Doorgaan naar hoofdcontent

Cien Repair shampoo & Repair Masker met Keratine


Als ik ergens enthousiast over ben, dan laat ik dat ook direct in volle glorie weten. En daarom wil ik mijn grote enthousiasme met je delen vandaag over de Cien Repair Shampoo en Intensive Repair Mask met keratine. Juaaahh, gewoon van de Lidl.


Ik heb al eens eerder een willekeurige shampoo geprobeerd van Lidl, alleen reageerde mijn hoofdhuid hier zo ongelooflijk heftig op dat ik deze moest inruilen voor een tijdelijke baby shampoo zodat mijn hoofdhuid kon herstellen. Het gevoel dat je haar vol in de blondeer zit en dat de hele dag/nacht. Kortom jeuken als een gek! Nu mijn hoofdhuid weer helemaal bijgetrokken is was het tijd voor iets anders. Daarbij ben ik door de pil steeds meer haren gaan verliezen. Verschrikkelijk. Plukken haar haal ik uit mijn hoofd. Helaas wordt dit nog niet minder, des te meer reden om wat meer tijd, energie en verzorging in mijn haar te steken. Zodoende dus deze producten van Cien.


Laten we beginnen met de verpakking, eerlijk is eerlijk.. daar is eigenlijk helemaal niets mis mee toch? Het is dat je weet dat beide producten afkomstig zijn van de Lidl, anders had je mij net zo goed wijs kunnen maken het een duurder merk zou zijn. Kortom, niks op aan te merken!

Ik ben al een standaard gebruiker en erg groot fan van de Basic Cien Conditioner. De donker groene variant. Ik heb al heel wat conditioners uitgeprobeerd in mijn leven, maar er is er niet eentje die zo zijn werk doet zoals het zou moeten, voor mij in dit geval. Mijn haar word er zacht en makkelijk doorkambaar van en het grote pluspunt; Je hebt maar een beetje nodig. Dat betekend dat je dus extra lang met je conditioner samen kunt douchen. Cien Profssional Intensive Repair Mask - Keratin power formula 

Ik zie nu dat ik helemaal ben vergeten om foto's van de verpakkingen los te maken, oeps! Ik had dan ook teveel zin om mijn enthousiasme met je te delen ­čśë


Laat ik je ook eerst vertellen dat mijn haar 3 jaar geleden nogal wat ellende heeft moeten doorstaan. De ellende wat blonderen heet. Sinds ik zelf mijn haar kon verven moest en zou ik het altijd blond hebben, allerlei verschillende kleuren blond. Je kunt dus wel nagaan hoe je haar er na een paar jaar uitziet. Uhu, gewoon niet! Het heeft in ieder geval niet veel goeds voor mijn haar gedaan. Het heeft mijn haar kapot gemaakt en vooral erg dof. Dit repair masker komt dus echt al geroepen.

Uiteraard was je eerst je haar met shampoo en daarna breng je op nat haar het masker aan. Goed in masseren en 2 minuten laten inwerken. Als je dit direct aan het begin doet van je douchebeurt heeft het masker alle tijd om goed in te trekken.


 Als je de ingredi├źnten lijst bekijkt zie je dat ergens diep onderaan de keratine vermeld staat. Wat dus betekend dat er maar weinig van in zit. Sceptisch als ik ben, dacht dat dit veel te weinig zou zijn om ook echt daadwerkelijk resultaat te zien en voelen. Maar dames en heren, ondanks dat de ingredi├źnten lijst nou niet echt je van het is, ben ik wel laaiend enthousiast over het masker. Eerlijk is eerlijk, ik heb hem nog maar 1 keer gebruikt, maar nadat ik de volgende ochtend wakker werd en mijn haar in model bracht maakte mijn hart een groot sprongetje!

