Doorgaan naar hoofdcontent

Wish net als Aliexpress?Alsof ome Ali ons niet al genoeg geld kost per maand, ondanks de kleine prijsjes - hebben we natuurlijk ook nog Mr. Wish.com Een beetje Ali 2.0. Ik verdiepte mij in de wereld van Wish, want is dit nou gewoon hetzelfde als Aliexpress?


Mijn moeder en zusjes waren die hard Ali fans. Tot mijn moeder de Wish app op haar telefoon zette en nachten lang als ze haar slaap niet kon vatten, aan het speuren was naar leuke koopjes. Koopjes die je dus niet op Ali kan vinden. Ik kende Wish eerder ook nog niet. Dit is overigens alweer een langere tijd geleden hoor 😂 Toendertijd was er nog geen mogelijkheid om te shoppen op Wish via je laptop of pc en moest je echt de app downloaden.

Tijdens mijn zoektocht naar leuke hebbedingetjes voor jou, mij en onze mini-me's stuitte ik dus wederom op Wish en hier hebben ze zoveel meer leuks dan op Ali en voor leukere prijsjes. Echt! Maar er zit natuurlijk een klein addertje onder het gras, want Wish rekent voor alles verzendkosten. Vaak zijn deze maar € 1.00. Maar......... neem onderstaand tasje. Deze is te leuk en hoe lang ik ook heb gezocht, hij is niet te vinden op Ali.


Het tasje kost € 9.00 en je betaald € 5.00 verzendkosten. Dus heb je voor € 14.00 een ontzettend leuk tasje waar waarschijnlijk niemand bij jou in de buurt mee rond wandelt. Ja oke, je mini dan he! Je kunt hem trouwens hier bestellen.


Of wat dacht je van deze multifunctionele stretch cover? Eerlijk is eerlijk, deze heb ik in Nederland nog niet gespot in tegenstelling tot alle Instagram mama's die stuk voor stuk zweren bij dit handige ding! Je kunt hem gebruiken over je kinderstoel, buggy, winkelkarretje, maxi cosi hoes voor de zon of gewoon een borstvoedingsdoek. WIN WIN hier hoor! En hij kost maar € 6.00 + € 3.00 verzendkosten. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat je deze nergens anders voor die prijs gaat vinden. Ik nam de proef op de som om hem tevens bij Ali te kunnen scoren, maar nee. Althans ik heb hem nog steeds niet kunnen vinden. En wat ik hier nou eigenlijk mee duidelijk wil maken - Ali en Wish hebben bij lange na niet dezelfde items. 

Het fijne is dat je bij Wish ook gewoon met iDeal kunt betalen. Of alle andere betaalopties die zij hanteren. Maar iDeal is by far 1 van de meest gangbare opties. 

Ik heb natuurlijk mijn research goed gedaan, want naar zeggen zou Wish stukken sneller leveren dan Ali. Ze geven je trouwens ook netjes een indicatie wanneer je levering ongeveer zou kunnen komen. Maar dat is  nog niet alles, want alle Ali lovers hier weten natuurlijk dat het vaker voorkomt dat er een product totaal niet aan je verwachtingen voldoet, dat bijvoorbeeld een bepaald kledingstuk niet helemaal 100% in orde is - losse naadjes en such. Of dat je het bestelde item niet krijgt. Tegenwoordig is het bij Ali onwijs veel gedoe om je geld terug te krijgen of een nieuw product. En daar zit je dan met de gebakken peren. Het is daarbij ook veel makkelijker om je goederen terug te sturen naar Wish. Fijn fijn fijn! 

Zelf heb ik nog geen ervaring met Wish, maar ik sta te popelen om dit een keer te gaan proberen. Zal ik mijn aankoopjes delen in een video? Doen we! 

Bij Wish is alles een stuk overzichtelijker als je het mij vraagt. Ik bekijk nu vanaf de laptop de homepage, en zodra je een bepaald product aanklikt blijf je wel gewoon op dezelfde pagina. Dat scheelt tig duizend tabbladen. Net als bij Ali heb je bij Wish ook gewoon de feedback van andere kopers. Volgens mij is het zo dat je alleen via de app de feedback foto's kunt zien. Of ik kijk er compleet naast bij de laptop haha. 

Al met al een fijne aanwinst om toe te voegen aan je shopping lijstje. Juist omdat beide shops totaal verschillend zijn. Je kunt het in ieder geval niet vergelijken met Ali en Ebay. 

Ik ben benieuwd of jij al eens hebt geshopt bij Wish? En wat zijn je ervaringen geweest? 

www.wish.com

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.