Doorgaan naar hoofdcontent

De boekenkast van Vajèn ♥ #2

Ik ga jullie 1 keer per week meenemen in de boekenkast van Vajèn. Oke haar echte echte boekenkast is nog under construction maar dat neemt niet weg dat ik jullie kan voorzien van haar te leuke leesboekjes. Wellicht zit er iets tussen waar je erg enthousiast over bent geworden, want haar boekjes zijn stuk voor stuk de moeite waard om aan te schaffen. Dan wel voor je eigen mini mensje, dan wel voor je broertje, zusje, neefje, nichtje, petekind en ga zo maar door. De eerste boekenkast boekjes van Vajèn kun hier teruglezen.


 Lezen vinden wij hier in huis erg belangrijk. Althans, voor de kleintjes. Wij hebben er als mama en papa niet erg veel tijd voor. Liggen we eenmaal in bed is al snel het lichtje helemaal uit. Des te leuker is het om de meisjes voor te lezen. Vajèn weet ook precies wanneer haar voorlees momentje is. Dit is namelijk als ze naar bed gaat. Lekker knus samen op een dekentje en lezen maar. Meestal kiest ze er zelf eentje uit. Iedere dag hetzelfde boekje is niet aan haar besteed haha.

Deze keer is het de beurt aan een fantastisch boek van Fiep Westendorp - Het grote Fiep kijkboek. Wie kent deze Fiep niet?! Natuurlijk bekend van o.a Jip en Janneke en hun hondje Takkie. Wederom een grote nostalgie voor iedereen. Ik was zelf stapelgek op de boekjes van Jip en Janneke. Zodra er een nieuwe was moest ik die hebben. Verslonden heb ik ze, echt waar. En daarom mag Fiep in Vajèn haar boekenkast niet ontbreken. En zeker dit te gekke kijkboek niet.

Het grote Fiep Kijkboek

Een gigantische dikke vette yes voor het karton! Het boek is namelijk extra groot en helemaal gemaakt van karton. Ik hou ervan! En waarom? Omdat dit het voor de kleintjes makkelijker maakt om zelf het boek te pakken en te gaan lezen. Althans te kijken in deze. Vajèn heeft het boek al een aantal keren per ongeluk laten vallen en hij is nog steeds helemaal heel. Daar is wat mij betreft erg goed over nagedacht. Vajèn pakt dit boek met regelmaat en gaat dan op de bank zitten en bladert door het grote boek heen. Omdat ze nu extra alert is op woorden en deze steeds meer zelfs uitspreekt horen wij haar regelmatig van de bank: Hond, baby, paard, kindjes. Daar word iedere papa en mama toch happy van?Het boek heeft verschillende thema's zoals: In de stad, voertuigen, In het park, In de keuken en huisdieren. Ik ga ze natuurlijk niet allemaal verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat ieder thema 2 geweldige pagina's heeft vol illustraties zoals je ze kent van Fiep. In het thema keuken vindt je bijvoorbeeld de fluitketel, de snijplank en de kok. Daarnaast  zijn ook de handelingen die je in de keuken verricht afgebeeld, zoals het bakken van een taart en het opeten van de taart.

Een fantastisch boek om samen met je mini in te bladeren, dingen aan te wijzen en te benoemen. Een geweldige manier om je kind spelenderwijs te helpen bij het uitbreiden van de woordenschat. Sommige tekeningen die te zien zijn in het boek zijn iets gedateerd, maar dit vind ik persoonlijk geweldig. Weer die nostalgie he 😉Bij ieder thema kun je je mini bijvoorbeeld een leuk verhaaltje vertellen. Zo maakt het dit boek ook weer tijdloos. En als ze iets ouder zijn kunnen ze zelf hun creatieve brein laten werken op elke pagina van dit te leuke prentenboek.

Als je het mij vraagt een schot in de roos en eentje die niet ontbreken in iedere boekenkast. Esra is nog iets te jong (8 maanden) maar kijkt stiekem wel al mee naar de plaatjes. Vajèn kan dus straks mijn leuke taak overnemen en haar zusje voorlezen en woordjes leren. Oh en natuurlijk inclusief de verzonnen verhaaltjes!

Dan nog even dit: Ben je compleet inspiratieloos wat betreft het geven van een kraamcadeau? Dit is de gouden zet! Het boek kunnen de kersverse papa en mama eerst op de babykamer neerzetten, want eerlijk is eerlijk hij ziet er ook gewoon erg leuk uit. Daarna kunnen ze al gauw beginnen met het doorbladeren van het boek samen met hun mini. Ook leuk om natuurlijk te geven op een verjaardag en zeker op een eerste verjaardag! Schot in de roos zeg ik je. Wederom leuk om te geven én te krijgen.Het grote Fiep kijkboek
Auteur: Fiep Westendorp
Pagina's: 52
Verschijningsdatum: April 2017
Leeftijd: 1-3 (Wat mij betreft kan hij ook tot een jaar of 4)
Waar te koop: Boekwinkels & Bol.com


Tot volgende week en een zoen van Vajèn! 
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.