En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

De boekenkast van Vajèn ♥ #2

Ik ga jullie 1 keer per week meenemen in de boekenkast van Vajèn. Oke haar echte echte boekenkast is nog under construction maar dat neemt niet weg dat ik jullie kan voorzien van haar te leuke leesboekjes. Wellicht zit er iets tussen waar je erg enthousiast over bent geworden, want haar boekjes zijn stuk voor stuk de moeite waard om aan te schaffen. Dan wel voor je eigen mini mensje, dan wel voor je broertje, zusje, neefje, nichtje, petekind en ga zo maar door. De eerste boekenkast boekjes van Vajèn kun hier teruglezen.


 Lezen vinden wij hier in huis erg belangrijk. Althans, voor de kleintjes. Wij hebben er als mama en papa niet erg veel tijd voor. Liggen we eenmaal in bed is al snel het lichtje helemaal uit. Des te leuker is het om de meisjes voor te lezen. Vajèn weet ook precies wanneer haar voorlees momentje is. Dit is namelijk als ze naar bed gaat. Lekker knus samen op een dekentje en lezen maar. Meestal kiest ze er zelf eentje uit. Iedere dag hetzelfde boekje is niet aan haar besteed haha.

Deze keer is het de beurt aan een fantastisch boek van Fiep Westendorp - Het grote Fiep kijkboek. Wie kent deze Fiep niet?! Natuurlijk bekend van o.a Jip en Janneke en hun hondje Takkie. Wederom een grote nostalgie voor iedereen. Ik was zelf stapelgek op de boekjes van Jip en Janneke. Zodra er een nieuwe was moest ik die hebben. Verslonden heb ik ze, echt waar. En daarom mag Fiep in Vajèn haar boekenkast niet ontbreken. En zeker dit te gekke kijkboek niet.

Het grote Fiep Kijkboek

Een gigantische dikke vette yes voor het karton! Het boek is namelijk extra groot en helemaal gemaakt van karton. Ik hou ervan! En waarom? Omdat dit het voor de kleintjes makkelijker maakt om zelf het boek te pakken en te gaan lezen. Althans te kijken in deze. Vajèn heeft het boek al een aantal keren per ongeluk laten vallen en hij is nog steeds helemaal heel. Daar is wat mij betreft erg goed over nagedacht. Vajèn pakt dit boek met regelmaat en gaat dan op de bank zitten en bladert door het grote boek heen. Omdat ze nu extra alert is op woorden en deze steeds meer zelfs uitspreekt horen wij haar regelmatig van de bank: Hond, baby, paard, kindjes. Daar word iedere papa en mama toch happy van?Het boek heeft verschillende thema's zoals: In de stad, voertuigen, In het park, In de keuken en huisdieren. Ik ga ze natuurlijk niet allemaal verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat ieder thema 2 geweldige pagina's heeft vol illustraties zoals je ze kent van Fiep. In het thema keuken vindt je bijvoorbeeld de fluitketel, de snijplank en de kok. Daarnaast  zijn ook de handelingen die je in de keuken verricht afgebeeld, zoals het bakken van een taart en het opeten van de taart.

Een fantastisch boek om samen met je mini in te bladeren, dingen aan te wijzen en te benoemen. Een geweldige manier om je kind spelenderwijs te helpen bij het uitbreiden van de woordenschat. Sommige tekeningen die te zien zijn in het boek zijn iets gedateerd, maar dit vind ik persoonlijk geweldig. Weer die nostalgie he 😉Bij ieder thema kun je je mini bijvoorbeeld een leuk verhaaltje vertellen. Zo maakt het dit boek ook weer tijdloos. En als ze iets ouder zijn kunnen ze zelf hun creatieve brein laten werken op elke pagina van dit te leuke prentenboek.

Als je het mij vraagt een schot in de roos en eentje die niet ontbreken in iedere boekenkast. Esra is nog iets te jong (8 maanden) maar kijkt stiekem wel al mee naar de plaatjes. Vajèn kan dus straks mijn leuke taak overnemen en haar zusje voorlezen en woordjes leren. Oh en natuurlijk inclusief de verzonnen verhaaltjes!

Dan nog even dit: Ben je compleet inspiratieloos wat betreft het geven van een kraamcadeau? Dit is de gouden zet! Het boek kunnen de kersverse papa en mama eerst op de babykamer neerzetten, want eerlijk is eerlijk hij ziet er ook gewoon erg leuk uit. Daarna kunnen ze al gauw beginnen met het doorbladeren van het boek samen met hun mini. Ook leuk om natuurlijk te geven op een verjaardag en zeker op een eerste verjaardag! Schot in de roos zeg ik je. Wederom leuk om te geven én te krijgen.Het grote Fiep kijkboek
Auteur: Fiep Westendorp
Pagina's: 52
Verschijningsdatum: April 2017
Leeftijd: 1-3 (Wat mij betreft kan hij ook tot een jaar of 4)
Waar te koop: Boekwinkels & Bol.com


Tot volgende week en een zoen van Vajèn!