Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is dat toch, die #followtrain op Instagram?


Als je mij nog niet volgt op Instagram - www.instagram.com/kimmichaelis.nl 

Tegenwoordig draait het allemaal om het hebben van veel volgers. Volgers kunnen je letterlijk maken en breken. Ergens natuurlijk meer dan begrijpelijk. Als je 100 volgers hebt hoor je er eigenlijk gewoon niet bij. Oh, voor mij trouwens wel. Of je nou 4 volgers hebt of 100.000, als je een leuke feed hebt volg ik je met alle liefde en hoor je er dus ook gewoon bij. Maarja, wat doet mijn mening ertoe 😅


Maar, wat gewoon is voor jou en mij is voor bedrijven niet zo gewoon. Als je blogger, vlogger or whatsoever bent draait het echt om het hebben van veel volgers. En met veel volgers bedoel ik ook echt VEEL volgers. Al die fitchiks die een uur na hun bevalling een foto op Instagram plaatsen waar ze hun sixpack showen hebben miljoenen volgers en die volgers hangen aan hun lippen. Deze fitchiks verdienen hier ook nog eens goud geld mee. Dan praten we hier over velen euro's. Dus tegenwoordig bestaat er zoiets als "Hey wat jij voor de kost?" Nou uh... ik plaatst foto's op Instagram en daar verdien ik mijn geld mee. Ha you say what now? Echt! maar dat is natuurlijk niks nieuws onder de zon. Staat  leuk op je cv, dat wel. Daarom is het vandaag de dag steeds moeilijker en moeilijker om je reet hiertussen te draaien. Want met alleen een mooie feed kom je er niet dames en heren. Nope! En geloof mij, ik ben een noob wat betreft Instagram hoor. Ik plaats foto omdat ik ze mooi, leuk of grappig vind, inderdaad bij elkaar passend met allemaal hetzelfde filtertje enzoooo. Maar goed, vandaag geen slap gebrabbel over de invloed van influencers of andere randzaken. Nee, gewoon een korte uitleg en misschien hier en daar een tipje om je bereik om Instagram te vergroten. 

As I said, ik ben geen expert op het gebied van Instagram maar ik mag mijzelf wel aansluiten bij de groep grammers met bijna 6k volgers. Yeah! Tuurlijk, tuurlijk ben ik trots. Trots dat er straks een 6k staat. En het leuke is dat mijn volgers voornamelijk mama's zijn. En hier en daar misschien een webshop welke kinderkleding en such verkoopt. Daarin tegen volg ik zelf ook een heleboel mama's. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. 

Een paar jaar geleden maakte ik een Instagram pagina aan. Hierop wou ik alleen maar foto's reposten van fashion en nog meer fashion. Dat ging eigenlijk erg goed, tegen alle verwachtingen in. Mijn volgers bleven binnen stromen. Oh enne, dat paar jaar geleden is zo een beetje 5 jaar geleden denk ik. Wilde gok. Uiteindelijk koste mij het meer werk om die foto's te plaatsen en kreeg ik er niet de voldoening uit die ik hoopte. En ik wou dolgraag mijn eigen foto's plaatsen maar hey ik was geen fashion babe. Dus doei! Ik stopte, verwijderde alle foto's van mijn feed en deed niks meer met dat account. Uiteindelijk, toen ik een dochter kreeg - Vajèn, dacht ik; WOW ik begin opnieuw met die Instagram en plaats daarop leuke fotos's van mijn prinsesje. Want ja, daar zat natuurlijk iedereen op te wachten toch, die leuke foto's van mijn kind. Not. Ik raakte wat volgers kwijt en uiteindelijk ben ik wederom gestopt. Wat een quiter! Nee maar echt, ik had geen zin om een account bij te houden met mijn toen slechte foto skills en niet wetend hoe ik een mooie feed in elkaar zette. Dus dat.

