Doorgaan naar hoofdcontent

Ik en mijn designer Fanny packMijn mama-woordenboek, een woord wat ik ter plekke heb verzonnen nadat ik aan het nadenken was over de dingen die echt totaal niet meer voorkomen in mijn leven, of wel in mijn mama-woordenboek. De dingen die ik vroeger regelmatig deed en nu sporadisch op 1 vinger te tellen zijn in de 2 jaar.


Uiteraard beginnen we gewoon wéér met een mini disclaimer door je te vertellen dat dit met een dikke vette knipoog geschreven is. Zie dit blogje onderaan. 

Voor mijn kinderen, mijn lieve - soms wat irritante kleine draakjes was ik Kim (berly). Liever Kim, want ik zie mijzelf niet als een berly aan de achterkant, was Kim vooral bezig met haar online werkzaamheden maar ze vond het ook heerlijk om haarzelf even goed onder handen te nemen. Ja in de badkamer bijvoorbeeld. Niet op die manier die jij nu denkt - ik hoor je namelijk denken! Gewoon een lekker scrubje zo eentje van The Body Shop of van Therme. Als ie maar lekker rook. Ik had een behoorlijke stash laat ik het zo zeggen. Van mijn voorhoofd tot de puntjes van mijn tenen, alles ging in de scrub. Eenmaal uit de badkamer voelde ik mijzelf herboren, lekker maskertje in mijn pas gekleurde haren oh en speciale shampoo. Die ene weetje wel.. Ik ben de naam kwijt want tegenwoordig was ik mijn haar met babyshampoo.

Nu pak ik even mijn moeder-woordenboek erbij, het woord scrub kan hij niet vinden. Haren verven (kleuren or whatsoever), maskertje voor je haar wat in godsnaam is dat? Ik zou de gebruiksaanwijzing erbij moeten pakken wil ik 1 van deze dingen gaan doen. Tegenwoordig smeer ik na het douchen en voor ik veeeeeeel te laat weer mijn bed in duik mijn gezicht in met Lidl alles crème. Droge ellebogen? Lidl crème. Vieze voegen? Lidl crème. Been haar? Lidl crème! Alles Lidl crème. Voor de mensen die nu direct naar de Lidl toe rennen om deze crème te halen, die voegen moet je gewoon eerder schoonmaken. Maar goed dus, een paar kloddertjes in mijn gezicht welke ondertussen de nodige rimpels laat zien. Die kunnen eventueel dicht gestuukt worden met Lidl crème. Alhoewel daar wel grof gereedschap voor nodig is. Plamuur mes en zijn kornuiten. Niet te lang in de spiegel kijken, dan worden ze groter. Ohja dat ik deed dus ook lang in de spiegel kijken. Ik bedoel hallo alles moet wel helemaal oke zijn voor ik mijn bed in schoof en begon aan mijn schoonheidsslaapje. Je weet maar nooit wie je in dromenland tegenkomt. 

Als ik nu mijn bed in schuif heb ik waarschijnlijk nog wat rijst of macaroni in mijn haar hangen, inclusief opgedroogde babymelk en de stukjes avocado van Vajèn blijven hangen in de haren op mijn arm. Welke trouwens na mijn zwangerschappen zijn veranderd van - je ziet ons niet naar - Heeeeeey je kunt niet meer om ons heen. Weetje wel, van die haren die van licht blond naar pik zwart gaan.  Een gorilla zou er jaloers op zijn. Nog maar niet te spreken over de haren op mijn benen. Benen scheren? Nope niet in mijn mama-woordenboek. Ik douche nu zo ongeveer 2 minuten max en daar komt dan echt geen scheerbeurt voor mijn benen aan te pas. Ik bedoel mijn down under area mag blij wezen dat ik haar een beetje aandacht gun tussen neus en lippen door. Ha lippen... Haren in zepen met shampoo gebeurt regelmatig op droog haar, weetje hoe lang het duurt voor mijn haar zo nat is dat ik het normaal kan wassen. Geen tijd. Conditioner laat ik 2 seconden in mijn haar plakken voor ik het uit spoel. En we weten natuurlijk allemaal dat daar een bepaalde tijd aan vast hangt. Geen tijd! Geen tijd! Afdrogen heb ik een gruwelijke hekel aan. Heb ik nog wel een handige tip voor de mama's; Je wikkelt gewoon de handdoek om je heen en gaat achter je kids aan rennen en met die kids daar zit je vent ook al bij gerekend. Droog binnen een mum van tijd. Win win toch?

