Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

Kinderkleding shoppen en wat ik hiervan heb geleerdHet allerleukste om te kunnen en mogen doen voor je mini's is het shoppen van kinderkleding. Intens genieten! Ok niet helemaal, het brengt ook wel eens de nodige stress met zich mee. Zoals laatst ➖ Opzoek naar een paar winter pyjama's voor onze grootste krummel. Nergens iets te vinden in haar maat! Unbelievebale! Uiteraard wordt je dan als mama wel erg creatief hoor. Dat dan weer wel. Sinds ik 2 mini's heb, heb ik ontzettend veel geleerd tijdens het shoppen van kinderkleding. Wat? Lees gauw verder!


Kinderbijslag was binnen en dus werd er een shop dagje ingepland om eens even flink los te gaan. Te beginnen bij Primark. Hoewel de meeste van ons een zwak hebben voor alles in en om Primark, werd ik er deze keer niet echt happy van. Veel uitverkoopjes van kleding die er vorig jaar ook hing en voornamelijk veel kerst kleding. Leuk hoor, maar natuurlijk ga ik mijn meiden niet 365 dagen per jaar rond laten paraderen in kerstkleding. Jammer genoeg niet nee. Pyjama's waren niet bepaald leuk en de broekjes? Mhuaw! Maar toch konden wij een aantal leuke kleding stukken scoren. Voor Vajèn namen wij 3 broekjes mee. Waarvan eentje een grijs spijkerbroekje. Lekker skinny. In een maatje 98 omdat de bovenkant van het broekje nog wat ingekort kon worden dus met andere woorden, ze kon er naar mijn idee wel een tijdje mee doen. Ha dat dacht ik inderdaad. De volgende dag probeerde ik Vajèn dit broekje aan te doen. Dit was een regelrechte drama. Bijna onmogelijk. Of beter laten we het woordje bijna achterwegen. Ik kreeg de onderkant van de broek niet over haar voetjes heen. Met pijn en moeite lukte dit. Maar hij moest ook weer uit. En uh ja, dat hebben we geweten. Vajèn haar tante moest er zelfs bij helpen terwijl Vajèn haar tranen liet rollen. Arm kind! Dus wat hebben we geleerd? 

➖ Inspecteer eerst het broekje voor voldoende rek bij de pijpjes. Is dit niet het geval? Dan eindig je inderdaad net zoals mij en moet er een hulplijn aan te pas komen. 

Wat ik ook heb geleerd:

➖ Hetzelfde als hierboven geldt ook voor de mouwen van een trui of shirt. Altijd controleren over er een beetje rek in zet. Is dit niet het geval? Dan kun je het kledingstuk beter laten hangen. Want: 

Bij Zeeman hadden ze erg leuke setjes hangen voor (geloof ik) € 7.00. Een legging met een lange trui -jurk en verschillende opdrukken. Wij namen de unicorn variant mee. Tevens in maat 98/104. Dan kon ze er naar mijn mening nog een beetje in groeien. Tijdens het aandoen van de trui kwam ik er wederom achter dat er in de mouwen totaal geen rek zet. Waardoor het net zoals het broekje een onmogelijke opgave was om hem normaal aan te krijgen. Het is weliswaar gelukt, maar hij moet nog uit. Fingers crosed. 

Oh en ik heb ook geleerd om: 

➖ Bepaalde kledingstukken iets groter aan te schaffen. Een shirtje van 3 à 4 maten groter. te leuk als jurkje! 

Zeker wanneer je bij Primark bent, vind ik persoonlijk de kleding op de grotere meisjes afdeling altijd zoveel leuker. Zeker de shirtjes. Ik heb voor Vajèn een oversized (in haar geval) t-shirt meegenomen waar een unicorn tekst op staat. Deze moest hoe dan ook mee. #Unicornmom En bij Zeeman scoorde we een paar kniesokken. Een shirtje wat ze aankan als jurkje, leuk vestje of jasje eroverheen, legging of maillot, kniesokken en klaar is je mini mens! Voor Esra namen wij een shirtje met lange mouwen mee waar ook wederom (hoe kan het ook anders) een unicorn op staat in maat 98. Bij haar armen zit hij geweldig en de lengte is als een jurkje. TE LEUK! Zo zie je maar dat je kinderkleding niet altijd in de juiste maat hoeft aan te schaffen. Ok broekjes misschien wel inderdaad! 


Waar wij ook altijd rekening mee houden en dus hebben geleerd: 

➖ Flinke portemonnee of niet, wij houden altijd rekening met de prijs! Je mini is er razendsnel uit. Nog voordat jij met je ogen kunt knipperen. Wat dus inhoudt: Koop je een truitje voor € 40.00. LEUK! Maar ze kunnen het waarschijnlijk maar een paar keer aan. Wil je hem toch aanschaffen? Koop dan 1 of 2 maatjes groter. = Langer plezier. 


 Ik zou nu natuurlijk ook een ode kunnen schrijven aan donker gekleurde kleding in plaats van het altijd maar gedoemd om vies te worden - wit. Wij zorgen er altijd voor dat - zeker de jonge dame in ons midden niet teveel lichte kleding heeft. Maar soms ontkom je er gewoon niet aan en dan komt een grote bus vlekkenverwijderaar razend goed van pas. Ik zweer bij DEZE! Daarmee krijg je (bijna) elke vlek uit kleding. Inclusief je eigen kleding natuurlijk!