Het nieuwe WW - Mijn avontuur

Misschien heb je het voorbij zien komen op mijn Instagram, mijn nieuwe avontuur met het nieuwe WW. Oftewel het nieuwe Weight Watchers. We zijn nu bijna anderhalve maand onderweg en het leek mij leuk om jullie iets meer te vertellen.

Wat is het precies? 
MijnWW is een programma / tool om het afvallen en gezonder eten makkelijker dan ooit te maken doordat deze geheel gepersonaliseerd is. Flexibiliteit en vrijheid staan hierbij bovenaan. Lang verhaal kort, dit werkt voor iedereen. Ik ben bijvoorbeeld het type dat een hekel heeft aan calorieën tellen. Ik kan dat gewoon niet en daarvoor vind ik eten ook veel te lekker (knipoog). Een beetje hulp voor een gezonde levensstijl daarentegen is niet verkeerd. Maar wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. En daarom vul je bij mijnWW een vragenlijst is. De peilt uitgebreid de voedingsvoorkeuren. Ik geef bijvoorbeeld fulltime borstvoeding. Dat betekend dat ik meer voeding nodig heb dan iemand die geen borstvoeding geeft. En het fij…

Een beetje vreemd, maar wel lekker - Babyhapje met groente en banaan


Het is soms best wel een opgave om iedere dag weer iets nieuws te bedenken om mijn kleinste poppetje te voorzien in haar eet behoefte. Als je mij iets langer volgt dan weetje dat ik alle hapjes zelf maak. Ik ben helemaal niet van de potjes. Om eerlijk te zijn heeft Esra er ook nog maar 2 gehad in haar bijna 8 maanden. Nog niet zo lang geleden kwam ik met iets aparts..... iets vreemds maar wel erg lekker - Aldus Esra!


Om nog even in te haken op de laatste zin, Esra praat natuurlijk niet maar het hapje ging er zonder moeite in. En dat beschouw ik dan maar als een "lekker mama". Want Esra heeft er anderzijds ook geen moeite mee om haar hoofd te schudden of weg te draaien als ze iets niet lekker vind. Gelukkig is dit nog niet zo vaak gebeurt.

De koelkast en vriezer waren behoorlijk leeg en ik was door de babyhapjes heen. Wel lag er nog een kleine broccoli en een mini bloemkool. Ja en wat banaantjes! Verder was niet echt iets in huis waar ik een lekker prakje mee kon maken voor madam dus aan de slag met deze groente en de banaan.

Broccoli en bloemkool koken, afgieten, banaan erbij en mixen met die staafmixer. Ohja dat doe ik trouwens altijd - Babyhapjes maken met de staafmixer. Ideaal! En je hebt het op deze manier helemaal zelf in de hand hoe fijn je het mixt. Nu Esra iets ouder is mix ik het niet meer tot een egaal prutje maar met hier een daar wat kleine stukjes. En eigenlijk is je babyhapje met deze simpele stappen gemaakt & ready to eat. Super fijn als je wat haast hebt en je snel iets in elkaar moet flansen. Als het goed is smelt bijna iedere baby van deze combinatie. Al zou je dat waarschijnlijk niet meteen zeggen als je deze combo hoort. Maar echt waar, Esra kon er geen genoeg van krijgen!

Je kunt dit hapje invriezen voor later, maar in de koelkast zou ik hem niet langer dan een dag bewaren door de banaan!

Even een snelle tip om deze maandag ochtend te beginnen!DIT VINDT JE VAST OOK LEUK: