Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe kwamen wij op de naam Xaja


Ik hou niet van standaard dingen, en als je mij al iets langer volgt dan weet je dat ondertussen. Neem bijvoorbeeld mijn blog over Vajèn haar babykamer voor € 0.50. Zulke dingen, daar hou ik van! Toen ik zwanger was van Esra moesten er weer namen bedacht worden. Expres hebben wij gewacht met de namen brainstorm, toen wij pas echt wisten wat het geslacht zou worden. Ik bedoel, met al die namen zie je toch door de bomen het bos niet meer. Maar toch ging het net even iets anders....

Als ik mij niet vergis was ik nog ergens in het begin van mijn zwangerschap toen Bas en ik werden getagged op Facebook. Ergens iets in de trant van voetbalclub namen omdraaien als babynaam. In dat rijtje stond uiteraard Ajax. En laat het nou net zo zijn dat Bas leeft voor Ajax. En omgedraaid was dit dus Xaja. Daar begon het. Niet zozeer omdat het omgedraaid Ajax betekend, maar omdat de naam op zich mij meteen een goed gevoel gaf. Eentje die je niet vaak zult horen. Ik schreef de naam op. 

Na het lange wachten - is het jongen is het een meisje, gingen wij aan de achtertafel zitten met pen en papier. Ohja, ook het papiertje met de namen die wij voor Vajèn hadden verzonnen kwam erbij. Daar stond namelijk een door Bas bedachte naam op die hij erg graag wou geven aan zijn dochter. Langzaam verschenen er meer en meer namen op het papiertje, maar voor Bas was het toch duidelijk. het moest Esra worden. Met S niet met de Z. Officieel een turkse naam, correct me if I am wrong. 

Omdat Vajèn ook 2 namen heeft gekregen - Vajèn Lynn, Moest Esra natuurlijk ook een extra naam krijgen. Eigenlijk was het al heel gauw duidelijk dat voor ons beide de voorkeur uit ging naar Xaja. We pakte de laptop erbij en begonnen met Google'en. Zelfs op Facebook hebben wij deze naam ingetikt. En de resultaten waren NUL. Bingo... Xaja it is

Niet per se omdat het het omgekeerde van Ajax is, maar omdat de naam zelf gewoon spreekt. Eigenlijk heeft de naam dus geen betekenis, maar diep van binnen ergens toch wel 😉 

Wat een Tag op Facebook wel niet kan doen! 


Wat vindt jij van Xaja? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.