Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Wat heb je nou echt nodig als je wilt beginnen met bloggen én vloggenOndanks dat de wereld van het bloggen en vloggen voor sommige misschien vanzelfsprekend is, blijkt dit toch voor andere weer niet het geval te zijn. Ik zie regelmatig vragen voorbij komen hoe je moet beginnen met bloggen of hoe je moet beginnen met vloggen. Easy as 1, 2, 3 zou je denken. Maar dat is nog niet makkelijk. Richt maar eens een camera voor de lol op je gezicht, ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat je vooral begint veel uuuhhhhhh's. Natuurlijk is Kim hier om je een aardig handje op weg te helpen. Lees en huiver!


Bloggen

De wereld van het bloggen lijkt een beetje af te nemen omdat er steeds meer mensen besluiten om zichzelf in het diepe van Youtube te gooien. Maar vergis je niet dat je met bloggen een eerste leuke stap maakt, zeker als je jezelf nog niet helemaal hebt kunnen overtuigen wat betreft het vloggen. Een combinatie hiervan is natuurlijk ook te gek.

Wat heb je echt nodig als je wilt gaan bloggen?

Deze vraag bevat veel antwoorden. First things first - Laten we beginnen met het bedenken van een naam. Tegenwoordig is het helemaal hot en happening om je eigen naam te nemen. Of in ieder geval een domeinnaam waarin iets van je eigen naam terugkomt. Zo heette mijn allereerste blog (lang geleden) Perryfectionn. Ja echt! Waarom die 2 N'en op het einde? Dat is een hele goeie vraag. 😖 Iets met je eigen naam dus, dat geeft het direct een persoonlijke tint en dat is iets wat je toekomstige lezers aanspreekt - Persoonlijke tintjes! Neem een groot stuk papier en maak hierop een woord-wolk. Misschien ken je dit nog wel van vroeger. Schrijf hierop alle woorden die jou als eerste te binnen schieten. Misschien hier en daar een leuke vertaler erop via Google. En als je dan die te gekke naam hebt verzonnen ga je kijken of deze nog beschikbaar is. Zo ja, vastleggen die naam. Hierna kan het echte werk beginnen. Keuze tussen Wordpress of Blogger. Ik persoonlijk ben een groot voorstander van Blogger en je kunt makkelijk je domeinnaam koppelen zodat er geen .blogpsot.com achter je naam staat. Een thema kiezen is vrij makkelijk, maar toch vaak te standaard. Als je op Google zoekt naar "Blogger tutorials" ga je een hoop websites vinden die stap voor stap uitleggen wat en hoe je bepaalde dingen aan je blog kunt veranderen.

Mag ik een extra tip geven? Zorg voor goede foto's. En met goede foto's bedoel ik ook echt goede foto's. Geen wazige dingen in beeld en zorg ten alle tijden voor een fijne achtergrond. Ik schreef eerder al een aantal tips voor foto achtergronden welke je hier kunt lezen. Daar zit vast iets leuks tussen. Maak bijvoorbeeld geen foto's van product x waarop een overvol aanrecht te zien is. Not done!  Maar hey dan ben je er nog steeds niet, want natuurlijk heb je ook iets nodig om die geweldige foto's nog geweldiger te maken. Nu hoor ik je denken, "ja die ene camera". Nee nee, dat kan allemaal veel makkelijker en praktischer. Een alles in 1 apparaat, dat is gewoon rete handig als blogger. Wat dacht je van de Samsung Galaxy Note 8? Hier moet je hartje wel sneller van gaan kloppen want deze Note 8 heeft namelijk dé camera die iedereen nu al razend nieuwsgierig maakt en dan moeten we nog even wachten tot de release. De Note 8 bevat niet 1 maar 2 camera's en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle opties tijdens het maken van je foto's. Zo kun je bijvoorbeeld de Live Focus activeren en dit houdt in dat je een fantastisch Bokeh effect creëert. Iets waar iedere blogger van droomt. Enne als je van plan bent om een food blog te gaan starten dan zit je met dit toestel ook meer dan goed. Je kunt een speciale food modus aanzetten! Daar moet je wel van gaan water tanden. Zelfs in het donker maak je prachtige foto's - aldus Samsung. Eigenlijk is het dus erg simpel. Om in 1 keer klaar te zijn is de Samsung Galaxy Note 8 dé perfecte oplossing.

Ik was zelf een groot fan van de Samsung Galaxy S5. Ik liet mijn peperdure camera vaak links liggen omdat ik genoeg had aan mijn S5. De foto's die deze telefoon maakte waren namelijk om door een ringetje te halen. Er was net als bij de Note 8 een focus functie aanwezig. Die heb ik met heel veel plezier gebruikt!

