Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Hoi, ik ben een koopjesjager en ik deel mijn tips!Wat kan ik er intens van genieten als ik weer een geweldig shirtje voor 1 van de dames heb weten te scoren voor praktisch niets. Ik hou er van! Niet dat ik een gigantische krent ben en geen geld wil uitgeven aan kleding - or whatsoever- maar ik krijg er een soort gelukkig gevoel bij als ik iets leuks heb weten te scoren! Ik krijg vaak de vraag hoe ik dat doe en of ik tips heb. Dus bij deze, speciaal voor degene die hier al "eeuwen" op aan het wachten zijn- Hoe scoor ik mijn koopjes!

Koopjes vindt je niet alleen in de winkel, maar ook online! Zo vond ik een keer de meest geweldige schoenen ever in de sale bij Nelly voor 6 euro + gratis verzendkosten. Come to mama! Volgens mij heb ik toen zelfs over deze schoenen een blogje geschreven. De schoenen had ik al eens voorbij zien komen, alleen de prijs hield mij tegen. Namelijk; € 69.00. Dat zeg ik, ik wil heus wel iets uitgeven, maar voor schoenen zou ik nooit zo diep in mijn portemonnee tasten. Ok, Adidas Superstars wel! Maar goed, ik bekeek de sale pagina en dan komen we meteen bij de eerste tip; Je moet ECHT niet opzoek gaan naar koopjes. 9 van de 10 keer kom je dan niets tegen. Je moet er als het ware tegenaan "lopen". Voel je dat het weer tijd is om te gaan shoppen - online in dit geval - bekijk dan eerst grondig alle sale pagina's, want overal is er altijd sale. AL.TIJD! Zet de laagste prijs bovenaan. Meestal als de prijzen beginnen bij bijvoorbeeld € 10.00 ben ik weg. Niet omdat het dan te duur begint te worden, noop. Dan vind ik het niet meer interessant genoeg als koopjesjager. 

Als je een leuk item of items hebt gevonden betaal je vaak meer verzendkosten dan je eigenlijk zou willen. Zoek eerst eens op het wereld wijde web of er ergens een code te vinden is voor gratis verzending of misschien een fijne kortingscode die je kunt gebruiken. Zoals bijvoorbeeld H&M. Zij hebben altijd kortingscodes, dan 25% korting op je bestelling, dan wel een code voor het gratis verzenden van je bestelling. 

Volg je favoriete webshops - klein of groot - via Facebook en/of Instagram. Zij plaatsen hier vaak alle items die de sale invliegen en scoor je deze voor mini prijsjes. Althans, dit is bij de wat kleinere webshops zo. Met kinderkleding bijvoorbeeld. EN als je dit als mama leest klinkt het vast heel erg bekend dat er eigenlijk alleen maar kleding voor le mini gekocht wordt en niet voor jezelf 😉

Heb je Instagram? Cool! Hier vindt je namelijk je ook te gekke webshops en welke vaak een speciale kortingsdag hebben. Wel zijn dit vaak de buitenlandse shopjes en moet je iets langer wachten op je bestelling. Hebben ze geen kortingscode? Je kunt de betreffende shop altijd een privé berichtje sturen met de vraag of zij een leuke kortingscode hebben. Nee heb je en ja kun je krijgen. 

Wat ik dus doe als ik online shop - Linea recta naar de sale pagina en als ze daar niets hebben.. fine with me, dan klik ik nog even verder rond! Oh en de beste tijd om online te gaan kijken naar koopjes is de maandag. Dan word vaak alles weer bijgevuld. 

In de winkel is het eigenlijk niet anders. Laatst waren wij bij de H&M om een leuke verjaardagsoutfit te scoren voor Vajèn. Uiteraard liep ik ook hier weer eerst naar de sale rekken toe. Helaas waren er vooral veel grote maatjes of juist te klein. Maar toch heb ik wat leuke items uit de rekken kunnen scoren. Zo hing er een gestreept jurkje. Geweldig, gotta love stripes! Die moest mee, alleen was het maatje 104. Iets aan de grote kant, maar Vajèn groeit en groeit.. dus je kan hem maar beter vast in de pocket hebben, toch? Enne uiteraard vonden wij een Unicorn jurkje. Die mag absoluut niet ontbreken. Deze koste € 7.00 wat betekende dat wij meer als 50% korting kregen. Oh en het gestreepte jurkje koste € 3.00. Dat is helemaal niks! Er stonden 2 rekken en die heb ik helemaal binnenstebuiten gekeerd. Je weet maar nooit wat voor schatten er verstopt hangen. Je bent misschien niet met 5 minuten klaar, maar geluld word beloond. Wij liepen verder naar de baby afdeling. Natuurlijk hingen hier ook sale items. En daar scoorde wij 2 dezelfde broeken en 2 dezelfde shirtjes voor de meisjes. ieder setje koste € 7.00 dus bij elkaar € 14.00 maar dan hebben zij wel beide een nieuw en hetzelfde setje ♥ 

En wat dacht je van winkels als Zeeman en Wibra? Zij hebben eigenlijk het hele jaar door bepaalde items die in de uitverkoop vliegen. Zeker Zeeman is mijn persoonlijke favoriet. Daar heb ik al heel wat geweldige koopjes kunnen vinden van € 0.50 of € 1.00. Maar niet alleen voor kleding. Snuffel ook eens in de speelgoedbakken. Hier scoorde ik bijvoorbeeld laatst een aantal leuke speelgoedjes voor per stuk € 0.25. Ja echt! Zeeman heeft trouwens ook vaak een bepaalde dag dat je een tas mag vullen met allerlei koopjes waar zij stickers op geplakt hebben. Vaak zijn dit sokken. De tas mag je dan helemaal vol proppen en uiteindelijk betaal je bij de kassa maar € 2.50. 

Shop je voor je mini en hebben ze echt in de koopjes rekken alleen maar grotere maten hangen? Gewoon meenemen voor die paar centen. Wij scoorde namelijk een zwart shirtje met een zakje en een langere achterkant voor Vajèn voor € 2.00. Weliswaar maat 122. Maar wederom; Hier kan ze in groeien. Bij thuiskomst was ik erg benieuwd of hij nu al zou passen en wat denk je? Het was gewoon een super leuk jurkje! Zeker omdat de achterkant wat langer is. Ze draagt hem overigens wel met een legging eronder nu. Dit kun je natuurlijk ook doen! Ik heb mijn jacht nu gezet op een grijs shirtje in een grotere maat waar ik zelf hier en daar een gat in wil knippen voor Vajèn. As I said, niet zoeken - je moet er tegenaan lopen! Oh en trouwens het jurkje in maat 104 die wij meenamen bij H&M past! Hij is iets langer dan volgens mij normaal gesproken hoort, maar hij staat haar geweldig. Haar Adidas Superstars eronder en klaar! Gouden tip dus, de grotere maatjes meenemen! 

Wat ik ook vaak doe; op Facebook heb je bepaalde groepen waarin je je kleding kunt verkopen, voor jezelf, je wederhelft of je kids. Zo hebben wij hier in ons pittoresk dorpje al een shitload aan van die groepen. Ik scoorde daar een geweldig Zara setje voor Esra en vroeg de dame in kwestie of ze nog meer leuks had. Ja hoor, nog een mooi Zara setje. 2 setjes voor € 3.00 Ha! Giller toch? De key is dus om je ogen open te houden. Echt waar. 

Ik hoop dat je iets aan mijn tips had! Hoe scoor jij leuke koopjes?