Hoe kwamen wij op de naam Xaja


Ik hou niet van standaard dingen, en als je mij al iets langer volgt dan weet je dat ondertussen. Neem bijvoorbeeld mijn blog over Vajèn haar babykamer voor € 0.50. Zulke dingen, daar hou ik van! Toen ik zwanger was van Esra moesten er weer namen bedacht worden. Expres hebben wij gewacht met de namen brainstorm, toen wij pas echt wisten wat het geslacht zou worden. Ik bedoel, met al die namen zie je toch door de bomen het bos niet meer. Maar toch ging het net even iets anders....

Als ik mij niet vergis was ik nog ergens in het begin van mijn zwangerschap toen Bas en ik werden getagged op Facebook. Ergens iets in de trant van voetbalclub namen omdraaien als babynaam. In dat rijtje stond uiteraard Ajax. En laat het nou net zo zijn dat Bas leeft voor Ajax. En omgedraaid was dit dus Xaja. Daar begon het. Niet zozeer omdat het omgedraaid Ajax betekend, maar omdat de naam op zich mij meteen een goed gevoel gaf. Eentje die je niet vaak zult horen. Ik schreef de naam op. 

Na het lange wachten - is het jongen is het een meisje, gingen wij aan de achtertafel zitten met pen en papier. Ohja, ook het papiertje met de namen die wij voor Vajèn hadden verzonnen kwam erbij. Daar stond namelijk een door Bas bedachte naam op die hij erg graag wou geven aan zijn dochter. Langzaam verschenen er meer en meer namen op het papiertje, maar voor Bas was het toch duidelijk. het moest Esra worden. Met S niet met de Z. Officieel een turkse naam, correct me if I am wrong. 

Omdat Vajèn ook 2 namen heeft gekregen - Vajèn Lynn, Moest Esra natuurlijk ook een extra naam krijgen. Eigenlijk was het al heel gauw duidelijk dat voor ons beide de voorkeur uit ging naar Xaja. We pakte de laptop erbij en begonnen met Google'en. Zelfs op Facebook hebben wij deze naam ingetikt. En de resultaten waren NUL. Bingo... Xaja it is

Niet per se omdat het het omgekeerde van Ajax is, maar omdat de naam zelf gewoon spreekt. Eigenlijk heeft de naam dus geen betekenis, maar diep van binnen ergens toch wel 😉 

Wat een Tag op Facebook wel niet kan doen! 


Wat vindt jij van Xaja?