En het bewerken van je foto's gaat easy cake als je als je de app VSCO cam op je telefoon hebt. Ik heb alle filters en gebruik de A5 als mijn standaard filter. Beetje spelen met het licht..Dan komen we aan bij een pc, want deze is meer dan onmisbaar in je leven als blogger. Maar wat nou als ik je vertel dat er nog een manier is waarmee jij je blog werkzaamheden mee kunt voortzetten? Jaha, echt waar. Namelijke een te gekke gadget van Samsung - De Samsung Dex. Binnen een handomdraai creëer je met de Dex een desktop van je Note 8. Je hebt hier alleen maar een muis, toetsenbord en beeldscherm voor nodig. Hoe handig is dit? Wat dacht je dan van het plaatsen van een foto op Instagram? Eerst maak een fantastische foto met je Note 8, bewerk je deze via de desktop functie en je kunt hem direct op Instagram plaatsen. Win win! De Dex werkt trouwens ook met een Samsung S8 en S8+.

Uiteraard mag een een notitieboekje ook niet ontbreken. Hierin kun je al je ideeën opschrijven, aantekeningen maken en to-do lijstjes in elkaar breien. Bij Hema en Action slaag ik altijd en zelfs meer dan 1 notitieboekje.  Zo komt het te leuke "notitieboekje "Notes of a genius" bij Hema vandaan. Oh ook handig is om een klein notitieboekje in je tas mee te nemen. Maar als echte notitieboekjes niks voor jou zijn dan is de Samsung Galaxy Note 8 hier om je uit de brand te helpen. Want het is natuurlijk niet ontgaan dat de Note toestellen allemaal voorzien zijn van een S pen. En de Note 8 heeft zelfs een S pen met een punt van 0,7 mm. Hiermee kun je dus net zo nauwkeurig schrijven als met een normale pen. Je hebt verschillende penselen, pennen en kleuren om van een simpele notitie een heus virtueel notitieboekje te maken, inclusief die leuke doodles. Ha en die saaie boodschappenlijstjes zijn hiermee ook meteen verleden tijd. 😉

De basis benodigdheden voor het bloggen! Ik ga je echt niet vertellen dat een handcrème en lippenbalsem niet mogen ontbreken in je blogger "stash". Of uh een heerlijk stuk chocolade om jezelf een flinke dosis te geven als je je energie pijl langzaam naar beneden zakt. De chocolade van Hands off my chocolate zijn hier erg favoriet! Water, heb ik die al genoemd? Zonder water ben je nergens. Ik maak mijzelf er ook vaak schuldig aan, te weinig drinken. Daarom heb ik sinds kort een Bopp Fruit fles. Hierin doe ik vers fruit of een paar schijfjes citroen. Je kunt het uit de fles zelf drinken of natuurlijk gewoon schenken in een glas. Op deze manier kom je makkelijk aan die 2 liter. Althans dit werkt voor mij geweldig, zeker als ik aan het werk ben achter mijn laptopje. Ik hoef niet steeds op te staan!

Vloggen

Oh jongens dat vloggen, er lijkt geen einde te komen aan alle nieuwe vloggers. Ze schieten letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Iedereen heeft dus succes met zijn eigen ding. Alhoewel ik zelf ook nog een newbie ben op het gebied van vloggen heb ik wel een aantal items die ik met veel liefde met je wil delen. We beginnen natuurlijk ook hier weer bij een naam en dit hang ook volkomen af of je je blog hierin wil laten meegroeien. De korte weg voor het uitzoeken van je Youtube naam als je hem koppelt aan je blog, is de naam van je blog te nemen. Maar niet te snel, want ook als vlogger geldt dat je eigen naam goud waard is. In ieder geval geen Ilovebeautyandfashion_anddiy02. Snapje? Kort maar krachtig is de gouden sleutel. Ok die heb ik van Bas "gejat". Hij roept het al maanden en dan kan deze spuitelf niet achterblijven.

Het belangrijkste wat je natuurlijk nodig hebt voor het beginnen met vloggen is een camera. Althans dat denk je. Ik heb nog niet zo lang geleden een aantal filmpjes gekeken van een new vlogger in town, zij maakte haar vlogjes met simpel haar telefoon. Eerlijk? Als zij dit niet in haar beschrijving had gezet wist ik niet beter dan dat zij filmde met een camera. Kun je nagaan. Dus laten we nu even al die lariekoek van een echte vlog camera aanschaffen overboord gooien. Met je telefoon kun je net zo goed filmpjes maken. Of misschien nog wel beter?! Ik denk dat dat geen probleem is met de Note 8. (ja daar issie weer) Wist je namelijk dat je ook super handig je filmpjes op je telefoon kunt bewerken? Wie heeft er dan nou echt nog een laptop of pc nodig als je dit alles in hebt met je Note 8? Precies! Hoe vaak zie je wel niet voorbij komen bij de grote vloggers dat hun camera kapot is? Of dat ze hem zijn vergeten tijdens een uitje en dus niet meer verder kunnen filmen? Dat kun jij voor zijn. Dat is wel zo easy as 1, 2, 3. Je filmpjes bewerken kun je dan doen met de Dex. Jongens ik ben echt super enthousiast over dit. Niet alleen omdat ik zelf een groot fan ben van Samsung, maar ook omdat ik stiekem gewoon een sucker ben voor fijne gadgets die het leven allemaal net iets makkelijker maken.

Oh en je hoeft hiermee dus ook geen peperdure standaard aan te schaffen om je camera op te plaatsen. Een kleine statief van Action werkt net zo fijn of een selfiestick. Een kind kan de was doen hoor. Echt!