Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Kinderen en huisdieren


Ik ben opgegroeid met huisdieren, paarden, varkens, honden, geiten, schapen en noem ze allemaal maar op. Ohja, konijnen, chinchilla's, cavia's, hamsters. Het was altijd een grote beestenboel bij ons thuis. En gelukkig maar, want ik heb mijn kindertijd al heel fijn ervaren met al die dieren om mij heen. 

Toen ik op mijzelf ging wonen moest ik ook dieren om mij heen hebben, helaas had ik nou niet echt die ruimte voor paarden en geitjes etc, maar plek voor een hondje -Een kleintje- of een kat of 2 of 3 was er wel. Ik heb dan ook mijn liefde voor katten sinds ik op mijzelf ben gaan wonen. Voornamelijk een zwarte kat. Ik weet niet waarom, maar ik heb door de jaren heen 2 zwarte katten gehad en dit waren de liefste katjes EVER! Beide heb ik met de hand groot gebracht. Lees; Flesjes geven, 's nachts eruit, laten plassen etc etc. Iets wat ik de rest van mijn leven bij mij zal dragen. Bij katjes zijn in de kattenhemel. Ok, dit klinkt wel ongelooflijk fout als ik het lees. Maar je snapt het wel, toch?!

Goed, mijn liefde voor katjes dus! Toen ik Bas leerde kennen was er geen huisdier in het midden. Ik ging met Bas samenwonen en het kriebelde heel erg, het was zo onwijs stil als hij niet thuis was. Maar ik werd zwanger en je kent het wel.. kattenbak verschonen en zwanger zijn gaat niet echt goed samen. Dan maar wachten tot ik bevallen was. Ook toen gebeurde het niet. Maaaaaar toen was het tijd... Bas zijn ouders kregen kleine kittens en ik wilde er eentje. Een dag voor Vajèn haar 1e verjaardag brachten zijn ouders onze Gin. Leuk cadeautje dacht ik! Ik had niet verwacht dat Vajèn direct naar Gin toe trok. Hoe klein ze ook was, ze zocht hem altijd op. 


Gin is nu eigenlijk altijd buiten. Een echte buiten kat tot ergernis van Vajèn. Nu het mooier weer aan het worden is, is Vajèn ook meer buiten en samen met Gin vind ze dat helemaal het einde. Ze krijgt het dan ook spaans benauwd als Gin besluit er vandoor te gaan en zij er niet achteraan kan. Dan komt ze echt huilend naar binnen, dikke tranen dat Gin haar "verlaten" heeft. Wij roepen Gin en ja hoor, kleine Vajèn is weer helemaal gelukkig. 

Gin is ook ongelooflijk lief voor Vajèn, al vanaf het begin dat hij bij ons is. Hij speelt zachtjes met haar en zoekt haar steeds op. Best friends kwestie lijkt mij hier! Ik vind het geweldig om te zien wat een huisdier met een kind doet. En ik ben dan ook van mening dat een huisdier hebben ongelooflijk belangrijk is voor je kind(jes). Wij merken aan Vajèn dat dit de beste stap is geweest die wij ooit hebben gezet, door een katje te nemen. Leuk voor mama maar stiekem dus ook voor de kindjes. En hoe mooi is het, als Vajèn wat ouder is dat ze kan vertellen over Gin en hoe lang hij al bij ons is? Ik heb dat zelf nooit gekund. Katten liepen zo nu en dan weg en kwamen niet meer thuis, of ineens waren ze verdwenen. Paarden die niet mee konden verhuizen etc etc. Des te fijner vind ik dit, voor Vajèn, voor Gin. 

Mocht je je afvragen, Gin? Ha ja.. leuk verhaal. Bas is namelijk gek op Gin Tonic. Mocht er ooit nog een katje bij komen is het dus Gin & Tonic. Over nagedacht he 😉


Ik ben benieuwd hoe jij hierin staat? Kun je je in mijn verhaal vinden?