Meestal als ik lekker had gedoucht dan waren mijn voeten daarna aan de beurt. Eelt? Dat kwam niet in mijn kim-woordenboek voor maar wel in mijn mama-woordenboek. Bergen zeg ik je en mensen vinden het gek dat ik zo vaak struikel. Tsja ga maar eens in mijn schoenen staan dan. Ik verzorgde mijn voeten altijd tot in de puntjes. Speciale producten om de boel lekker smooth te houden. Tegenwoordig moeten ze het doen met een halfgare spons. Teen nagels knippen valt daar ook onder. Ik heb namelijk niet 1 paar sokken in mijn kast liggen waar geen gaatjes in te vinden zijn. Alsof er een cavia aan je sok heeft liggen knabbelen. Deden ze dat maar met mijn teennagels. Die moeten namelijk tegenwoordig zelf een seintje geven wanneer ze geknipt moeten worden. Wanneer het pijn begint te doen met lopen als ik op schoenen loop dan is het tijd, de hoogste tijd. Als ik klaar ben met knippen zit de prullenbak ook vol. Recht toe recht aan, want vroeger knipte ik ze netjes in vorm zodat mijn nagellak er über uit zag op mijn nagels. Ik kon zowel in de winter als in de zomer - en die andere twee seizoenen gewoon op slippers lopen.

Wenkbrauwen epileren is ook zo een dingetje wat ik hoogstwaarschijnlijk gewoon verleerd ben. Af en toe kijk ik net iets te lang in de spiegel en spot ik een halve uni-brauw. Ik hou dan wel van unicorns enzo maar om dit nou te laten merken met mijn wenkbrauwen is ook weer zo wat. Dat betekend dat ik dus tegenwoordig zo een hele dag bezig ben met plukken van mijn wenkbrauwen en het donsvachtje ertussenin.

Uitslapen zit er niet meer in. Ik kijk uit naar het moment dat mijn wallen tot aan mijn ballen weer ietwat rust krijgen om terug te kruipen alhoewel dat waarschijnlijk een utopie is. Hoe creëer je dit? Men krijgt een paar kinderen. Misschien mag je die van je buurvrouw, zus of vriendin lenen? En gaan met die banaan. Ohja en een matras wat toe is aan vervanging. That's it! Mensen vragen - of zeggen meer - Je ziet er moe uit. Ja mooi he? Neutrale look.. en dat was dus de gouden tip hierboven. Leuke tutorial wel.

Make-up, dat woordje kent mijn mama-woordenboek nog voor de helft. Ik heb inmiddels dezelfde producten die ik dagelijks gebruik en mijn stash is gekrompen van een vrachtwagen naar een minuscuul make-up tasje. Beeld je de kleinste in en dan nog een stukje kleiner. Mascara, foundation, bronzer en wenkbrauw shizzle is genoeg. Oh ja en een wimperkrullen. Al valt er weinig te krullen. het zijn meer kreukels die ik erin breng maar hey dat hoort bij de look. En de bronzer is te oranje maar who cares. Als mensen daar naar vragen heb ik gewoon te veel worteltjes gegeten. Want over wortels gesproken en zijn gezonde habbits. Van iedere dag smoothies bouwen en gezond eten klaar maken leef ik tegenwoordig op rijstwafels. Het leuke hiervan is? Je valt er geen donder mee af. Ja ik val wel maar niet op de goede manier. Sporten? Hmmm 1 keer in de maand ongeveer. Misschien 1 keer in de 2 maanden. Het is maar net hoe de wind staat. Ik draag in ieder geval mijn eigen fanny pack. Designed by Kim(berly). Bestellen kan via de volgende link ⇢  Fanny pack. Ik kan er wel wat missen bij veel aanvragen.

Lieve mama's en mama's to be, dit ben ik Kim zonder Berly. Ik vergeet mijzelf te vaak. Guilty as hell. Naar aanleiding van Bas zijn fijne speech na de zoveelste hartklopping, afgebroken tanden en pijnlijke gewrichten moet het roer drastisch om. Want als je mama bent betekend het niet dat je jezelf compleet moet weg cijferen.. wat ik hier net boven heb omschrijven is natuurlijk gemaakt met een grote glimlach en natuurlijk berust dit niet allemaal op de waarheid, maar het heeft mij wel aan het denken gezet. Waarom zou ik niet iets meer tijd voor mijzelf inplannen? Gewoon doen, niet omdat het moet maar omdat het kan. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.