Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Musthave App voor mommy's (to be)Zoveel apps, zoveel keuze! Dan bedoel ik natuurlijk de apps die je op telefoon kunt zetten. Toen ik zwanger was ontdekte ik een onwijs leuke zwangerschap app die ook nog eens helemaal gratis bleek te zijn. De nummer 1 app voor mommy's ² be! Ik vertel je er vandaag alles over.


Tijdens mijn tweede zwangerschap was ik opzoek naar app die alles had, echt alles. Je kunt je voor tig duizend nieuwsbrieven aanmelden en op die manier blijf je wekelijks op de hoogte van alles rondom je zwangerschap, maar dat was het nou net niet. Toen ik zwanger was van Vajèn nam ik daar overigens wel genoegen mee, maar de tweede keer wou ik precies weten hoe groot ons spruitje al was. Of hoe klein! Bij Vajèn zocht ik dit continu op via Pinterest. Hoop ingewikkeld gedoe zeg.

Toen vond ik The Bump. Wauw, precies wat ik eigenlijk zocht. De app is ontzettend uitgebreid en ik viel stijl achterover dat deze app, juist deze helemaal gratis en voor niets was. Downloaden die handel. Zowel voor Android als Apple gebruikers. Je meld je eenmalig aan met je email adres en dan kun je je profiel invullen, hoeveel weken je zwanger bent e.d. Easy cake!

The Bump gebruikt fruit om je te laten zien hoe groot je baby is bij bijvoorbeeld 9 weken. De app laat je precies zien hoe ver je al in je zwangerschap zit, tot de dag nauwkeurig en laat ook nog eens zien hoeveel weken + dagen je nog moet tot je uitgerekende datum. Veel van de zwangerschap apps hebben deze functie niet en laten vaak alleen het aantal weken zien zonder de dagen. En dat terwijl een vrouwen brein tijdens de zwangerschap een vergiet vol water is 😉

Het aller mooiste aan deze app vind ik de 3D functie. Ja echt 3D! Zo kun je je kindje nog beter bekijken - nee natuurlijk niet je eigen kindje -. Ze hebben zelfs een aparte pagina om al je vragen te stellen rondom je zwangerschap, een soort forum idee.

Je vindt er lijstjes zoals; het inpakken van je vluchtkoffer, een complete babyuitzet lijst - welke je trouwens ook nog kunt afvinken zodra je iets hebt gekocht. Tips voor je bevalling, kortom alles wat je wilt en moet weten omtrent je zwangerschap vindt je in de app. Sinds kort is er ook een nieuwe functie bijgekomen, namelijk een planner. Hierin kun je al je verloskundige afspraken bijvoorbeeld in zetten waardoor je een herinnering krijgt. Handig toch?

Iedere week staat er een nieuwe update voor je klaar, hoe veel je kindje is gegroeid, wat je kindje nu al in je buik kan, maar ook tips voor jezelf als zwangere mama to be.

Ook voor de al mama's is dit een aanrader. Ik heb de app zelf ook nog op mijn telefoon staan en krijg iedere week een melding over Esra. Wat ze nu gemiddeld zou kunnen gaan doen tot en met tips over de voeding, krampjes etc. EN ik spreek voor mijzelf, maar ik gok dat er meer mama's zijn met mij die dit gaan herkennen: Hoeveel weken is je baby? Uhm.... 5 maanden. Toch?! Haha, snapje? The Bump telt nog steeds de weken door, wat ik zelf erg fijn vind. Alles gaat namelijk voor baby's per week. Als je het boek "Oei ik groei" in je bezit hebt, weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

Yes, ik ben fan! Alle fijne tips die ik van de app heb geplukt tot het maken van de eerste babyhapjes. As I said, ook als je niet meer zwanger bent en je al een dol gelukkig mommy bent is deze app een aanrader.

Welke app(s) gebruik of gebruikte jij? Psst; Dit is niet een samenwerking, maar puur mijn eigen ervaring!