Het nieuwe WW - Mijn avontuur

Misschien heb je het voorbij zien komen op mijn Instagram, mijn nieuwe avontuur met het nieuwe WW. Oftewel het nieuwe Weight Watchers. We zijn nu bijna anderhalve maand onderweg en het leek mij leuk om jullie iets meer te vertellen.

Wat is het precies? 
MijnWW is een programma / tool om het afvallen en gezonder eten makkelijker dan ooit te maken doordat deze geheel gepersonaliseerd is. Flexibiliteit en vrijheid staan hierbij bovenaan. Lang verhaal kort, dit werkt voor iedereen. Ik ben bijvoorbeeld het type dat een hekel heeft aan calorieën tellen. Ik kan dat gewoon niet en daarvoor vind ik eten ook veel te lekker (knipoog). Een beetje hulp voor een gezonde levensstijl daarentegen is niet verkeerd. Maar wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. En daarom vul je bij mijnWW een vragenlijst is. De peilt uitgebreid de voedingsvoorkeuren. Ik geef bijvoorbeeld fulltime borstvoeding. Dat betekend dat ik meer voeding nodig heb dan iemand die geen borstvoeding geeft. En het fij…

Tweedehands kleding kopen voor je mini-me?Het is je vast niet ontgaan dat ik stapelgek ben op koopjes. No shit, wie niet? Ik kan er dol gelukkig van worden. Zo heb je een tijdje geleden mijn blogpost kunnen lezen over Vajèn haar babykamer voor € 0.50. Dit is 1 van de best bekeken posts hier ha. Niet zo gek natuurlijk. Esra haar babykamer was iets duurder maar ook deze hebben wij zo goedkoop mogelijk proberen in te richten. Zie het als een soort sport... Ik hou namelijk helemaal niet van die standaard baykamers die iedereen heeft. Maar buiten babykamer die goedkoop kunnen heb ik ook een zwak voor kleding goedkoop shoppen. Zeker voor mijn beide meisjes. En dan is tweedehands een hele goeie optie. Of niet? 

Toen ik zwanger was van Vajèn hebben wij heel wat gekregen. Denk heel wat en doe daar dan nog een schepje bovenop. Ook tweedehands. Vooral de kleine maatjes. Want deze maatjes waren praktisch nieuw. Ook al hebben ze alsnog de naam tweedehands. Een baby slijt niets. Die ligt op zijn of haar rug dus wat hebben de kleertjes te voortduren? Niets toch? Allerlei merk broekjes waarvan je de prijs in de winkel het liefst niet wilt weten. En eerlijk is eerlijk als een broekje van merk X € 19.00 kost en tweedehands is hij € 4,00 dan is de keuze snel gemaakt toch? Dacht ik wel. 

Net als met Esra. Voor haar heb ik zelfs ledikant lakentjes tweedehands gekocht. Een geweldige badcape die trouwens nu nog steeds te koop is Prenatal en bijpassende pyjama's. Maatje 50/56. Ik vond dit op de Facebook veiling voor onze regio. De vrouw waarvan ik het kocht had alles nieuwe aangeschaft en veel spullen heeft ze niet gebruikt. De dingetjes die ik bij haar heb gekocht. Allemaal € 0.50 per stuk. Ha, echt waar ja! Maar goed, dat was toen ze baby waren. Nu zijn de meisjes wat ouder. Doe ik het nu nog? 

Ja! Ik speur nog steeds naar fantastische tweedehands koopjes. Waarom? Omdat als er iets nog geweldig uit ziet of in het meest gunstigste geval nog nieuw is dit dezelfde kwestie als hierboven. Vajèn heeft bijvoorbeeld 4 paar schoenen welke nog nieuw waren en allemaal in haar maat. De prijs? € 15.00. Voor al 4 de schoenen bij elkaar. Lieve allemaal, daar kun je niet vies voor lopen! 

Vroeger was het echt zo een dingetje, een kringloop winkel? Blegh daar mocht je niet bij in de buurt gezien worden hoor. Of wat dacht je van de Zeeman? Idem dito. Ik had vroeger een buurmeisjes die moest en zou altijd hetzelfde hebben als mij. Tot vervelends aan toe. Op een dag kwam ik thuis met een shirt van, uhu de Zeeman. Een prikkie was het shirt. Maar ik vond het geweldig. Een dag later liep dit bewuste buurmeisje in hetzelfde shirt maar een andere kleur. Dit vergeet ik nooit meer, omdat zij toen naar mij toe kwam lopen en zei dat ze een super duur shirt had gekocht. Haha om te gieren zeg ik. Jammer dat datzelfde shirt ook bij Zeeman hing voor een niet super dure prijs. 

Maar inderdaad, tweedehands kleding is voor mij om het even. Als iets nog in perfecte staat of nieuwstaat zou ik gek zijn om de duurdere variant te kopen. Zo heb ik tijdens mijn zwangerschap voor mijzelf een jas gekocht voor ook € 0.50. Haha! Niet te geloven toch? Ik moest namelijk een winterjas hebben voor de laatste weekjes van mijn zwangerschap. Mijn buik maakte een behoorlijke groeispurt dus mijn eigen jas past ik niet meer. Ik kwam een geweldige lange jas tegen van H&M een soort wol, met knopen en was meteen verliefd! Amper gedragen en na een wasbeurtje kon ik hem gaan inwijden 😁 


Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar jullie mening. Koop jij tweedehands kleding? Waarom wel waarom niet?