misschien wel een te gek fotoboek van je wederhelft en jouzelf. Ben je een blogger en zo trots op je blog foto's? Hoe leuk is het om deze te bundelen? Een blogger fotoboek! Zo kan ik eigenlijk nog wel uren doorgaan! Bij mij staan er al wat leuke ideeën op de planning.

Wat ik persoonlijk wel erg leuk zou vinden tijdens het maken van een fotoboek, dat de foto's allemaal bij elkaar passen. Dus in dezelfde stijl zijn bewerkt. Een beetje vergelijkbaar met je Instagram Feed. Hiervoor heb je een fijn bewerkingsprogramma nodig. Zoals VSCO. Weliswaar voor je telefoon, maar tegenwoordig maken de meesten onder ons hun foto's op hun telefoon nietwaar? Ik maakte hier een handig artikel van. Deze kun je hier vinden. Mocht je liever je foto's op een laptop of pc willen bewerken kan ik je Photoscape aanraden. Deze gebruik ik zelf ook met regelmaat als ik foto's wil bewerken op mijn laptop.


Herinneringen zijn te mooi om er niets mee te doen ♥