Doorgaan naar hoofdcontent

Glucosamine na je zwangerschapEr is overal een oplossing voor, toch? Zo wil ik je vandaag iets vertellen over Glucosamine.
Huh, Glucosamine? Wat is dat? Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wat het precies is en waarvoor het bedoeld is, weet je dat ook? Zo is bijvoorbeeld Glucosamine één van de meest populaire voedingssupplementen ter wereld. Wat het is en hoe je dit onder andere kunt gebruiken na je zwangerschap, dat vertel ik je vandaag! 

Esra is nu 6 (bijna) 6 maanden en zo ongeveer vanaf het moment na mijn bevalling loop ik constant tegen iets lichamelijks aan. Op de één of andere manier heb ik iedere ochtend (of tijdens de nachtelijke voedingen, welke bijna afgelopen zijn) een soort opstartprobleem. Mijn benen en dan voornamelijk mijn voeten en enkels zijn zo ontzettend stijf en hebben echt de tijd nodig om te "ontdooien". Na een minuut of 2 zakt het weer weg. Ook als ik een tijdje heb gezeten en ik daarna opsta moet mijn lichaam weer hetzelfde "ontdooi" proces in. Geen pretje. Wist je dat veel vrouwen hier last van hebben na hun zwangerschap? Het schijnt te maken te hebben met het vasthouden van vocht in je gewrichten tijdens je zwangerschap en na je bevalling verlies je dit vocht weer. Daardoor zijn de gewrichten iets stroever. 

Glucosamine kan je hier wellicht bij helpen! Maar first things first, wat is dat Glucosamine precies? Het zit zo: Glucosamine is een stof die je lichaam zelf al aanmaakt. Op oudere leeftijd is er een kans dat het aanmaken van dit stofje afneemt. Hierdoor kun je Artrose krijgen. Veel sporters slikken bijvoorbeeld ook extra Glucosamine voor hun gewrichten. 

Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Het meeste door krab en garnalen. Voor je begint met het slikken van dit voedingssupplement kun je je het beste eerst laten adviseren door Glucosamine.com Zij kunnen je hier alles over vertellen en antwoord geven op je al je vragen. 

Zoals je hierboven kunt zien zijn de prijzen onwijs interessant. Zo betaal je voor een pot met 180 capsules € 21.90. En vanaf 3 stuks krijg je bovenop de al gunstige prijs  een leuke korting. Met 1 pot kun je ongeveer 3 maanden vooruit. EN daarbij vind je in de Glucosamine supplementen ook nog eens vitamine C. Het wordt geleverd in capsule vorm. Heb je moeite met het innemen van de capsules dan kun je deze eventueel openen en in water oplossen, in vruchtensap of gewoon door je kwark of yoghurt heen roeren. 

Wanneer zou je verschillen kunnen merken na het innemen? 
Dit is natuurlijk per persoon erg verschillend. Maar de invloed van Glucosamine kan al binnen een maand opgepikt worden. De één merkt na 1 week gebruik al verschil, terwijl de ander pas na 6 maanden verschil merkt. Zoals ik al zei, dit is dus echt per persoon verschillend. 

Hoeveel capsules neem je in? 
Iedere capsule heeft een inhoud van 750mg Glucosamine. De dagelijkse aanbevolen hoeveel is 2 capsules wat neerkomt op 1500mg. Je kunt de capsules het beste innemen tijdens de maaltijd of met water. 

Om terug te komen op mijn verhaal van na de bevalling, heb jij na je bevalling ook gewrichtspijn? Dan kan ik je aanmoedigen om een afspraak te maken bij je huisarts en eventueel bloed te laten prikken om reuma uit te sluiten. Begin zelf tegen je huisarts over Glucosamine. Het schijnt namelijk heel normaal te zijn, deze gewrichtspijn na je bevalling. De één heeft er meer last van dan de ander. Net zoals de duur van de gewrichtspijnen verschillend zijn. 

Ik gaf het net al aan, ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit blogje naar Glucosamine? Laat je goed adviseren bij Glucosamine.com. Voor mij heeft dit in ieder geval een grote deur geopend. Ik ben erg benieuwd wat Glucosamine voor mij kan betekenen met mijn "opstartproblemen". #Kimmichaelisad

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.