Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Producten van je baby die jij ook kunt gebruikenBaby verzorgingsproducten zijn de meest lekkerst geurende producten die er bestaan if you ask me. Als ik Vajèn en Esra heb ingesmeerd met die heerlijke babyolie of babylotion van Zwitsal wil ik aan ze blijven snuffelen. Wat was ik een gelukkig mens toen Zwitsal de geniale ingeving had om een parfum te maken met die geur. Kun je je dat 1 April grapje van dit jaar nog herinneren? Iets met Gamma en Zwitsal dat er een Zwitsal geurende verf zou komen? Ha! Ik had dit eigenlijk best wel een über idee gevonden als het geen 1 April grap geweest zou zijn. Ik bedoel, je schildert je huis met Zwitsal... You feel me?! Maar OK, laten we niet teveel afdwalen. De heerlijke producten die jij voor je mini-me gebruikt kun jij namelijk zelf ook voor velen manieren gebruiken. Ik deel er vandaag 10 met je.

1. Baby shampoo 


Wie heeft je ooit wijs gemaakt dat baby shampoo alleen voor baby haartjes is? Juist ja, niemand. Zoals wij allemaal weten prikt baby shampoo niet in je ogen. Dat is ook de reden dat ik stiekem ook de shampoo van mijn mini-me's gebruik. Guilty as hell! Maar wist je dat je met baby shampoo ook erg fijn je make up kunt verwijderen? Enne je make up kwasten wassen? Je huisdier wassen? 2. Baby poeder

Mijn ultieme lifesaver is toch wel baby poeder. Ik heb hier trouwens een apart artikel over geschreven. KLIK HIER als je deze wilt lezen. Super handige tips waar je baby poeder nog meer voor kunt gebruiken. Ik gebruik hem vooral als droogshampoo en ik zeg je - Ik heb nog niet een betere variant gevonden als droog shampoo!3. Babydoekjes

Yes, ook over deze baby doekjes heb ik al eens geschreven. Eveneens lifesavers dit hoor! Ik maak ermee schoon, verwijder mijn make up er wel eens mee. Deze doekjes kunnen je  beste vriend worden als je ze eenmaal hebt gebruikt. Je kunt door hier te klikken het blogje die ik eerder schreef terug te lezen. 


4. Babyolie 

Waaaaaaaahhhhh ook dit is een echte musthave en lifesaver. Kinderen of geen kinderen, babyolie moet iedereen in huis hebben. Dus ook jij! Waarom? Omdat dit net als de babydoekjes en babypoeder en en en alle andere baby verzorgingsproducten onmisbaar zijn voor zowel je baby als jezelf. Fijn toch? Maar waar gebruik ik het voor? Vooral om de puntjes van mijn haar een beetje glans te geven. Daar issie erg fijn voor. Als je kam(p)t met een flinke luizenplaag bij je mini-me is babyolie dé gouden tip. Waarom dat lees je hier!5. Sudocrem 

Sudocrem, ook een gouden onmisbaar product in je "stash". Alle handige trucjes kun je hier lezen. Jahaaa ook hier heb ik een shitload aan tips over geschreven. Zelf gebruik ik Sudocrem op muggenbultjes, schaafplekjes en natuurlijk na het scheren om rode bultjes tegen te gaan daarzo daaronder.


6. Tepelcreme 

Hier zijn er best wat van te vinden, tepelcreme. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik dit nog nooit heb hoeven aanschaffen, maar naar zeggen kan ik mij enigszins in de mama's inleven die borstvoeding geven en zweren bij deze speciale creme voor je tepels. Als je mini-me klaar is met het verpulveren van je tepels heb je de creme niet meer nodig. Maar ho stop wacht, je hoeft hem namelijk niet weg te gooien. Ik vond namelijk een geweldig tip waarop je deze tepelcreme nog meer kunt gebruiken. Namelijk voor je leren tassen en schoenen. De creme zou namelijk je schoenen en tassen weer helemaal zacht maken. Ik ben wel benieuwd nu of er iemand hier in ons midden is die dit al eens heeft geprobeerd? Maarrrre, ook kun je de tepelcreme uitstekend gebruiken voor droge lippen. Wie had dat gedacht?7. Baby voeding blikken

Die ellendig grote blikken mik je het liefst natuurlijk meteen weg na gebruik, maar don't!! Je kunt deze blikken namelijk voor tig andere dingen gebruiken als je ze hebt afgewassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je make up kwasten in te zetten? Nee niet gewoon zo in het blik kwakken joh! Leuk kleurtje over het blik heen, plakfolie or whatsoever, steentjes of zand erin en je hebt een te gekke make up kwasten houden. Selfmade with love. Scheelt je ook weer in de vuilnis. Zonder dollen, zoek de ideetjes maar eens op op Pinterest. Een tal van ideeën!


8. Baby flesjes

Als je net als mij wat moeite hebt met het weggooien van spulletjes van je mini-me zoals zijn of haar eerste flesje - No worries ook deze kun je namelijk hergebruiken. Hoe knullig dat misschien ook mag klinken. Ik heb namelijk ook standaard een baby flesje in de keuken kast staan voor tijdens het koken of bakken. Niet dat ik dat erg veel doe, maar hey je kunt het maar beter bij de hand hebben voor je misgrijpt, right? Je kunt met baby flesjes namelijk een perfecte maat aanhouden als het gaat om water of een andere vloeibare substantie. Ideaal! Mocht je dit nou net niks vinden, kun je de flesjes natuurlijk ook bewaren om leuke snoepjes of chipjes in te doen tijdens een lange autorit voor je mini mensjes.


9. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn eigenlijk ook een onmisbaar item bij iedereen in huis. Kinderen of geen kinderen. Deze doeken kun je voor zoveel dingen gebruiken. Ik gebruik ze zelf erg graag voor mijn haar na het douchen. Alle ins en outs lees je in mijn eerder geschreven blog. KLIK HIER.10. Baby lotion

Nog zo een ultieme favoriet, baby lotion! Weetje dat dit een ge-wel-dig product is voor droge voeten? Regelmatig smeren is the key. Zeker op droge hielen werkt dit fantastisch. Dus moet je je voeten nog zomer klaar maken? - Ik gok dat je nog wel even hebt, minstens tot volgend jaar zomer. Dan gebruik je als extra'tje voor je voeten gewoon je mini-me lotion enne het ruikt ook nog eens ontzettend lekker.
DIT VINDT JE VAST OOK LEUK: