En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Lieve kleine Esra - 6 maanden mijlpaalOnze lieve kleine Esra, vandaag heeft zij de 6 maanden mijlpaal aangetikt. 6 hele maanden is dit klein spekje al bij ons. Als de dag van gisteren weet ik nog maar al te goed hoe alles begon wat betreft de bevalling. Overigens herinnert dit mij eraan dat ik jullie helemaal nog niet mijn bevallingsverhaal van Esra heb verteld. Komt eraan!

6 maanden geleden maakte wij kennis met Esra en zij met ons. Zo een kleine mini mensje in ons midden waar Vajèn toch wel als een berg tegenop zag. Tenminste, in mijn buik was het allemaal oke hoor. Toch wist Vajèn mij WEER te verbazen want, direct had Esra een hele grote plek weten te veroveren in haar hartje. De eerste avond na mijn bevalling ben ik zo goed als dat kon naar beneden geklommen en Vajèn bleef heerlijke plak kusjes geven aan Esra. Zo bijzonder!

Langzaam hebben wij dit alleen maar meer en meer zien worden tussen de 2 meisjes. Esra kan niet zonder Vajèn en visa versa. Het bekende Winnie zonder Poeh verhaal en eerlijk? Ik was waarschijnlijk wel de laatste die dit had verwacht, want Vajèn is een bijzonder meisje ♥ Ze maakte de meest heerlijke geluidjes samen gepaard met schaterlachen! Dan smelt je hartje - en die van papa ook. Zijn wij niet snel genoeg voor Esra haar speen? Vajèn regelt het allemaal wel!De afgelopen 6 maanden heb ik beleefd als geweldig. Esra is namelijk compleet het tegenovergestelde van Vajèn. Alsof ze niet van huilen houdt. Het is meer mopperen, daar is ze wel een sterretje in. Bijvoorbeeld als ze net niet bij haar speelgoed kan...... maar ook dan is haar grote zus in de buurt om te helpen.

Van alleen maar melkflesjes naar eerste hapjes en ondertussen begint ze eigen smaakje te creëren. Snijboontjes pureren? Pfff wat denken papa en mama wel niet!

Van een totaal vreemde - wat wij na haar geboorte voor haar waren - naar een papa en mama die ze herkend als geen ander.

Van tellen naar de uurtjes die nog geslapen konden worden na haar flesje, naar de nachten doorslapen.

Van niet kunnen lachen naar de meest mooie glimlach en dan vooral als papa en mama haar uit bed halen.

Van alleen maar op haar rug kunnen liggen naar omrollen en tijgeren.

Van bijna niks kunnen zien naar compleet gefascineerd naar de tv staren. Vooral Bumba doet het bij Esra ERRUG goed.

Oh jongens, zo kan ik het lijstje wel oneindig maken. Esra heeft ons een gezinnetje van 4 gemaakt en iedere dag ga ik mijzelf meer en meer beseffen wat ik heb. En dan is er 1 ding wat als een huis boven water staat, moederschap is het allermooiste wat je mee kunt en mag maken ♥  

Heel toevallig heb ik gisteren Esra haar kledingkast - in grote lijnen - opgeruimd en alle kleine maatjes eruit gevist die zij nu echt niet meer past. Ik vond het en der nog wat kleertjes in maat 56. Waarschijnlijk liet ik die de vorige keer in haar kast liggen in de hoop dat ze ze nog wel zou passen. The momlife! Alle kleertjes in maat 62 hebben inmiddels haar kast verlaten en god wat moest mijn hart even slikken. Alles opruimen in dozen en zakken. Wie weet.....ooit...

Ik zou je het liefst nog uren willen vervelen met mijn verhalen over Esra en wat een voorbeeldig kindje het is, maar dat zal ik je besparen. Wat staat er vandaag op de planning? Veel knuffelen met mijn meisjes, heerlijke hapjes voor beide en stiekem gaan wij als echte dames een kleine mini fotoshoot houden. Tot zover heb ik netjes alle mijlpalen van Esra bijgehouden, zowel op foto als de datums die wij nooit meer mogen vergeten en daar hoort uiteraard ook deze 6 maanden mijlpaal bij. Een halfjaar! Nu is het aftellen naar haar eerste verjaardag ha! Iets waar deze mama eigenlijk nog helemaal niet over na wil denken hoor. De tijd gaat al zo snel, te snel.


Wij gaan ons denkbeeldige taartje op smikkelen die Vajèn in haar keukentje heeft gemaakt ♥