Dit zijn de tips voor een glow skin

Ik ben inmiddels een oudje aan het worden, 30 something. Ouder worden is an sich niet zo een probleem maar de huid drama die daarbij komt kijken. Nu ik de 30 ben gepasseerd besef ik mij maar al te goed hoe intens belangrijk een goede huidverzorging is. Je huid is je huisje waar je lang mee moet doen, take care of it! Ik begon wat laat met het ontdekken van gezichtsverzorging. Maar je bent nooit te laat.  Wanneer je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Denk ik. Skincare deed mij niet zoveel. Ik waste mijn gezicht met zeep, geen poespas met speciale middeltjes die vriendelijk zijn voor je huid, maar gewoon zeep. Tsja meer kon ik er ook niet van maken. Dag en nacht crème? Dat vond ik iets voor oudere mensen. Ik was nog niet zo oud dus dat heb ik helemaal niet nodig. Maar boy oh boy wat heb ik mijzelf vergist in deze materie van mijn brein...... Het verzorgen van je huid is zo zo zo intens belangrijk. Het kost je wat tijd om uit te vogelen hoe je dit het beste

Wat als je baby kon praten

Bron


Hoi mama! Ik weet dat je middenin een fijne droom zit, sorry dat ik even huilde om je wakker te maken, maar ik weet nog niet hoe ik anders om aandacht moet vragen. Het is 2 uur ’s nachts en ik wil verder niemand wakker maken. Alleen jou, want jij bent de enige die echt weet wat ik nu nodig heb. Soms geeft papa me wat te drinken en wiegt hij me heen en weer. Dat is ook heel fijn, maar meestal wil ik toch het liefste jou, mama. Uiteraard heb ik honger en dorst, maar ik wil nog zoveel meer, alleen jij begrijpt dat.

Ik wil knuffelen
Ik vind het heerlijk als jij me ’s nachts knuffelt. Je ruikt zo lekker en dicht tegen jou aan is het veilig. Niet zo lang geleden zat ik nog knus en veilig in jouw buik. De ‘echte wereld’ is behoorlijk heftig en verwarrend. Is er geen handleiding? Ik heb soms geen idee wat ik moet doen. Er zijn zoveel kleuren, geluiden en gezichten. Als ik middenin de nacht wakker word en me eenzaam voel, wil ik dat jij me knuffelt. Dankjewel mama, dat je voor mij even uit je droom stapt.

Ik wil huilen 
Mam, ik snap heel goed dat mijn gehuil vervelend kan zijn. Als ik iets beters verzin, ben je de eerste die het hoort. Misschien kun je een belletje aan mijn vuistje hangen, of een andere magische manier verzinnen waarop ik je kan vertellen hoe het met me gaat? Al denk ik toch dat huilen vrij natuurlijk is. Mijn baby-instinct vertelt me dat het beter is om even flink te huilen, dan te liggen piekeren. Een beetje drinken en jouw vingers vasthouden is dan genoeg om me weer rustig te krijgen.

Ik wil eten 
Ik heb nou eenmaal vaak honger, of het nou dag of nacht is. En die melk van jou smaakt ook nog eens fantastisch! En ik vind het zalig hoe je me dan vasthoudt, mijn hoofdje aait en een liedje voor me zingt. Soms doe ik jou misschien een beetje pijn als ik drink, maar je word er nooit boos om. Je weet niet half hoe fijn het is om tegen iemand aan te kunnen kruipen die voor je zorgt en van je houdt zonder er iets voor terug de verwachten.

Ik ben bang 
Ik heb nog niet zoveel ervaring met deze wereld, dus als ik wakker wordt en ik hoor een plotseling geluid of juist helemaal niets, dan schrik ik daar soms van. Dan voel ik me kwetsbaar en heb ik iemand nodig die in mijn oortje fluister dat alles goed komt. En dat ben jij. Ik weet dat je doodmoe bent, echt. Maar voor mij is dit allemaal nieuw, nog nieuwer dan voor jou.

Ik wil jou mama
Dus dankjewel lieve mama, dat je wakker wordt en erachter probeert te komen waar ik mee zit. Ik weet dat ik veel van je vraag. Ik weet dat je er moe van wordt. Soms maakt het me verdrietig als ik overdag naar je kijk en weet dat ik je uren heb wakker gehouden, terwijl ik lag te huilen, krioelen en giechelen, om knuffels en eten vroeg. Ik weet dat ik vervelend kan zijn, maar ik beloof je: als ik groter ben, zal ik jou helpen en je altijd steunen. Jij hebt me gemaakt en dat is niet niks hoor, mam. Daar blijf ik je eeuwig dankbaar voor.

Medela raakt met deze woorden de gevoelige snaar van veel moeders. Op dit moment ben ik zelf een zogeheten "mombie". Een wandelende zombie mom! Nachtrust wat is dat? En dit, exact dit had ik net nodig om mijzelf weer even een goeie boost te geven voor de nachtelijke uitstapjes  - naar de babykamer. ♥ 

Bron: Medela.nl