Knutselen met wc rolletjes

Nederland is gek geworden, lege schappen in de supermarkten, overvolle kasten thuis. Ik doe er niet aan mee en als je mij op instagram volgt dan steek ik ook een beetje de gek aan met de mensen die massaal wc papier hamsteren. Van alles wat je kunt "hamsteren" is wc papier natuurlijk het eerste wat je gaat hamsteren. Anyhow, speciaal voor jullie, de wc papier hamsteraars een aantal leuke suggesties wat je kunt doen met alle rolletjes nadat je hebt gekookt met wc papier. Voor recepten verwijs je graag door naar de Speld

Wish net als Aliexpress?Alsof ome Ali ons niet al genoeg geld kost per maand, ondanks de kleine prijsjes - hebben we natuurlijk ook nog Mr. Wish.com Een beetje Ali 2.0. Ik verdiepte mij in de wereld van Wish, want is dit nou gewoon hetzelfde als Aliexpress?


Mijn moeder en zusjes waren die hard Ali fans. Tot mijn moeder de Wish app op haar telefoon zette en nachten lang als ze haar slaap niet kon vatten, aan het speuren was naar leuke koopjes. Koopjes die je dus niet op Ali kan vinden. Ik kende Wish eerder ook nog niet. Dit is overigens alweer een langere tijd geleden hoor 😂 Toendertijd was er nog geen mogelijkheid om te shoppen op Wish via je laptop of pc en moest je echt de app downloaden.

Tijdens mijn zoektocht naar leuke hebbedingetjes voor jou, mij en onze mini-me's stuitte ik dus wederom op Wish en hier hebben ze zoveel meer leuks dan op Ali en voor leukere prijsjes. Echt! Maar er zit natuurlijk een klein addertje onder het gras, want Wish rekent voor alles verzendkosten. Vaak zijn deze maar € 1.00. Maar......... neem onderstaand tasje. Deze is te leuk en hoe lang ik ook heb gezocht, hij is niet te vinden op Ali.


Het tasje kost € 9.00 en je betaald € 5.00 verzendkosten. Dus heb je voor € 14.00 een ontzettend leuk tasje waar waarschijnlijk niemand bij jou in de buurt mee rond wandelt. Ja oke, je mini dan he! Je kunt hem trouwens hier bestellen.


Of wat dacht je van deze multifunctionele stretch cover? Eerlijk is eerlijk, deze heb ik in Nederland nog niet gespot in tegenstelling tot alle Instagram mama's die stuk voor stuk zweren bij dit handige ding! Je kunt hem gebruiken over je kinderstoel, buggy, winkelkarretje, maxi cosi hoes voor de zon of gewoon een borstvoedingsdoek. WIN WIN hier hoor! En hij kost maar € 6.00 + € 3.00 verzendkosten. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat je deze nergens anders voor die prijs gaat vinden. Ik nam de proef op de som om hem tevens bij Ali te kunnen scoren, maar nee. Althans ik heb hem nog steeds niet kunnen vinden. En wat ik hier nou eigenlijk mee duidelijk wil maken - Ali en Wish hebben bij lange na niet dezelfde items. 

Het fijne is dat je bij Wish ook gewoon met iDeal kunt betalen. Of alle andere betaalopties die zij hanteren. Maar iDeal is by far 1 van de meest gangbare opties. 

Ik heb natuurlijk mijn research goed gedaan, want naar zeggen zou Wish stukken sneller leveren dan Ali. Ze geven je trouwens ook netjes een indicatie wanneer je levering ongeveer zou kunnen komen. Maar dat is  nog niet alles, want alle Ali lovers hier weten natuurlijk dat het vaker voorkomt dat er een product totaal niet aan je verwachtingen voldoet, dat bijvoorbeeld een bepaald kledingstuk niet helemaal 100% in orde is - losse naadjes en such. Of dat je het bestelde item niet krijgt. Tegenwoordig is het bij Ali onwijs veel gedoe om je geld terug te krijgen of een nieuw product. En daar zit je dan met de gebakken peren. Het is daarbij ook veel makkelijker om je goederen terug te sturen naar Wish. Fijn fijn fijn! 

Zelf heb ik nog geen ervaring met Wish, maar ik sta te popelen om dit een keer te gaan proberen. Zal ik mijn aankoopjes delen in een video? Doen we! 

Bij Wish is alles een stuk overzichtelijker als je het mij vraagt. Ik bekijk nu vanaf de laptop de homepage, en zodra je een bepaald product aanklikt blijf je wel gewoon op dezelfde pagina. Dat scheelt tig duizend tabbladen. Net als bij Ali heb je bij Wish ook gewoon de feedback van andere kopers. Volgens mij is het zo dat je alleen via de app de feedback foto's kunt zien. Of ik kijk er compleet naast bij de laptop haha. 

Al met al een fijne aanwinst om toe te voegen aan je shopping lijstje. Juist omdat beide shops totaal verschillend zijn. Je kunt het in ieder geval niet vergelijken met Ali en Ebay. 

Ik ben benieuwd of jij al eens hebt geshopt bij Wish? En wat zijn je ervaringen geweest? 

www.wish.com