Dit zijn de tips voor een glow skin

Ik ben inmiddels een oudje aan het worden, 30 something. Ouder worden is an sich niet zo een probleem maar de huid drama die daarbij komt kijken. Nu ik de 30 ben gepasseerd besef ik mij maar al te goed hoe intens belangrijk een goede huidverzorging is. Je huid is je huisje waar je lang mee moet doen, take care of it! Ik begon wat laat met het ontdekken van gezichtsverzorging. Maar je bent nooit te laat.  Wanneer je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Denk ik. Skincare deed mij niet zoveel. Ik waste mijn gezicht met zeep, geen poespas met speciale middeltjes die vriendelijk zijn voor je huid, maar gewoon zeep. Tsja meer kon ik er ook niet van maken. Dag en nacht crème? Dat vond ik iets voor oudere mensen. Ik was nog niet zo oud dus dat heb ik helemaal niet nodig. Maar boy oh boy wat heb ik mijzelf vergist in deze materie van mijn brein...... Het verzorgen van je huid is zo zo zo intens belangrijk. Het kost je wat tijd om uit te vogelen hoe je dit het beste

Ikea Antilop Kinderstoel


Ergens in een ver verleden - een jaar geleden - hadden wij 2 brocante kinderstoelen, een mintgroene en een grof afschuurde witte. Beide moesten nog een nieuwe APK krijgen, maar dit is er door alle drukte toen bij in geschoten. Daarbij waren de stoeltjes niet erg vriendelijk. De kindjes konden er niet in vast. Dus ik ging opzoek naar andere kinderstoelen. Al gauw kwam ik bij de Antilop van Ikea uit.

Ze kosten geen drol. Voor een losse kinderstoel, zonder kussen en zonder blad betaal je maar € 9.99. Dat is echt een mega goedkoopje als je het mij vraagt. Ikea zit hier niet erg ver uit de buurt, maar omdat ik hoogzwanger was en we eigenlijk heel rap een andere kinderstoel moesten hebben, ben ik gaan speuren op Marktplaats. Daar vond ik 2 Antilop kinderstoelen bij 1 en dezelfde persoon. Alsof het zo moest zijn haha! Bij de kinderstoelen zaten 2 kussens en de 2 bladen. Top! Wij hebben ze toen opgehaald voor € 10.00. Voor beide inderdaad. Meteen een handige tip; Eerst even marktplaats checken. De stoelen zagen er beide nog als nieuw uit dus het was gewoon een erg goedkoopje!

Overigens hebben wij wel de oudere versie waar geen 3 lusje van het veiligheidsriempje zit. Maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Ik kon Vajèn in ieder geval vast zetten.


Ik ben echt zo ongelooflijk blij met dit koopje! 2 dezelfde kinderstoelen met alles erop en eraan. Zoals je op de foto hierboven kunt zien zit er in de stoel van Esra nog wel een kussen. Zo blijft ze iets beter zitten. Vajèn heeft het kussen niet meer nodig. Omdat het zitje en het blad van kunststof zijn gemaakt, kun je de kinderstoelen goed schoonmaken en kunnen je kindjes bovendien knoeien wat ze willen door de opstaande rand. Check check check! Je kunt de kinderstoelen dus eventueel afspuiten met de tuinslang zo eens in de zoveel tijd voor een grondige poetsbeurt!

De kinderstoelen zijn niet erg hoog, dus als je een hoge eettafel hebt kan dit een dingetje zijn. Maar hier hebben wij geen last van. Althans nog niet! Het enigste minpuntje aan deze kinderstoelen vind ik de wijduitstaande poten. Je kunt ze onmogelijk in een klein hoekje opbergen, mits je de poten eraf klikt. Dat is dan is ook zo een gedoe als je kindjes zijn klaar zijn met eten, om continu de poten eraf te halen. Ze staan bij ons in de keuken en eerlijk, ik vind ze geweldig maar hoe vaak ik nu al niet ben gestruikeld over deze poten...

Het design is vrij simpel, daar hou ik persoonlijk ook wel van. En zoals ik net al door liet schemeren kun je de poten er vrij snel af klikken. Dit maakt de kinderstoel niet alleen makkelijk om in huis op te bergen, maar ook om te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ze nemen zo weinig ruimte in, in de auto.  Erg handig! Achteraf kan ik mijzelf wel voor mijn kop slaan dat wij deze stoeltjes niet mee hebben genomen naar ons midweekje Eperheide. Maar goed, voor de volgende keer!

Ook kun je natuurlijk het blad er makkelijk af halen. Helemaal ideaal als je hem meeneemt, maar neit met zo een groot gevaarte wil lopen. Ik kan deze kinderstoelen alleen maar aanraden als je nog opzoek bent naar iets wat praktisch is. Hoewel ik wel een echte kinderstoel miste waarin Esra direct kon liggen/zitten/hangen zoals Stokke, maar we hebben het overleefd. Ik ben er onwijs blij mee. En voor het geld hoef je ze niet te laten staan dacht.

As I said, de stoel los zonder attributen kost € 9.99. Het blad kost € 5.00 en het kussen € 5.99.
De kussens zijn trouwens opblaasbaar. Ideaal!Heb jij ervaring met de Antilop kinderstoel?