Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Een beetje vreemd, maar wel lekker - Babyhapje met groente en banaan


Het is soms best wel een opgave om iedere dag weer iets nieuws te bedenken om mijn kleinste poppetje te voorzien in haar eet behoefte. Als je mij iets langer volgt dan weetje dat ik alle hapjes zelf maak. Ik ben helemaal niet van de potjes. Om eerlijk te zijn heeft Esra er ook nog maar 2 gehad in haar bijna 8 maanden. Nog niet zo lang geleden kwam ik met iets aparts..... iets vreemds maar wel erg lekker - Aldus Esra!


Om nog even in te haken op de laatste zin, Esra praat natuurlijk niet maar het hapje ging er zonder moeite in. En dat beschouw ik dan maar als een "lekker mama". Want Esra heeft er anderzijds ook geen moeite mee om haar hoofd te schudden of weg te draaien als ze iets niet lekker vind. Gelukkig is dit nog niet zo vaak gebeurt.

De koelkast en vriezer waren behoorlijk leeg en ik was door de babyhapjes heen. Wel lag er nog een kleine broccoli en een mini bloemkool. Ja en wat banaantjes! Verder was niet echt iets in huis waar ik een lekker prakje mee kon maken voor madam dus aan de slag met deze groente en de banaan.

Broccoli en bloemkool koken, afgieten, banaan erbij en mixen met die staafmixer. Ohja dat doe ik trouwens altijd - Babyhapjes maken met de staafmixer. Ideaal! En je hebt het op deze manier helemaal zelf in de hand hoe fijn je het mixt. Nu Esra iets ouder is mix ik het niet meer tot een egaal prutje maar met hier een daar wat kleine stukjes. En eigenlijk is je babyhapje met deze simpele stappen gemaakt & ready to eat. Super fijn als je wat haast hebt en je snel iets in elkaar moet flansen. Als het goed is smelt bijna iedere baby van deze combinatie. Al zou je dat waarschijnlijk niet meteen zeggen als je deze combo hoort. Maar echt waar, Esra kon er geen genoeg van krijgen!

Je kunt dit hapje invriezen voor later, maar in de koelkast zou ik hem niet langer dan een dag bewaren door de banaan!

Even een snelle tip om deze maandag ochtend te beginnen!DIT VINDT JE VAST OOK LEUK: