Doorgaan naar hoofdcontent

How to - Je kind opgeven als Brand RepAls je de titel leest van dit blogje denk je vast "Hu, brand rep? what the *bleep* is dat?" Deze is speciaal voor de mama's die zijn of haar kindje(s) willen opgeven als brand repper. Maar laten we eerst eventjes wat opheldering geven, want wat is dat Brand reppen nou eigenlijk?


Brandreppen wat is dat? 
Eigenlijk is het heel simpel; Brand reppen is niets meer dan het vertegenwoordigen van een bepaald merk. Iets wat vanuit Amerika overgevlogen is naar ons koude kikkerlandje. Als brand rep krijg je van merk X een kledingstuk of stukken opgestuurd waar jij en je mini foto's van gaan maken. Je maakt als het ware reclame voor merk X op je social media in ruil voor gratis kleding. Dat klinkt leuk toch? Heel erg leuk is waarschijnlijk is nu je antwoord! Uiteraard heb je wel meer nodig dan je eigen kind als model. Zo ben je voor veel merken pas interessant als je hordes volgers hebt op bijvoorbeeld Instagram.

Op Facebook en Instagram zie je de oproepjes steeds vaker verschijnen. En denk jij, goh dat lijkt mij fantastisch om te mogen doen? I feel u! Maar natuurlijk moet je eerst een paar mooie foto's schieten om je mini in te schrijven en zo een kans maken op de titel "Brand Rep".

Kan mijn mini een Brand Rep worden?
Sure, iedereen kan meedoen! Let alleen wel op de eisen die gevraagd worden. Als er door merk X een oproep geplaatst word en ze vragen duidelijk om kinderen met maat 92, ga jij natuurlijk niet je mini van 3 maanden opgeven. Lezen doet wonderen! Zo zag ik zelf laatst een oproepje voorbij komen waar massaal op gereageerd werd. Er werd een Brand Rep gezocht, een meisje. En de allerbelangrijkste eis, mooie clean foto's. Dit betekend; Geen rommel op de achtergrond, zoals vieze luiers, tv's, speelgoed, boxen etc etc. Voor sommige mensen is het behoorlijk moeilijk om te kunnen lezen, want er werden foto's ingestuurd van zelfs jongens en dan heb ik het nog niet eens gehad over de foto's die ingestuurd werden. Pure anarchy op de achtergrond. Zonde! Dit oproepje is inmiddels opnieuw geplaatst met de vriendelijke mededeling om alleen te reageren met clean foto's.

Ok, nu moet ik toegeven.. toen het woordje Brand Rep anderhalf jaar geleden voorbij kwam had ik ook geen idee hoe ik mooie foto's moest maken zonder rotzooi op de achtergrond. Oefening baart kunst. Ik heb mijzelf er namelijk ook schuldig aan gemaakt om rommelige foto's in te sturen van Vajèn. Natuurlijk werd zij niet gekozen en achteraf snap ik inderdaad waarom 😉

Maar hoe maak je die clean foto's? 
Er zijn natuurlijk mama's op Instagram die de meest prachtige foto's schieten van hun kroost waar je ontzettend jaloers op kunt worden. Maar ook JIJ kunt gewoon de allermooiste foto's maken, gewoon thuis in je woonkamer, slaapkamer, badkamer, wc, wat jij wilt!

Zo moet het dus niet. Leuk voor in je privé collectie, maar niet oke genoeg om in te sturen als Brand Repje in spe. Hoe mooi, lief en schattig de foto ook is! 

- Zorg voor voldoende licht op de plek waar je foto's wilt maken. Is de plek te donker? Dan is een lamp je allerbeste vriend. Niet een normale huis tuin en keuken lampje, maar een lamp lamp. Bijvoorbeeld een LED lamp. Deze geeft vel wit licht. Misschien heeft je man, vriend, verloofde, vader of opa nog wel iets liggen in de schuur. Ook kun je ervoor kiezen om een loeplamp neer te zetten. Deze lamp wordt veel gebruikt door nagelstylisten en geeft fantastisch licht. Of natuurlijk de bekende ringlamp waar veel Youtubers hun video's mee filmen! Weliswaar een duur grapje, maar wie hem breed heeft laat hem breed hangen.

- En de achtergrond, heel erg belangrijk! Zorg ervoor dat er geen rommel in het zicht ligt. Dus maak bijvoorbeeld foto's tegen een witte achtergrond aan. Een witte muur dus. Heb je geen witte muren? Geen nood aan de man. Je kunt ervoor kiezen om een goedkoop rolgordijn aan te schaffen in een witte kleur. Deze kun je bijvoorbeeld over de deur heen hangen, en tada daar is je witte achtergrond. Of je koopt een groot wit tafelkleed. Ook prima. Zolang de achtergrond maar clean is en er echt geen, ik citeer GEEN rommel in beeld is.

En zo moet het wel! Een clean achtergrond waarin de rest naar voren komt. Voor merk X een belangrijk punt, want zij sturen je immer gratis kleding op om hiervan mooie foto's te maken en te zorgen dat de kleding er ook echt uitspringt. 


- Speel een beetje met de setting. Vindt je mini het leuk om op de foto te gaan? Dan weet ik zeker dat foto's maken geen probleem is. Maar zorg er wel voor dat je goeie foto's instuurt. En daar bedoel ik mee; Geen bewogen foto's! Dat is een grote no-go!! Je kunt je mini laten zitten, liggen, hangen, staan etc. Uit ervaring weet ik dat je de allermooiste foto's krijgt door "spontaan" foto's te maken. je kunt zelfs proberen om wat leuk speelgoed neer te leggen, een leuk boek of iets wat je mini erg interessant vindt. Hier is bellenblaas een geweldige optie om Vajèn leuk op de foto te krijgen zonder haar al te veel te pushen. Maar Brand repjes zijn natuurlijk niet alleen oudere kindjes. Zo worden er ook vaak baby's gevraagd. En dan kan ik je alleen maar 1 tip geven; Pinterest! Ook natuurlijk om inspiratie op te doen voor de wat grotere ladies en gents, maar zeker voor je baby. Zo heb ik bijvoorbeeld een apart bord aangemaakt met allerlei verschillende foto's van baby's. Verschillende poses, verschillende settings etc. Handige tip dus!

En dan? 
- Zorg er voor dat je op soical media goed actief bent. Merk X heeft er niks aan als jij al 6 weken niks op Instagram hebt geplaatst. En daarnaast is het van belang dat je wat volgers hebt gegenereerd. Als je maar 10 volgers hebt op Instagram is de kans erg klein dat je mini uitgekozen zal worden als Brand Rep. Merk X wil immers dat je als het ware reclame voor ze gaat maken. Ga opzoek naar andere mama's waarvan hun kindje(s) een Brand Rep zijn. Leg contacten. Vraag desnoods wat tips. We zijn ervoor om elkaar te helpen nietwaar? Vaak bezoekt merk X namelijk je Instagram om je fotografie stijl te bekijken. Dus ook een mooie feed is van belang. Daar issie weer; Clean foto's!


- Zorg er ten alle tijden voor, als je je mini opgeeft als Brand Rep dat je Instagram profiel openbaar staat. Dit is voor hun erg belangrijk!

- Stuur minimaal 2 foto's in en verwijs naar je Instagram.

- En last but not least, het bewerken van je foto's! Zijn je foto's toch net iets donkerder geworden dan je zelf van te voren had gedacht? Gelukkig zijn er genoeg fotobewerkingsprogramma's die je reddende engel zijn! Zo gebruik ik zelf zo nu en dan Picmonkey en tegenwoordig gebruik ik Photoscape erg veel. Met beide programma's kun je alle kanten op. Bewerk je ze liever op je telefoon? Dan kan ik je alleen maar VSCO aanraden. Dit programma heeft ontzettend mooie filters. Zo is bij mijn de A5 filter een groot favoriet!

Oefening baart kunst! Inmiddels moet ik ook weer nieuwe foto's gaan schieten van mijn draakjes. Oh enne, je hebt heus geen peper dure camera nodig om mooie foto's te maken. De telefoons van tegenwoordig hebben bijna allemaal een fantastische camera. EN ook hiermee kun je de instellingen natuurlijk aanpassen.

Ben je super enthousiast geworden? Zoek dan eens op Instagram en facebook naar Brandrep oproepen.Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.