Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn "niet werken voor een baas" ideeën die gefaald hebbenNet zoals ieder ander mens heb ik ook verschillende baantjes gehad. Niet zoveel, maar toch wel een paar. En overigens niet zo lang.. ik haatte het om voor een baas te moeten werken. Al vanaf het moment dat ik ooit ergens mijn eerste baantje had. Daarom brainstormde ik vaak over ideeën die ik kon uitvoeren zodat ik niet meer voor een baas hoefde te werken. Welke daarvan zijn hard gefaald? Ik vertel het je vandaag!

Cupcakes2kill 
De naam is een beetje... hoe zeg je dat? Het gaat hier echt om cupcakes en niet cupcakes die je "Killen" haha! Goed, Cupcakes2kill dus. Ik was altijd zo in de ban van de dame achter de website; Bakerella.com Dat mens kon letterlijk toveren met haar vingers en maakte de mooiste creaties. OMG dat wou ik ook. Cupcakes waren nog niet zo hot in Nederland dus ik besloot om cupcakes te gaan verkopen. Uhm, wel eerst zelf bakken. Het was een behoorlijke opgave om alle attributen die ik hiervoor nodig had te vinden. Een spuitzak? Nooit van gehoord kreeg ik als antwoord. Echt! Dus deed ik de mooie toef van de cupcake met een eierspuit. -noem je dat zo?- Ging best oke, maar het was natuurlijk niet erg handig. Uiteindelijk toch een goeie spuitzak gevonden, welke mij trouwens een godsvermogen heeft gekost. Anyway, ik maakte voor iedere gelegenheid cupcakes, voor ons thuis dan. Ze werden wel eens gek van me. Heb je haar weer! Ik vond het zo leuk om te doen dat ik besloot om ermee door te gaan en het verder uit te breiden. Ik maakte zelf een logo en een flyer. De flyers printte ik uit en schoof ze door de brievenbussen in de straat. Al snel kwam het eerste telefoontje voor een bestelling. Super exciting! Al gauw kreeg ik meerdere telefoontjes met de bijhorende vraag of ze langs konden komen om het 1 en ander te bespreken. Dat vond ik serieus toen doodeng en ben ik er gelijk mee gestopt. Eeuwig zonde! Overigens ben ik wel gewoon door gegaan met het bakken van cupcakes voor de geliefde mensen om mij heen, tot inderdaad, vervelends aan toe 😉


ChiDesign
What the... hoor ik je denken. Chi - als in afkorting van Chihuahua. Vroeger was ik echt verliefd op die kleine chichuahua's. Het was immers een musthave onder de hondjes. Gezellig mee in je tas, mee uit eten (Iets met de grote gele M), kleertjes aantrekken en ga zo maar door. En inderdaad, uiteindelijk had ik daar dan mijn eigen Chi. Een groter formaat, dat wel. Ik vond de leukste items altijd in buitenlandse webshops. Halsbandjes, riempjes etc. En ik kon datzelfde hier niet vinden. Dan maak je het toch gewoon zelf? Een roze riempje met steentjes. Te leuk! Ik bedacht mij dat ik niet de enige kon zijn die tegen dit probleem aan liep en maakte foto's van het halsbandje en riempje. Ik zette deze op Marktplaats en ik kreeg intens veel reacties vanuit het hele land. WAUW! Super trots als ik was. Ik kreeg bestellingen en kon dus doorgaan en doorgaan. Ik vroeg niet erg veel voor een setje. Waarschijnlijk was dat het struikelpuntje, ik hield er zelf namelijk niets aan over en ik was te lang bezig met de steentjes op de halsbandjes te plaatsen dat het bedrag niet klopte. Hier was ik dus na een korte leuke tijd ook mee gestopt. Tsja, wat een faalhaas he!

Made89
Ohhh yeah baby! Dit was een pareltje, voor mij haha. In de webshops als River Island en Asos zag ik zoveel leuke oorbellen, maar gigantisch duur. Voorbeeldje; Oorbellen met pauwveren aan een gouden ronde oorring. Hartstikke tof, maar die kan ik toch wel zelf maken? Ik ging opzoek naar pauwveren en grote gouden ringen. Ik kocht meteen iets meer zodat ik 2 setjes extra had om te kunnen verkopen. Die heb ik ook inderdaad verkocht. Ik ben toen allerlei verschillende items gaan maken. Maar eigenlijk had ik hier helemaal geen tijd voor. Ik zat net in de opstart fase van mijn allereerste blog. Dat is ook wel een leuk verhaal! Maar eentje voor later in een andere blog. Wel heb ik nog visitekaartjes helemaal zelf gemaakt en bij elke bestelling stopte ik er daar eentje van bij. Het ging best oke met bestellingen, maar ik was te veel tijd kwijt om alles met de hand te maken.

ByKim
Zo slecht, ByKim! Haha. Die naam... Ik maakte zelf regelmatig mijn eigen opdrukken op t-shirts die ik niet in de winkel kon krijgen. Zodoende ben ik wat plaatjes gaan verzamelen, op een wit shirt geplaatst en deze te koop aangeboden. Dit was een hele korte periode, want er kwamen wel bestellingen maar uiteindelijk is niet eentje echt echt besteld. Jammer. Ik vond het leuk om te doen, maar het moet wel iets opleveren nietwaar.

Ebay
Ik was altijd zo onder de indruk van alle webshops die als paddenstoelen uit de grond schoten. Dat wou ik ook. Mijn eigen webshopje, met kleding en alles wat daarbij komt kijken. Zo gezegd zo gedaan. Ik kocht wat spulletjes op Ebay, maakte zelf foto's en plaatste dit op Marktplaats. Toen dit nog gewoon kon. De bestellingen gingen als een tierelier en ik was iedere keer door mijn voorraad heen. Bizar. Ik verkocht alle items met ietsje winst. Wat logisch is, dit doet namelijk iedere webshop, lieve jij die dit leest. Op ene gegeven moment kon ik het niet meer bolwerken om alle bestellingen in huis te hebben en ben gaan werken op bestelling. Dus mensen bestelde een item en na de betaling ontvingen zij een bevestiging en na de levertijd konden zij dit item thuis verwachten. Dit bleek fantastisch te werken. Ik werkte toen inmiddels weer voor een baas en combineerde dit erbij. Uiteindelijk vroeg ik TE veel van mijzelf en stopte met verkopen. Ondanks dat ik wel een echte webshop had gemaakt en dit erg goed ging. Naast dit, mijn normale werk en mijn blog wat ineens als een tiet begonnen te groeien heb ik gekozen om fulltime mijzelf te gaan storten in mijn blog. Dit was de beste beslissing ooit!

Armbandjes
Wie mij al vanaf het prille begin volgt weet misschien ook nog wel dat ik, naast mijn blog ook armbandjes maakte. Armbandjes uit het buitenland welke mij aan dit idee hadden geholpen. Wish armbandjes. Het doel hiervan is; Je knoopt het armbandjes vast, maakt een wens en als het armbandje uit zichzelf afvalt zou je wens uitkomen. Bijgeloof, I know! Maar de gedachten erachter vond ik toen fantastisch. Ik begon met inkopen van touw en kocht bij de bouwmarkt ringetjes die ik aan het armbandje vast kon maken. Ik maakte op de laptop mijn eigen kaartjes waar het armbandje aan vast gemaakt moest worden en tada... Deze armbandjes heb ik heel vaak weggeven bij winacties op mijn Facebook bijvoorbeeld. Er werd altijd massaal gereageerd en ik kreeg ook onwijs leuke foto's naderhand toegestuurd. Ik was hier best erg trots op. Mijn blog ging ineens onwijs groeien en had eigenlijk te weinig tijd om de armbandjes te blijven promoten helaas. Alhoewel ze echt een onderdeel waren van mijn blog.

Fimo klei
Oke, dit is ook best een leuke om te delen. Ik was behoorlijk geobsedeerd door die fimo klei creaties die ik steeds voorbij zag komen op Youtube. Etenswaren in miniatuur, geweldig vond ik dat. Ik kocht een paar pakjes fimo klei en ging zelf aan de slag. Uiteindelijk waren mijn eigen creaties best goed gelukt en vol goede moed maakte ik foto's, plaatste ze op Marktplaats met een uitgebreide tekst erbij dat er op bestelling ook verschillende mogelijkheden waren. En ja, ik kreeg een mailtje van een dame die super enthousiast was en graag een bestelling wou plaatsen voor haar trouwerij. You say what now?! Dansjes deed ik!!! Ik maakte voor haar een aantal pioenrozen en stuurde ze op. Ik kreeg een mailtje nadat ze haar bestelling had ontvangen en was er ongelooflijk blij mee. Helaas bleef het bij die ene bestelling!

Ik heb dus best wel wat kleine dingetjes gedaan die het nooit niet echt gehaald hebben. Ook al heb ik er wel leuke verhalen aan over gehouden. Bij mij is het altijd een gevalletje; Kim heeft een idee en voert het niet direct uit. met als conclusie dat er iemand anders vervolgens met dit idee vandoor gaat ha! Story of my life! In ieder geval heb ik wel mijn doel gehaald, het niet werken voor een baas. En jongens, er bestaat dan toch niets mooiers dan eigen baas ze zijn? Met wat je ook doet, of het nou cupcakes bakken is, of je eigen gemaakte t-shirts verkopen!


Heb jij ook zulke "Niet werken voor een baas" ideeën gehad? Ik ben heel erg benieuwd! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.