Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Waar kun je babypoeder nog meer voor gebruiken?


De geur van Zwitsal talkpoeder alleen al is reden genoeg om meerdere bussen in huis te hebben. het liefst op iedere hoek van de kamer 1 zodat je zo nu en dan even je neus in de poeder kan steken. In a good way! Maar wist je heel toevallig ook dat je deze poeder voor veel meer kunt gebruiken - naast het snuffelen en je baby zijn of haar rode billetjes? Nee? Dacht ik al! Daarom ga ik je vandaag haarfijn vertellen waarom deze gele bus een musthave is voor iedereen, kinderen of geen kinderen; You need this in your life! 
1. Sinds ik mama ben, ben ik verslaafd aan droogshampoo. Echt verslaafd! Bas trouwens ook ha, maar dat is weer een ander verhaal. Heb je geen tijd, geen zin of wat de reden ook maar mag zijn - om je haren te wassen? No worries! Deze gele bus is je beste vriend. Een beetje babypoeder op je borstel of kam strooien en kammen maar. Succes gegarandeerd. Het ruikt lekker en je haar krijgt een vollere look. Daaaag vette lokjes!

2. Als je naar het strand gaat is er niets vervelender dan een complete zandbak mee naar huis te nemen. Niet een echte, maar zo eentje die aan je benen kleeft. Sprenkel wat babypoeder op de plek waar je het zand wilt verwijderen en tada... je kunt het zand er stukken makkelijker af vegen.

3. Je kent het vast wel, tijdens een bloedje hete zomerdag, jij loopt in een jurkje/rokje en je benen schuren tegen elkaar aan. Been there, done that! Vreselijk. Smeer je benen voor die tijd in met babypoeder en je zult er de eerste paar uur geen last van hebben. Je moet dit wel de gehele dag een paar keer herhalen. het werkt als een tierelier!

4. Deze is speciaal voor degene die ietwat te kampen hebben met stinkvoetjes! Je kunt natuurlijk een spray kopen die speciaal gemaakt is om zweet en stinkvoeten te voorkomen. Maar babypoeder is in deze wederom je beste vriend. Ik heb voornamelijk in de zomer zo nu en dan last van "waterige" voeten. Gelukkig zijn knijpers tot dusver nog niet nodig geweest. Strooi babypoeder in je schoenen en laat dit een nachtje zitten. De volgende kun je de babypoeder eruit kloppen, of laten zitten. It's up to you! Draag je vaak slippers? Dan kun je je voeten in babypoeder dompelen!

5. Mieren, god wat haat ik deze mini beestjes. Knap hoor dat ze zo sterk zijn, maar vervelend als je met kleine mieren nestjes te maken krijgt als het weer het weer toelaat. Ben je opzoek naar de allerbeste tip om mieren uit je buurt te houden? Babypoeder is het antwoord! Het schijnt dat mieren op de 1 of andere manier niet tegen de geur kunnen!

6. Naast al dit bovenstaande is babypoeder de perfecte uitkomst voor dames met niet zulke lange en volle wimpers. I feel you! Voor je mascara aanbrengt op je wimpers, breng je eerst wat babypoeder aan en daarna pas de mascara. Met als resultaat, langere en vollere wimpers.

7. Om nog even in de make-up sferen te blijven; Heb je een vette huid en druipt de make-up er praktisch meteen weer af nadat je het hebt aangebracht? Babypoeder, babypoeder, babypoeder! Dep je gezicht af met babypoeder, maar niet teveel! We doen geen sollicitatie voor een clowns act!

8. Nog een handige beauty hack; Iedereen gebruikt het tegenwoordig, contour poeder! Maar heel soms komt het natuurlijk wel eens voor dat de poeder iets te donker is. Dan mix je deze met babypoeder en binnen no-time creëer je een goede kleur.

9. Als je een wax freak bent is deze voor jou! Waxen op zich is niet echt een pretje, zeker niet nadat je eindelijk klaar bent en je huid behoorlijk rood is. Breng voor je gaat waxen wat babypoeder aan op de plekken waar je gaat waxen. Dit zorgt er namelijk voor dat het waxen een stuk minder pijnlijker is en daarbij zorgt het er ook nog eens voor dat je huid veel minder rood is aan het einde van een wax sessie!

10. Is waxen niet zo jou ding en scheer je alle plekken waar je liever geen haar had gezien? Ook dan is babypoeder een grote vriend voor je. Ik gebruik deze tip zelf al een lange tijd en het werkt! Na het scheren dep je wat babypoeder op de plekken waar je hebt geschoren. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid minder geïrriteerd is.

11. Weetje nog, een paar jaar geleden dat het helemaal HOT was om deodorant poeder te gebruiken in plaats van rollers en sprays? Het was een snel overvliegende hype, maar ik haal hem nog even terug. Als je plompverloren zonder deodorant zit en je heel toevallig wel babypoeder in huis hebt dan maak je daar ook vriendelijke gebruik van! Beetje babypoeder onder je oksels deppen en je bent klaar voor een nieuwe dag. Het makkelijkste is om de babypoeder op een watje te strooien en met het watje breng je de poeder aan onder je oksels.

12. Droge ellebogen, droge knieën, droge alles? Babypoeder to the rescue! Deze heeft nier meer uitleg nodig toch?

13. Heb je bepaalde plekken die behoorlijk jeuken? Zeker als je dit leest en zwanger bent heb je hier iets aan. Want zwangere vrouwen krijgen spontaan kriebels overal en kunnen niet plaatsen waar het vandaan komt! Babypoeder doet wonderen en stopt de jeuk. Handig voor de muggenbulten invasie!


Kende jij bovenstaande tips al? Welke gebruik je zelf?