Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

In de test - Hema baby lotion wipes


Als je mama bent ben je altijd op zoek naar de meest fijne baby wipes. En natuurlijk is een fijn prijsje ook helemaal niet erg. Wij gebruiken eigenlijk altijd met veel plezier de baby doekjes van Lidl. Deze heb je in 2 verschillende soorten. Sensitive en Aloë vera - Correct me if I am wrong. Bas heeft net zijn vakantie achter de rug en in zijn vakantie grepen wij mis met de baby doekjes. Shit! Bij de Lidl waren we ze vergeten en toevallig liepen wij langs de Hema. Dan maar even snel de Hema in wippen om te kijken of ze hier iets hadden liggen wat ons goed genoeg leek om mee te nemen. Daar lagen deze Baby Lotion Wipes in een pak van 3 voor € 3.50.


Trouwens, ook als je geen mama bent kun je dit blogje best blijven lezen hoor! Want zeg eens eerlijk; Ook jij gebruikt vast baby doekjes voor 1001 andere dingen? ☺

Ik weet overigens niet of deze pakken doekjes ook per stuk verkrijgbaar zijn. Bij ons lagen er alleen maar pakken met 3. Maar hier in ons oh zo "fraaie" dorpje hebben ze wel vaker bepaalde dingen niet! Maar ok, let's move on. De lotion doekjes. Eerst eens de ingrediënten onder de loep nemen.

AQUA, GLYCERIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, ALLANTOIN, SODIUM BENZOATE, PANTHENOL, CITRIC ACID, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LACTIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PANTOLACTONE

Wat mij meteen opvalt is dat de Castor Oil - of wel Wonderolie hoog boven aan het lijstje staan. Daar word ik in ieder geval erg blij van. De Castor oil die hierin verwerkt zit is zo een typische olie die iedereen standaard in huis zou moeten hebben.

Daar tegenover staat wel weer dat parfum ook erg hoog op het lijstje staan. Bummer!  Geen alcohol en dat geeft deze baby wipes sowieso al dikke plus als je het mij vraagt. Er is ooit eens een test geweest van de consumenten bond, nog niet zo lang geleden waaruit kwam dat een bekende winkel onder ons - ik noem geen namen - babydoekjes verkocht met erg veel alochol erin. Ohjee! Of ze deze nog verkopen weet ik niet, maar we hoeven niet slim te zijn om te begrijpen dat doekjes met alcohol alles behalve oke zijn voor je kleine mini-me zijn of haar billen? Zeker wanneer de tandjes doorkomen waarbij er hier en daar ook nog wel eens rode billetjes willen ontstaan. Snapje?! Dit zelfde geldt natuurlijk voor parfum!


Hema beloofd nogal wat en daar is geen woord aan gelogen. Als je het pak met doekjes open maakt ruik je de lotion. DING DING DING we have a winner! Allebei mijn meisjes hadden de laatste tijd wat last van rode billetjes en deze doekjes hebben ervoor gezorgd dat dit absoluut niet erger werd. In tegenstelling tot andere doekjes die hier en daar nog wel eens willen zorgen voor open plekjes bij het schoonmaken van de rode billetjes. Fijn! Toch?


De doekjes ruiken op hun manier erg fijn! In ieder geval geen overheersende parfum geur. Voor deze moeke ook een pluspunt aangezien ik nog wel eens uit luiheid een paar doekjes wil pakken om het 1 en ander in huis schoon te maken ha.  De doekjes voelen ook stukken droger aan dan andere doekjes die wij in het verleden wel eens hebben geprobeerd. Of als ik ze naast de doekjes leg van de Lidl, zijn deze kruk droog. Wat ik zelf erg fijn vind. Zodra je de billetjes afveegt lijkt het alsof de doekjes een soort lotion laagje achterlaat. Bonus!

Zelfs als mijn keutels hun eigen keuteltjes hebben getorpedeerd in hun luiers en het best een hardnekkig klusje lijkt te zijn om de keutel restjes van hun billen af te vegen, zonder dat daar een plamuurmes aan te pas hoeft te komen, doen deze doekjes geweldig hun werk zoals het hoort.


In ieder pak zitten 72 doekjes. Dat bekent dat je dus 216 doekjes hebt voor € 3.50. Een midden prijsje wel, toch? Volgens mij zelfs 10 cent goedkoper dan de doekjes die wij normaal gesproken altijd gebruiken. Althans, wij halen het liefst de doekjes uit Duitsland. Want ja lieve mensen, Duitsland über alles! Daar schelen de prijzen met hier in Nederland enorm.

Niet geheel onbelangrijk ook, de doekjes scheuren niet. Hoewel je dat misschien wel zou denken met doekjes die iets minder vochtig zijn. Maar nee! No worries, je kunt er aan trekken wat je wil ze scheuren niet.


Ik had niet verwacht dat de doekjes van Hema, de lotion variant ook echt de Lotion werking hebben. Zeker niet met eerdere doekjes die ik heb geprobeerd. Weliswaar van een ander merk maar hey, een beetje sceptisch zijn is niet erg. Ik heb naast de doekjes van Lidl, waar ik trouwens bij zweer - Ondanks dat deze erg nattig zijn hoe verder je onder in het pak komt en de geur is ook nog niet helemaal zoals ik het fijn zou vinden, een nieuw fav gevonden hoor! Ik durf ze eigenlijk niet op te maken haha. Typisch Kim kwaaltje!

In de 2 jaar dat ik mama ben hebben wij heel wat verschillende doekjes geprobeerd, maar deze zijn by far erg fijn. Zeker een aanrader als je opzoek bent naar andere doekjes dan de huidige die je gebruikt. Oh enne, deze doekjes zijn niet alleen fijn voor de mini billetjes maar ook om de make up van mama te verwijderen! Proberen waard.

Je kunt de doekjes ook online bestellen. Ze hebben nu namelijk online bij Hema ook een paar behoorlijke leuke koopjes voor onze mini-me's.DIT VINDT JE VAST OOK LEUK: