Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderen en huisdieren


Ik ben opgegroeid met huisdieren, paarden, varkens, honden, geiten, schapen en noem ze allemaal maar op. Ohja, konijnen, chinchilla's, cavia's, hamsters. Het was altijd een grote beestenboel bij ons thuis. En gelukkig maar, want ik heb mijn kindertijd al heel fijn ervaren met al die dieren om mij heen. 

Toen ik op mijzelf ging wonen moest ik ook dieren om mij heen hebben, helaas had ik nou niet echt die ruimte voor paarden en geitjes etc, maar plek voor een hondje -Een kleintje- of een kat of 2 of 3 was er wel. Ik heb dan ook mijn liefde voor katten sinds ik op mijzelf ben gaan wonen. Voornamelijk een zwarte kat. Ik weet niet waarom, maar ik heb door de jaren heen 2 zwarte katten gehad en dit waren de liefste katjes EVER! Beide heb ik met de hand groot gebracht. Lees; Flesjes geven, 's nachts eruit, laten plassen etc etc. Iets wat ik de rest van mijn leven bij mij zal dragen. Bij katjes zijn in de kattenhemel. Ok, dit klinkt wel ongelooflijk fout als ik het lees. Maar je snapt het wel, toch?!

Goed, mijn liefde voor katjes dus! Toen ik Bas leerde kennen was er geen huisdier in het midden. Ik ging met Bas samenwonen en het kriebelde heel erg, het was zo onwijs stil als hij niet thuis was. Maar ik werd zwanger en je kent het wel.. kattenbak verschonen en zwanger zijn gaat niet echt goed samen. Dan maar wachten tot ik bevallen was. Ook toen gebeurde het niet. Maaaaaar toen was het tijd... Bas zijn ouders kregen kleine kittens en ik wilde er eentje. Een dag voor Vajèn haar 1e verjaardag brachten zijn ouders onze Gin. Leuk cadeautje dacht ik! Ik had niet verwacht dat Vajèn direct naar Gin toe trok. Hoe klein ze ook was, ze zocht hem altijd op. 


Gin is nu eigenlijk altijd buiten. Een echte buiten kat tot ergernis van Vajèn. Nu het mooier weer aan het worden is, is Vajèn ook meer buiten en samen met Gin vind ze dat helemaal het einde. Ze krijgt het dan ook spaans benauwd als Gin besluit er vandoor te gaan en zij er niet achteraan kan. Dan komt ze echt huilend naar binnen, dikke tranen dat Gin haar "verlaten" heeft. Wij roepen Gin en ja hoor, kleine Vajèn is weer helemaal gelukkig. 

Gin is ook ongelooflijk lief voor Vajèn, al vanaf het begin dat hij bij ons is. Hij speelt zachtjes met haar en zoekt haar steeds op. Best friends kwestie lijkt mij hier! Ik vind het geweldig om te zien wat een huisdier met een kind doet. En ik ben dan ook van mening dat een huisdier hebben ongelooflijk belangrijk is voor je kind(jes). Wij merken aan Vajèn dat dit de beste stap is geweest die wij ooit hebben gezet, door een katje te nemen. Leuk voor mama maar stiekem dus ook voor de kindjes. En hoe mooi is het, als Vajèn wat ouder is dat ze kan vertellen over Gin en hoe lang hij al bij ons is? Ik heb dat zelf nooit gekund. Katten liepen zo nu en dan weg en kwamen niet meer thuis, of ineens waren ze verdwenen. Paarden die niet mee konden verhuizen etc etc. Des te fijner vind ik dit, voor Vajèn, voor Gin. 

Mocht je je afvragen, Gin? Ha ja.. leuk verhaal. Bas is namelijk gek op Gin Tonic. Mocht er ooit nog een katje bij komen is het dus Gin & Tonic. Over nagedacht he 😉


Ik ben benieuwd hoe jij hierin staat? Kun je je in mijn verhaal vinden? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.