Doorgaan naar hoofdcontent

Als je mama bent...

Als je mama bent ben je dat niet voor even.
Als je mama bent ben je dat voor je de rest van je leven.
Als je mama bent hou je onvoorwaardelijk van je kindjes.
Als je mama bent schuif je alles opzij om er voor je kindjes te zijn.
Als je mama bent ben jij de draaiende motor van het gezin.
Als je mama bent doe je alles wat je doet met en uit liefde.
Als je mama bent hou je alle touwtjes vast.
Als je mama bent ben je gewoon mama.

Maar ook......Als je mama bent bestaat er niet zoiets als niets.
Als je mama bent heb jij 24 uurs diensten.
Als je mama bent stopt je dag niet als je kindjes in bed liggen.
Als je mama bent draait je hoofd ook wel een overuren inclusief je lichaam.
Als je mama bent ben je ook wel eens moe.
Als je mama bent wordt het je soms ook allemaal eventjes te veel.
Als je mama bent heb je ook wel eens een luisterend oor nodig.
Als je mama bent heb je soms ook je knuffels nodig.
Als je mama bent heb je ook zo nu en dan eventjes een time out nodig.

Maar... als je mama bent....

Mag je niet vragen om oppas, mag je niet eens nadenken over een kleine time out, gewoon om eventjes een paar uurtjes niet alleen maar bezig te zijn met je kindjes. Mag je niet zeuren als je weer een nacht niet hebt geslapen. Mag je niet zeuren over je zware dag. Mag je niet nadenken over een heerlijke lange douche zonder gestoord te worden. Mag je zeker niet huilen als het teveel lijkt te worden. Mag je niet om hulpen vragen, want jij bent de mama.

Nee, je moet je vermannen als je mama bent. Doorgaan tot het bittere eind, door de zure appel heen bijten en doorgaan en doorgaan en doorgaan.

Natuurlijk geschreven met een kleine knipoog naar de realiteit, maar die realiteit is geschreven vanuit mijn eigen ogen, vanuit mijn eigen hart, vanuit mijn mama hart. Want lieve mede mama's...

Er is niets mis met hulp vragen, er is niets mis met zoiets dat een oppas heet. Er is niets mis met aan jezelf denken. Dat maakt je heus je niet egoïstisch. Al zullen sommige meningen hierover behoorlijk verdeeld zijn.

Want lieve mede mama's,  ieder huisje heeft zijn kruisje. Ik ga met mijn billen bloot als ik zeg dat ik op dit moment met mijn handen vast zit in mijn haar. Over die 24 uurs diensten gesproken.... Ik moe, heel erg moe. Iedere dag trek ik mijzelf vooruit en vraag ik mij aan het einde van de dag af hoe ik weer een dag heb doorstaan met weinig slaap en 2 kindjes die tegen elkaar op schreeuwen - als in wie kan het hardste schreeuwen en wie is er het beste in mama gek maken. Meestal winnen ze beide, zo ben ik dan ook wel weer.

En als ik dan na zo een dag in mijn bed lig, amper kracht om mijn ogen open te houden, laat staan om nog even te socializen  op Facebook en Instagram, hoop ik dat er morgen een fijnere dag op de planning staat, inclusief een nog fijnere nachtrust. Gewoon een keertje langer slapen dan 2 uurtjes achter elkaar. Soms gunnen mijn kindjes mij die wel en soms ook niet. Het is maar net hoe hun pet staat. Alsof ze net als overdag ook een soort telepathische werking op elkaar hebben - Ik ga nu huilen en als mama net in bed ligt begin jij.. oke? - Ok!

Ik voel mijzelf een soort van wereldvreemd. Als ik eindelijk na weken weer naar de winkel ga voel ik ogen op mij gericht staan - Wow die moeke kennen wij helemaal niet, woont zij ook hier?

Ik fantaseer over kleine dingen, althans als mijn brein dat toelaat natuurlijk. Neem bijvoorbeeld de 2 pakjes haarverf die in de badkamer staan. Je kunt er niet omheen. Ik kijk ze iedere dag aan en zeg tegen ze - Binnenkort, binnenkort. maar dat roep ik ook als ik de douchekraan zie.. binnenkort...

Gisteren was er zo een "schaamrood op je kaken" momentje - Namelijk; Ik plaatste een Facebook bericht voor AL mijn vrienden (ha) met een soort van noodkreet voor een leuke, betrouwbare oppas. En guess what? De aanmeldingen stroomde binnen... Oh wacht het is nog geen 1 april.

Ik durf mijn hand op te steken en hardop te vertellen dat ik zo toe ben aan de zogeheten me-time. Alhoewel ik niet eens meer precies weet wat dat eigenlijk betekend. Tijd voor mij toch?  Als dat zou betekenen dat ik een uur alleen mag staan in de Action, kom maar op.

Ik heb ooit het lef gehad om hardop te zeggen dat ik voor 1 dag even geen mama wou zijn. Nee, waarschijnlijk ga je mij nu totaal verkeerd begrijpen. Laat het mij je even uitleggen, even geen mama zijn voor een dag, daar bedoel ik letterlijk mee; Geen vieze luiers, geen flesjes, geen eten maken voor de kindjes, geen liedjes zingen. Gewoon zo een dagje die begint ergens rond 09:00 en eindigt om 19:00. Maar dat mag je natuurlijk helemaal niet zeggen als je mama bent....


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.