2 nieuwe kleuren voor de Stokke Tripp Trapp

Ik zou bijna willen zeggen, wie is niet groot mee geworden ;) Tegenwoordig zijn de Stokke Tripp Trapp kinderstoelen een ware musthave in het ouderschap. Eerlijk is eerlijk, ik ben er eentje die niet meteen achter de kudde aanloopt. Ik deed met het de simpele kinderstoelen van Ikea. Stapelbaar enzo. Maar ik moet zeggen, met deze 2 nieuwe kleuren begint het toch een beetje boel te kriebelen.

Een beetje vreemd, maar wel lekker - Babyhapje met groente en banaan


Het is soms best wel een opgave om iedere dag weer iets nieuws te bedenken om mijn kleinste poppetje te voorzien in haar eet behoefte. Als je mij iets langer volgt dan weetje dat ik alle hapjes zelf maak. Ik ben helemaal niet van de potjes. Om eerlijk te zijn heeft Esra er ook nog maar 2 gehad in haar bijna 8 maanden. Nog niet zo lang geleden kwam ik met iets aparts..... iets vreemds maar wel erg lekker - Aldus Esra!


Om nog even in te haken op de laatste zin, Esra praat natuurlijk niet maar het hapje ging er zonder moeite in. En dat beschouw ik dan maar als een "lekker mama". Want Esra heeft er anderzijds ook geen moeite mee om haar hoofd te schudden of weg te draaien als ze iets niet lekker vind. Gelukkig is dit nog niet zo vaak gebeurt.

De koelkast en vriezer waren behoorlijk leeg en ik was door de babyhapjes heen. Wel lag er nog een kleine broccoli en een mini bloemkool. Ja en wat banaantjes! Verder was niet echt iets in huis waar ik een lekker prakje mee kon maken voor madam dus aan de slag met deze groente en de banaan.

Broccoli en bloemkool koken, afgieten, banaan erbij en mixen met die staafmixer. Ohja dat doe ik trouwens altijd - Babyhapjes maken met de staafmixer. Ideaal! En je hebt het op deze manier helemaal zelf in de hand hoe fijn je het mixt. Nu Esra iets ouder is mix ik het niet meer tot een egaal prutje maar met hier een daar wat kleine stukjes. En eigenlijk is je babyhapje met deze simpele stappen gemaakt & ready to eat. Super fijn als je wat haast hebt en je snel iets in elkaar moet flansen. Als het goed is smelt bijna iedere baby van deze combinatie. Al zou je dat waarschijnlijk niet meteen zeggen als je deze combo hoort. Maar echt waar, Esra kon er geen genoeg van krijgen!

Je kunt dit hapje invriezen voor later, maar in de koelkast zou ik hem niet langer dan een dag bewaren door de banaan!

Even een snelle tip om deze maandag ochtend te beginnen!DIT VINDT JE VAST OOK LEUK: