Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Met de billen bloot; 4 gênante momentenVandaag ga ik met mijn billen bloot - niet echt natuurlijk!- en stiekem is dat best wel een beetje eng. Iedereen heeft wel zijn of haar top 3 van gênante momenten. Zo gênant dat je ze eigenlijk ook aan niemand vertelt. En mijn top 4 ga ik dus vandaag gewoon lekker met je delen. Omdat het kan!

1. Toen ik net was bevallen van Esra werd ik vrij snel verkouden, inclusief de nodige hoestbuien. En dat voornamelijk 's nachts. Ik heb dan ook Esra vaak midden in de nacht wakker geblaft. Arm kind. En dames, als je net bent bevallen en eigenlijk non stop moet hoesten, kan dit nogal wat gevolgen hebben voor het down under gebied. Juist omdat je net bent bevallen. Het was namelijk zo; Steeds als ik moest hoesten liet ik gewoon mijn pies lopen. Het ergste is nog wel dat je daar geen ruk aan kan doen. Natuurlijk wel de juiste oefeningen, maar die werpen niet meteen zijn vruchten af. Als ik stond was er niet zoveel aan de hand, maar als ik lag en dan moest hoesten (vooral in mijn slaap) pieste ik gewoon letterlijk mijn kraamverband vol. Hoe vaak ik niet op de wc heb gezeten om de boel weer schoon te maken, god hou maar op. Maar dat is natuurlijk nog niet het ergste ha! Nee, we zijn er nog niet. Dat moest dus anders. Ik besloot om een luier van Vajèn zo te vouwen zodat hij in mijn ondergoed paste. Zodat ik met een gerust hart kon hoesten. Ja echt waar! Ik sliep in de luiers van mijn 2 jarige dochter. HILARISCH maar gênant tegelijk.

2. Een oldie but goldie waar ik nu achteraf, jaaaaaren later gelukkig ook om kan lachen, maar wel met een schaamte gevoel haha. Ergens toen de hype rondom de Wii er was en je eigenlijk nog geen echte losse items kon kopen; Mijn Wii sensor voor de consoles ging kapot. En los was deze nog te koop. Dus ging ik op internet zoeken naar een alternatief. Ik kwam op een site terecht die stap voor stap vertelde hoe je makkelijk met 2 waxinelichtjes de Wii sensorbalk kon vervangen. Het simpele deel, je zet de waxinelichtjes neer en dan zou het moeten werken. Wat ze alleen vergeten waren erbij te vermelden, de waxinelichtjes moest je wel aansteken. Maar dat wist deze Kim natuurlijk niet en ging ik er automatisch van uit dat het niet werkte. Stupid!

3. Dit is ook al een oudje hoor! Ergens al van een heleboel jaar terug. Ik denk zo een 6 jaar?! Ik woonde nog in Den Helder, middenin de stad en ik besloot samen met mijn jongste zusje naar de stad te wandelen. Heel normaal zul je denken, maar niet als het spekglad is buiten. Hartje winter! Al teruglopend op "eieren" liepen wij langs de snackbar in de straat en guess what... het zat proppie vol binnen. En laat die mensen nou ook net allemaal voor het raam zitten, genietend van hun vette snacks en gele frietjes. Ineens gleed ik midden voor het raam onderuit, en hard ook! Oh god, what a shame! Precies op dat juiste moment, had ik niet even kunnen wachten tot ik voorbij het raam was? In mijn hoofd kon ik de mensen horen lachen. Ik heb niet op of om gekeken, maar ben opgestaan en vrolijk doorgelopen. Maar toch had ik enkele dagen flinke last van mijn stuitje. Het was dus een behoorlijk hard val HA!

4. Voor velen een hel en een regelrechte nachtmerrie; Poepen tijdens je bevalling! Uhu, inderdaad een lekkere keutel draaien terwijl je daar licht te persen om je kleine mini uit je lijf te duwen en dan opeens ontstaat er een walgelijke lucht. Dat is het moment waarvan je weet dat je je hebt bescheten, letterlijk en figuurlijk. Eeeeeewwwwww!! Ja, ook dit is mij overkomen. Menselijk maar behoorlijk gênant! Hoewel ik de verhalen las toen ik zwanger was Vajèn en die verhalen mij eigenlijk erg bang maakte heb ik tijdens mijn eerste bevalling alle keutels binnenboord gehouden! Dat was met Esra wel een ander verhaal. Ik had zelfs voor die tijd nog een boodschapje gedeponeerd in de het kleine kamertje, maar dat mocht niet baten. Tijdens mijn persweeën bedachten mijn darmen dat het hoogtijd was voor wat stank in de slaapkamer. Kak! Ik heb mijzelf nog nooit zo rot gevoeld, en hoewel ik mijzelf moest focussen op het geen dat bevallen heet, kon ik mijzelf alleen maar focussen op de stank die ik produceerde ha! Sorry lieve verloskundiges die ik heb opgezadeld met deze nutteloze stront lucht! TMI kim, tmi!Ik ben blij dat ik er vandaag maar 4 deel van mijn gênante momenten, want geloof mij... ik heb er veel en veel meer. Wie weet ooit... deel ik er nog eens een paar. Maar voor nu was dit toch echt even genoeg met de billen bloot 😉


I dare you, welk gênant moment staat voor jou bovenaan je lijstje?