Doorgaan naar hoofdcontent

Pimp my Ikea Antilop kinderstoel


Leuke mensen, opgelet. Dit gaan jullie leuk vinden. Heb jij een saaie Ikea Antilop kinderstoel? It's gonna pimp my Antilop kinderstoel time. Met een simpel trucje tover je namelijk dat saaie ding om in iets super duper leuks enne Kim heeft ook nog aan het budget gedacht. Wat aardig! 




Je hebt nodig; 

- Een scherp mesje
- Een pasje
- Een sopje in spuitflacon 
- Plakplastic naar keus
- Geduld 

Die laatste is overigens wel een vereiste voor dit klusje. En laat mijn middle naam nou net geduld zijn. Not! Maar het is me wel gelukt. In 1 keer! 

Ik koos voor de marble plakplastic look. Je kunt ook kiezen voor een fantastische laptop sticker, maar daar kom ik aan het einde van deze leuke how to op terug. 

1. Maak het dienblad schoon en droog hem daarna goed af. 

2. Meten is weten. Het fijnste vond ik om een groot stuk af te snijden van het plakplastic zodat ik niet met een rol loop te knoeien. Dit is wel een precies werkje, maar je kunt aan het einde van je handwerk de loshangende stukken af snijden. Anders heb je waarschijnlijk ook een meetlintje nodig. 😉 Je legt het stuk plakplastic op het blad en drukt hem stevig aan zodat je de randjes duidelijk voelt. Snijdt hier ongeveer een centimeter naast. 

3. Als bovenstaande is gelukt, spuit je met de flacon het blad een beetje nat. Niet te nat. Dit deed ik en daardoor had mijn plakplastic een behoorlijke tijd nodig om te drogen en vast te plakken aan het blad. Slim! Doordat het blad nat is kun je het plakplastic precies neerleggen zoals je hebt afgesneden. Scheef? No problem, je haalt het stuk plastic er zonder gedoe ook weer vanaf. Snap je nu het geduld dingetje? 

4. Als het plastic helemaal goed ligt ga je met een pasje voorzichtig over het plastic heen en schuift als het ware de hobbels en bobbels eruit. Veeg dus naar de zijkanten toe en niet een eind in de ruimte. 


Helemaal tevreden? Yes! Dan is nu het lange wachten geblazen tot het plastic helemaal goed vast zit. Dit duurde bij mij 3 dagen. Dit stond overigens ook op het plakplastic zelf. Kijk dit dus in de winkel voor de zekerheid even na. Niet al het plakplastic kun je namelijk nat maken.


Na het engelen geduld zit het plastic als het goed is helemaal muurvast aan het blad. Dan kun je de laatste puntjes op i zetten door het overtollige plastic eraf te snijden. Wel voorzichtig, je wilt niet een hap uit de kinderstoel snijden. Toch? Weer zo een precisie klusje.

En als je dan helemaal klaar bent + tevreden is het tijd om de gepimpte kinderstoel van Ikea te laten testen door je kroost.




Ik denk zomaar dat hij meer dan goedgekeurd is door Mevrouw Esra. Wat denk jij?

Denk je nou, juk marble is het niet voor mij. Bloemtjes, hout print, een effen kleur, baksteen print, misschien wel iets van je mini zijn of haar lievelings- film? Of serie of tekenfilm. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor jou iets minder is als de stoel altijd in het zicht staat. I feel you. Daarom koos ik veilig voor een printje die hier ook zoveel in huis terug komt. Nee, eigenlijk niet. Maar mooi vind ik het wel. Ratel ratel ratel...

We zijn er nog niet, want zoals je ziet op de foto heb ik een pluche dingetje toegevoegd. Dit in plaats van die oerlelijke gestreepte hoes. Lekker zacht en het staat ook nog eens ontzettend leuk. Gewoon een simpel harig kleedje van Action, Big Bazar of Wibra. NEP

Maar dan ben je er nog niet hoor, want is plakplastic echt niet jou ding? Dan kun je zoals ik net aangaf ook gaan voor een laptop sticker. Die kun je eventueel iets kleiner maken zodat het een soort vierkant bordje gaat worden op het blad. Snapje? Ok. En wat zou je denken van een laptop sticker waar je mini ook nog op kan klodderen? Oftewel - Krijten? Jaha, dat is erg leuk! Grote kans dat je mini ineens super gaat eten doordat hij of zij compleet afgeleid word. Win win. Dus een krijtbord laptop sticker - ish.

Mocht je dan nog niet helemaal happy zijn en je bent handig met de naaimachine? Lucky you, want je kunt zelf ook een hoes maken voor om het opblaaszitje. Te vinden op Pinterest en kornuiten.

En dan nog iets. Wil je de poten ook een makeover geven? Spuit ze in een leuk kleurtje of plak hier ook een stukje plakplastic op.

Te leuk toch?



DIT VINDT JE VAST OOK LEUK:



Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.