Doorgaan naar hoofdcontent

Een beetje vreemd, maar wel lekker - Babyhapje met groente en banaan


Het is soms best wel een opgave om iedere dag weer iets nieuws te bedenken om mijn kleinste poppetje te voorzien in haar eet behoefte. Als je mij iets langer volgt dan weetje dat ik alle hapjes zelf maak. Ik ben helemaal niet van de potjes. Om eerlijk te zijn heeft Esra er ook nog maar 2 gehad in haar bijna 8 maanden. Nog niet zo lang geleden kwam ik met iets aparts..... iets vreemds maar wel erg lekker - Aldus Esra!


Om nog even in te haken op de laatste zin, Esra praat natuurlijk niet maar het hapje ging er zonder moeite in. En dat beschouw ik dan maar als een "lekker mama". Want Esra heeft er anderzijds ook geen moeite mee om haar hoofd te schudden of weg te draaien als ze iets niet lekker vind. Gelukkig is dit nog niet zo vaak gebeurt.

De koelkast en vriezer waren behoorlijk leeg en ik was door de babyhapjes heen. Wel lag er nog een kleine broccoli en een mini bloemkool. Ja en wat banaantjes! Verder was niet echt iets in huis waar ik een lekker prakje mee kon maken voor madam dus aan de slag met deze groente en de banaan.

Broccoli en bloemkool koken, afgieten, banaan erbij en mixen met die staafmixer. Ohja dat doe ik trouwens altijd - Babyhapjes maken met de staafmixer. Ideaal! En je hebt het op deze manier helemaal zelf in de hand hoe fijn je het mixt. Nu Esra iets ouder is mix ik het niet meer tot een egaal prutje maar met hier een daar wat kleine stukjes. En eigenlijk is je babyhapje met deze simpele stappen gemaakt & ready to eat. Super fijn als je wat haast hebt en je snel iets in elkaar moet flansen. Als het goed is smelt bijna iedere baby van deze combinatie. Al zou je dat waarschijnlijk niet meteen zeggen als je deze combo hoort. Maar echt waar, Esra kon er geen genoeg van krijgen!

Je kunt dit hapje invriezen voor later, maar in de koelkast zou ik hem niet langer dan een dag bewaren door de banaan!

Even een snelle tip om deze maandag ochtend te beginnen!DIT VINDT JE VAST OOK LEUK: Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.