Doorgaan naar hoofdcontent

Thuiswerk mama, jij hebt toch altijd tijd?Vanuit huis werken, een droom of toch niet? Ik ben een thuiswerk mama, een hardwerkende thuiswerk mama. Naast fulltime mama zijn ben ik namelijk ook mijn werk tussendoor aan het proppen. Proppen inderdaad, want dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Maar als je thuiswerkt heb je het toch makkelijk en heb je sowieso altijd de tijd om iets af te spreken??

In principe zou je het zo kunnen zien. Werken vanuit huis = je eigen tijd indelen. Maar met een tweekoppig stel kinderen is tijd geen tijd. Tijd is niks. Poef paf weg tijd!

Bas werkt buiten de deur en hij zou maar al te graag met mij ruilen. Hij vanuit huis werken, beetje thuis  "lekker chillen", beetje voor de kindjes zorgen. Wie doet je wat? Ja ik! Want lieve dames (en heren) zo werkt het leven van een thuiswerk mama niet. Er wordt zo makkelijk over gedaan. Wat ik net al aangaf, mensen die denken dat je zeeën van tijd hebt omdat je niet buiten de deur werkt. Was dat maar zo. Dan had ik niet een hele maand in 1 dag hoeven stoppen. Bij wijze van spreken.

Een leuk uitstapje met het gezin? Hartstikke leuk! I'm in, maar mijn bankrekening vult zich niet vanzelf en doordat je een leuk uitstapje op de agenda hebt staan, waar je natuurlijk volmondig ja op zegt, moet er wel gewoon voor die dag gewerkt worden. Vooruit werken dus. Dan heb je nog die tweekoppige kindjes die het niet altijd toe laten om te gaan werken op de momenten dat het eigenlijk zou moeten. Vooruit werken is dus niet altijd even makkelijk en vaak kom je dan toch terecht in de latere uurtjes wanneer de kindjes eindelijk na een lange dag hun nachtrust tegemoet gaan.

Tijdens onze vakantie naar Erperheide vorige week moest ik eigenlijk nog een heleboel vooruit werken. Waar ik vroeger echt veel, heel ver vooruit werkte, lukte dit nu gewoonweg niet. Ik kan ook ook nog niet echt dat ritme vinden met 2 kindjes, werken en de dagelijkse huishoudelijke taken. aDie 4 dagen heb ik dus nul niks noppes nada vooruit gewerkt en vandaag baal ik daar net hard van als gisteren en morgen baal ik er nog meer van dan vandaag. Snapje? Zie het eens zo; Als je een normale baan hebt buiten de deur ben je ook verplicht om te komen werken. Wat maakt het dan met thuiswerken anders? Geloof mij, het is heerlijk om je eigen dingetjes bij de hand te hebben, maar ohhhhhhh!

Ik kan er soms erg om lachen, dat mensen het zo zwart wit zien en niet verder kunnen nadenken dan hun neus lang is. Thuis werken is heus niet altijd even leuk. Geloof mij. Ik zeg wel eens tegen Bas "Zullen wij een weekje ruilen" gewoon een weekje weer even voelen hoe het was om buiten de deur te werken. 'S morgens klaarmaken voor een werkdagje, de deur dicht trekken en na een dag werken thuis komen in een opgeruimd, netjes en schoon huis. Waar kan ik tekenen? En als wij dan even in Bas zijn brein duiken zoals wij net ook al even deden.. hij zegt "Dat kan ik allemaal wel als ik thuis werk" Sure you can. Voor eventjes......

Vaker krijg ik de vraag naar mijn hoofd geslingerd "Maar je werkt vanuit huis, dan heb je toch tijd zat?" Uhhh.. wil je daar een beleefd antwoord op? Eigenlijk is het een vrij retorische vraag. Don't get me wrong, ik geniet absoluut van het moederschap gecombineerd met thuiswerken, maar je hebt in ieder geval een dikke bak discipline nodig en heel af en toe een gigantische schop onder je kont. Of in dit geval mijn kont. Of deze "Koffie?" Ja lekker, maaaaar werk.. ondanks dat ik inderdaad ook vaak even kan chillen op de bank snijdt ik hiermee mijzelf wel in mijn vingers. Dat betekend dat ik langer door moet, of zo simpel als ik ben alles uitstel tot een later moment.

"Waar ben je dan zo druk mee?" Wederom een retorische vraag. Als jij aan het werk bent, waar ben jij dan druk mee? Ik gok vast niet met een potje pesten - mits dat je werk is-. Vergeet je ook niet dat je als thuiswerk mama bepaalde verplichtingen hebt? Het huishouden bijvoorbeeld. Ik wil namelijk wel iedere dag schoon ondergoed aan kunnen trekken, een schoon bed, schone handdoeken, schone wc.. alles. Ik weet nog dat ik Bas net leerde kennen. Ik leefde voor mijn werk en mijn dagen bestonden dan ook uit werken, eten, sporten, slapen werken. Daar genoot ik enorm van. Als ik bijvoorbeeld met Bas had afgesproken werd dat vaker dan mijn lief is ook veel later dan de afgesproken tijd. Simpelweg omdat ik mijn werk niet af had. Of bijvoorbeeld verjaardagen, je kunt er naartoe werken en zorgen dat je die dag praktisch niets hoeft, maar wat als je plomp verloren een opdracht krijgt? Die moet wel gemaakt worden. Of je laat hem schieten, maar dan sla je jezelf 3 keer zo hard aan het einde van de maand.

Vroeger zette ik standaard iedere dag mijn wekker om 07:00. Snoozen deed ik niet aan, hatelijk vond ik dat. Hoe je het ook went of keert, je moet een keer uit bed komen. Heel soms werd het nog wel eens 07:30, maar dan alleen als ik echt tot diep in de nacht aan het appen was geslagen met Bas. Als mijn wekker ging, stapte ik uit bed, friste mijzelf op, ging ontbijten en werken. Nu wil ik zoveel, en het liefst in 1 dag, onmogelijk vertel ik je. Daarom ben ik nu een soort van ritme aan het proberen te creëren waar wij als gezin goed mee kunnen leven. Heus, ik sta nu niet iedere dag op om 07:00 haha, mits Esra geen zin meer heeft om haar klepjes te sluiten. Die tijd heb ik eigenlijk wel gehad, ik bedoel ik word ook een jaartje ouder! Anyways... dit mag misschien klinken als onwijs veel zeuren, zeuren en nog meer zeuren, dat is absoluut niet de bedoeling. Het is heeeeeerlijk om dag in dag uit met mijn meisjes te kunnen doorbrengen, samen met Vajèn op schoot aan het werk, eten wanneer ik wil, drinken wanneer ik wil, alles wanneer ik wil. Het zou alleen zo veel fijner zijn als mensen inderdaad begrijpen dat ik als mama ook thuiswerk en dit als een normale baan buitenshuis gezien kan worden.

 Het klinkt allemaal makkelijker dan het is! Maar dat neemt niet weg dat ik uiteraard dag in dag uit met mijn meisjes kan spenderen. Dat is goud waard ♥


Hoe kijk jij hier tegenaan? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.