Nu, sinds vorige maand om precies te zijn ben ik dit account op aanraden van mijn lieve wederhelft weer gaan gebruiken. Ik had nog steeds een behoorlijk handje vol met volgers en ik hoopte dat ze zouden blijven zodra ik een foto plaatste. En inderdaad dat gebeurde. Er kwamen zelfs alleen maar meer volgers bij. Ik stuitte op een foto van iemand uit Amerika. Of beter gezegd, een plaatje waarop stond #followtrain Oh oke, what the **** is dat? Ben ik dan echt zo een noob. Nou dames en heren wat blijkt nou - Dit is een, de naam zegt het al, een volg trein. Een groepje grammers plaatsen op hetzelfde moment dat ene plaatje en taggen 1 persoon zodat jij makkelijk verder kunt klikken door de accounts die hieraan mee doen. Wooh dacht ik nog. Zo gaaf! Het is dus de bedoeling dat je diegene volgt, een reactie plaatst en het plaatje leuk vind. En het leuke hiervan is dat je zelf kunt bepalen wie je volgt. Ik bedoel, als je een fashion grammer bent zit je er natuurlijk niet op te wachten om een auto dealer te volgen. Toch? Toch? Ik deed een paar keer mee en zelf heb ik ook 2 keer in deze zogeheten "train" gezeten. Dit heeft mij actieve en leuke volgers opgeleverd. Yes! En zo bleef ik groeien of eigenlijk, blijf ik groeien. Ik volg zelf ook behoorlijk wat mensen, maar niet zomaar mensen. Nee, mensen die bij mij passen, dezelfde doelgroep etc etc. Merendeels mama's dus. Een aantal dagen geleden werd er een afbeelding geplaatst op Instagram met de hashtag #mamafollowloop Inmiddels hebben meer dan 4000 mensen foto's met deze hashtag geplaatst. Dit werkt hetzelfde als de "volg trein" alleen kun je hier dus door de accounts heen scrollen die jou erg aanspreken en misschien wel het volgen waard zijn. Ik kan je vertellen, als mama blogger/ grammer ben ik heel wat leuke mensen tegengekomen. Vooral mama's uit Duitsland ♥  Zonder dollen, dit zijn de leukste mama's. Reageren over en weer zonder dat het echt moet moet zeg maar. Ik ontvang de meest leuke reacties van deze mama's. Uiteraard is ieder land vrij om mee te doen. Alleen blijven de Nederlandse mama's achterwegen ha. 

Dit is eigenlijk simpelweg een erg leuke manier om je bereik te vergroten, oprecht! Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je volgers te kopen, maar uiteindelijk val je hiermee door de mand. Toch?! Je genereert geen likes en geen reacties waardoor je alsnog geen stap verder komt. Gewoon via de eerlijke weg. Waar ik vorige maand nog maar 60 likes op een foto kreeg, heb ik er nu per foto meer dan 200 en sommige zelfs 300. Nou, even serieus... daar ben ik eigenlijk reten trots op jongens. Echt! En eerlijk, ik ben nu veel meer gemotiveerd om mijn feed bij elkaar te laten passen. Zo heeft inderdaad iedere foto dezelfde filter. En ik vind het nog leuk ook om foto's te maken en daarna te bewerken. 

Mocht je dit lezen en denk je sjeezzzz ik wil dit proberen? Zoek eens op de hashtag #followloop of #followtrain dan rol je er vanzelf in. Let er wel op dat je dus mensen gaat volgen die bij jou doelgroep past. Zoals ik net al aangaf, als je vooral beauty of fashion plaatst heeft het totaal geen zin om mensen te gaan volgen die alleen maar foto's van hun hond plaatsen bij wijze van. Mits je honden natuurlijk het einde vindt. 😉 Maar je snapt het punt wel, toch? 

Eitherway, op een eerlijke manier je volgers verzamelen is dus wel mogelijk. Ha! Nee zonder dollen, ik volg op dit moment vrij veel leuke mama's en webshops en over en weer reageer je op elkaars foto's. geweldig toch? Dus interactie wat tegenwoordig misschien nog wel belangrijker is dan de volgers zelf. 

Wat vindt je trouwens van die foto helemaal bovenaan van dit blogje? Esra met een handdoekje op haar hoofd. Isn't that a cute thing? ♥ 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.