En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Musthave App voor mommy's (to be)Zoveel apps, zoveel keuze! Dan bedoel ik natuurlijk de apps die je op telefoon kunt zetten. Toen ik zwanger was ontdekte ik een onwijs leuke zwangerschap app die ook nog eens helemaal gratis bleek te zijn. De nummer 1 app voor mommy's ² be! Ik vertel je er vandaag alles over.


Tijdens mijn tweede zwangerschap was ik opzoek naar app die alles had, echt alles. Je kunt je voor tig duizend nieuwsbrieven aanmelden en op die manier blijf je wekelijks op de hoogte van alles rondom je zwangerschap, maar dat was het nou net niet. Toen ik zwanger was van Vajèn nam ik daar overigens wel genoegen mee, maar de tweede keer wou ik precies weten hoe groot ons spruitje al was. Of hoe klein! Bij Vajèn zocht ik dit continu op via Pinterest. Hoop ingewikkeld gedoe zeg.

Toen vond ik The Bump. Wauw, precies wat ik eigenlijk zocht. De app is ontzettend uitgebreid en ik viel stijl achterover dat deze app, juist deze helemaal gratis en voor niets was. Downloaden die handel. Zowel voor Android als Apple gebruikers. Je meld je eenmalig aan met je email adres en dan kun je je profiel invullen, hoeveel weken je zwanger bent e.d. Easy cake!

The Bump gebruikt fruit om je te laten zien hoe groot je baby is bij bijvoorbeeld 9 weken. De app laat je precies zien hoe ver je al in je zwangerschap zit, tot de dag nauwkeurig en laat ook nog eens zien hoeveel weken + dagen je nog moet tot je uitgerekende datum. Veel van de zwangerschap apps hebben deze functie niet en laten vaak alleen het aantal weken zien zonder de dagen. En dat terwijl een vrouwen brein tijdens de zwangerschap een vergiet vol water is 😉

Het aller mooiste aan deze app vind ik de 3D functie. Ja echt 3D! Zo kun je je kindje nog beter bekijken - nee natuurlijk niet je eigen kindje -. Ze hebben zelfs een aparte pagina om al je vragen te stellen rondom je zwangerschap, een soort forum idee.

Je vindt er lijstjes zoals; het inpakken van je vluchtkoffer, een complete babyuitzet lijst - welke je trouwens ook nog kunt afvinken zodra je iets hebt gekocht. Tips voor je bevalling, kortom alles wat je wilt en moet weten omtrent je zwangerschap vindt je in de app. Sinds kort is er ook een nieuwe functie bijgekomen, namelijk een planner. Hierin kun je al je verloskundige afspraken bijvoorbeeld in zetten waardoor je een herinnering krijgt. Handig toch?

Iedere week staat er een nieuwe update voor je klaar, hoe veel je kindje is gegroeid, wat je kindje nu al in je buik kan, maar ook tips voor jezelf als zwangere mama to be.

Ook voor de al mama's is dit een aanrader. Ik heb de app zelf ook nog op mijn telefoon staan en krijg iedere week een melding over Esra. Wat ze nu gemiddeld zou kunnen gaan doen tot en met tips over de voeding, krampjes etc. EN ik spreek voor mijzelf, maar ik gok dat er meer mama's zijn met mij die dit gaan herkennen: Hoeveel weken is je baby? Uhm.... 5 maanden. Toch?! Haha, snapje? The Bump telt nog steeds de weken door, wat ik zelf erg fijn vind. Alles gaat namelijk voor baby's per week. Als je het boek "Oei ik groei" in je bezit hebt, weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

Yes, ik ben fan! Alle fijne tips die ik van de app heb geplukt tot het maken van de eerste babyhapjes. As I said, ook als je niet meer zwanger bent en je al een dol gelukkig mommy bent is deze app een aanrader.

Welke app(s) gebruik of gebruikte jij? Psst; Dit is niet een samenwerking, maar puur mijn eigen ervaring!