Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Glucosamine na je zwangerschapEr is overal een oplossing voor, toch? Zo wil ik je vandaag iets vertellen over Glucosamine.
Huh, Glucosamine? Wat is dat? Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wat het precies is en waarvoor het bedoeld is, weet je dat ook? Zo is bijvoorbeeld Glucosamine één van de meest populaire voedingssupplementen ter wereld. Wat het is en hoe je dit onder andere kunt gebruiken na je zwangerschap, dat vertel ik je vandaag! 

Esra is nu 6 (bijna) 6 maanden en zo ongeveer vanaf het moment na mijn bevalling loop ik constant tegen iets lichamelijks aan. Op de één of andere manier heb ik iedere ochtend (of tijdens de nachtelijke voedingen, welke bijna afgelopen zijn) een soort opstartprobleem. Mijn benen en dan voornamelijk mijn voeten en enkels zijn zo ontzettend stijf en hebben echt de tijd nodig om te "ontdooien". Na een minuut of 2 zakt het weer weg. Ook als ik een tijdje heb gezeten en ik daarna opsta moet mijn lichaam weer hetzelfde "ontdooi" proces in. Geen pretje. Wist je dat veel vrouwen hier last van hebben na hun zwangerschap? Het schijnt te maken te hebben met het vasthouden van vocht in je gewrichten tijdens je zwangerschap en na je bevalling verlies je dit vocht weer. Daardoor zijn de gewrichten iets stroever. 

Glucosamine kan je hier wellicht bij helpen! Maar first things first, wat is dat Glucosamine precies? Het zit zo: Glucosamine is een stof die je lichaam zelf al aanmaakt. Op oudere leeftijd is er een kans dat het aanmaken van dit stofje afneemt. Hierdoor kun je Artrose krijgen. Veel sporters slikken bijvoorbeeld ook extra Glucosamine voor hun gewrichten. 

Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Het meeste door krab en garnalen. Voor je begint met het slikken van dit voedingssupplement kun je je het beste eerst laten adviseren door Glucosamine.com Zij kunnen je hier alles over vertellen en antwoord geven op je al je vragen. 

Zoals je hierboven kunt zien zijn de prijzen onwijs interessant. Zo betaal je voor een pot met 180 capsules € 21.90. En vanaf 3 stuks krijg je bovenop de al gunstige prijs  een leuke korting. Met 1 pot kun je ongeveer 3 maanden vooruit. EN daarbij vind je in de Glucosamine supplementen ook nog eens vitamine C. Het wordt geleverd in capsule vorm. Heb je moeite met het innemen van de capsules dan kun je deze eventueel openen en in water oplossen, in vruchtensap of gewoon door je kwark of yoghurt heen roeren. 

Wanneer zou je verschillen kunnen merken na het innemen? 
Dit is natuurlijk per persoon erg verschillend. Maar de invloed van Glucosamine kan al binnen een maand opgepikt worden. De één merkt na 1 week gebruik al verschil, terwijl de ander pas na 6 maanden verschil merkt. Zoals ik al zei, dit is dus echt per persoon verschillend. 

Hoeveel capsules neem je in? 
Iedere capsule heeft een inhoud van 750mg Glucosamine. De dagelijkse aanbevolen hoeveel is 2 capsules wat neerkomt op 1500mg. Je kunt de capsules het beste innemen tijdens de maaltijd of met water. 

Om terug te komen op mijn verhaal van na de bevalling, heb jij na je bevalling ook gewrichtspijn? Dan kan ik je aanmoedigen om een afspraak te maken bij je huisarts en eventueel bloed te laten prikken om reuma uit te sluiten. Begin zelf tegen je huisarts over Glucosamine. Het schijnt namelijk heel normaal te zijn, deze gewrichtspijn na je bevalling. De één heeft er meer last van dan de ander. Net zoals de duur van de gewrichtspijnen verschillend zijn. 

Ik gaf het net al aan, ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit blogje naar Glucosamine? Laat je goed adviseren bij Glucosamine.com. Voor mij heeft dit in ieder geval een grote deur geopend. Ik ben erg benieuwd wat Glucosamine voor mij kan betekenen met mijn "opstartproblemen". #Kimmichaelisad