Doorgaan naar hoofdcontent

De boekenkast van Vajèn ♥ #1Oh jongens ik ben zo enorm excited over deze nieuwe rubriek hier op Kimmichaelis.nl. Ik ga jullie namelijk 1 keer per week meenemen in de boekenkast van Vajèn. Oke haar echte echte boekenkast is nog under construction maar dat neemt niet weg dat ik jullie kan voorzien van haar te leuke leesboekjes. Wellicht zit er iets tussen waar je erg enthousiast over bent geworden, want haar boekjes zijn stuk voor stuk de moeite waard om aan te schaffen. Dan wel voor je eigen mini mensje, dan wel voor je broertje, zusje, neefje, nichtje, petekind en ga zo maar door.


We trappen af met 2 ontzettend leuke boekjes. Namelijk; Een hondjesboek & Muis houdt van dieren. Lezen vinden wij hier in huis erg belangrijk. Althans, voor de kleintjes. Wij hebben er als mama en papa niet erg veel tijd voor. Liggen we eenmaal in bed is al snel het lichtje helemaal uit. Des te leuker is het om de meisjes voor te lezen. Vajèn weet ook precies wanneer haar voorlees momentje is. Dit is namelijk als ze naar bed gaat. Lekker knus samen op een dekentje en lezen maar. Meestal kiest ze er zelf eentje uit. Iedere dag hetzelfde boekje is niet aan haar besteed haha.Muis houdt van dieren 

"Muis woont op de boerderij.
Ze houdt van de lammetjes en de andere dieren!
Weet jij wat elk dier zegt?"

Alleen de uitstraling van het boekje maakt (gok ik) iedere kleine spruit blij. Vrolijke kleurtjes en een ontzettend leuke illustratie op de voorkant. Het boekje is van hard en stevig karton wat het boekje ook meteen geschikt maakt voor de echte mini's. Vajèn wil nog wel eens iets te ruig omgaan met een boekje als zij zelf de bladzijdes wil om slaan. Daarom is een kartonnen boekje echt een fantastisch idee. Zeker voor Vajèn 😉

Aan de rechterkant van het boek wordt de dik gedrukte, zwarte tekst weergegeven. Aan de linkerkant vindt je de herkenbare illustraties op een felle achtergrond. Iedere achtergrond heeft weer een andere kleur. Dit maakt het tevens erg leuk om samen met je kleintje kleurtjes te oefenen, zoals wij dit nu doen bij Vajèn.

Bij elk dier worden de geluiden benoemd zoals bij de poes "Miauw, miauw!". Vajèn begint nu steeds meer dieren te herkennen en nu oefenen we het geluid erbij door middel van dit te leuke boekje van Muis. Wat ons - Vajèn en mij ook erg aanspreekt zijn de korte tekstjes. Bij een langere tekst is Vajèn al snel haar aandacht kwijt. Met deze korte stukjes kan ik erg goed haar aandacht vasthouden. Steeds wanneer wij dit boekje lezen heeft ze een andere favoriete pagina. Zo blijft ze nu hangen op meteen de eerste pagina. Met de poes! Wij hebben natuurlijk ook onze eigen poezenkind welke de naam Gin draagt. Dit is dan ook Gin en geen poes! Geweldig die fantasie van die kleine krummies toch?

Dit is wat ons betreft een geweldige aanrader. Je kunt met dit boekje al vroeg beginnen en eindeloos doorgaan. Als je kindje(s) wat groter zijn kun je er namelijk een aantal leuke verhaaltjes bij verzinnen. Een tijdloos boekje en eentje die ze zelf ook kunnen lezen zonder dat ze de boel kapot trekken! Althans, nu laten ze hem hier nog heel 😉

Muis houdt van dieren
Auteur: Lucy Cousins
Pagina's: 16
Verschijningsdatum: Juni 2017
Leeftijd: 1-3 (Wat mij betreft zou dit boekje ook makkelijk tot 4 jaar kunnen)
Waar te koop: Boekwinkels & Bol.com 
Een hondjesboek

Vajèn is verliefd op dieren en dan voornamelijk honden. Haar oma heeft een hond - Odie en die komt hier niet weg zonder helemaal onder gesnotterd te zijn door Vajèn haar grote krokodillen tranen. Gaat ie eenmaal mee naar huis met oma, moeten wij de eerste dagen "Ammie" aanhoren. En Ammie is haar andere benaming voor Odie. De hele dag gaat dit door. Godzijdank voor al die leuke hondenboekjes en dan voornamelijk deze: Een hondjesboek.

"Trek aan de flapjes en ontdek de tegenstellingen in dit kleurrijke originele kartonboek. Van kort naar lang, van dik tot dun, recht of kronkelig. De honden nemen de gekste vormen en modellen aan. Laat je verrassen door de talrijke vormspelletjes in dit boek."

Dit boekje heeft ook wederom een harde kaft. Love it! De binnenkant is ook van hard karton waardoor je mini weer makkelijk zelf een bladzijde kan omdraaien. Teamwork! Dit boekje wekt bij mij een beetje nostalgie op. Vaak als je ergens naartoe ging met paps en mams, bijvoorbeeld naar de dokter, lagen er ook 9 van de 10 keer boekje met flapjes. Geweldig vond ik deze. Ik kan mij herinneren dat er eentje in het bijzonder was die ik erg interessant vond. Volgens mij was dat iets in de trant van iets moeten zoeken. Te leuk. Dit boekje zou je daarmee kunnen vergelijken alleen is hij zoveel leuker.
Is is een klein kartonnen boekje welke je dus ook makkelijk mee kunt nemen ergens naartoe. Bijvoorbeeld als je uit eten gaat en je mini gaat mee. Dan is hij of zij echt wel even zoet met dit boekje. Op iedere pagina vindt je een bepaalde tegenstelling. Bijvoorbeeld kort en lang. Het te leuke en kleurrijke hondje wat afgebeeld is bevat een flapje. Trek je dit flapje open, dan is het hondje ineens lang.
De hondjes zijn op een geweldige manier gekleurd en getekend en worden afgebeeld op een effen achtergrond. Iedere bladzijde is weer anders. Dus ook kleuren oefenen met dit boekje kan perfect. Zoals wij nu doen met Vajèn. Hoewel ze de flapjes een stuk leuker lijkt te vinden en ik kan haar geen ongelijk geven. Ook staan de woordjes als Dik en Dun afgebeeld wat het ook leuk maakt om je kindje wegwijs te maken met alle woordjes. Vajèn is fan en echt niet alleen door de hondjes 😉

Het boekje is leuk vanaf ongeveer anderhalf. Dit is natuurlijk ook per kind weer verschillend. En ook weer tijdloos. Door de woordjes en de tegenstellingen!

Een hondjesboek
Auteur: Elo + Oogappel
Pagina's: 20
Verschijningsdatum: Maart 2017
Leeftijd: 1-4
Waar te koop: Boekwinkels & Bol.com

Beide boekjes zijn geweldig om te geven én te krijgen. Dus heb je binnenkort een feestje? Of is je eigen mini bijna jarig? Dan zijn dit 2 toppers die zeker niet mogen ontbreken in de boekenkast van je mini.

Tot volgende week en een zoen van Vajèn! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.