Normaal gesproken als ik mijn haar uitkam is het 1 en al pluis en stijl ik liever nog even snel mijn haar voor ik de deur uit loop, maar joh... ik kamde mijn haar uit, wat sowieso al een "normale" beleving was en daarbij was er geen pluis te bekennen. Niks, noppes, nada! WOW! Die had ik niet zien aankomen. Ik bleef in de spiegel naar mijn haar kijken. Hoe was dat mogelijk na 1 keer het haar masker gebruikt te hebben?  Heeft de haat verhouding dan echt plaats gemaakt voor de liefde verhouding? I guess so! Zijdezachte en non pluis lokken. Daar heb ik heel lang van gedroomd hoor. Bas kan trouwens beamen dat ik niet bij de spiegel weg te slaan was ha.

Een geweldig masker wat direct resultaat laat zien, ik gok dat je nu net zo flabbergasted ben dan ik. Dan heb ik het nog niet eens over de geur van dit masker gehad. Een heerlijke warme geur waar je aan wilt blijven ruiken. Een geur die alles behalve de geur van een budget product heeft!

Cien Professional Repair Shampoo Keratin power formula 

Eigenlijk had de volgorde anders moeten zijn he?! Eerst de shampoo...... 


De shampoo zou voor een bijzonder zijdeachtige glans moet zorgen, voelbaar meer souplesse en legt een verzorgend laagje over het het haar. Spannend!


 Zoals ik net ook bij het masker heb benoemd heeft de shampoo ook ergens achterin de rij de Keratine verstopt. De shampoo bevat SLES, maar dat is waarschijnlijk geen nieuws aangezien er vrijwel in bijna iedere shampoo bij de de drogist SLES verwerkt zit. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt kan dit een dingetje zijn. En anders is het allemaal ok├ę! Het was voor mij dus even spannend of deze shampoo mijn hoofdhuid heel zou laten en niet zou zorgen voor gigantische jeuk aanvallen. Maar ik kan je vertellen dat de shampoo geen effect heeft op mijn hoofdhuid. Gelukkig helemaal niets. De geur is exact hetzelfde als van het masker. Heeeeeerlijk! En naderhand ruikt je haar hier uiteraard ook naar. Normaal gesproken is de geur van shampoo zo vervlogen in mijn haar, maar dat is deze keer iets anders. Na 2 dagen ruik ik de warme geur nog steeds.

De shampoo maakte na het wassen mijn haar direct een stuk zachter/gladder en ik kon er makkelijk met mijn vingers doorheen, wat bij een normale shampoo niet het geval is. Kun je het al een beetje proeven uit dit artikel dat ik meer dan enthousiast ben? De combinatie van beide producten doen alleen maar heel erg veel goeds voor mijn haar.

Ik heb de prijs nog niet eens verklapt, save the best for last! Beide producten zijn namelijk budget budget budget. Voor de Repair shampoo betaal je € 1.49 (250 ml) en voor het Repair masker € 2.99 (250 ml) Ook bestaat er natuurlijk nog een conditioner. Deze heb ik voor nu achterwege gelaten, maar deze 3 producten samen zijn de perfecte stappen voor soepel, glanzend en gezond haar. De conditioner kost € 1.49 (200 ml).

Daarbij vindt je ook nog een Hitte beschermingsspray voor € 1.49 en Keratine volume haarspray voor € 0.99. Allebei ook met - jawel Keratine! Dan heb je de hele reutemeteut bij elkaar!


 Ik ben echt hoteldebotel op deze producten! Zo schijnen ze al een hele lange tijd af en toe terug te komen in het assortiment, maar zijn ze nu sinds enige tijd vast in het assortiment gezet. Yea!


De eerste foto is van na het kammen en de andere 3 voor het kammen. Nou dames en heren(?) na het kammen zag mijn haar er voorheen nooit zo uit. Bij verre van zelfs! Ik dorst mijzelf niet eens buiten de deur te vertonen zonder dat de stijltang erdoorheen was geweest. Dat zegt wel genoeg dacht ik!

Ik heb helaas geen voor foto's van mijn haar, omdat het ook niet de bedoeling was om over deze producten te schrijven. Maar met zulke bevindingen mocht dit niet achterwege blijven! 

Ben je in de buurt van Lidl? Dan zou ik ze proberen voor die prijs! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.