Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Foto achtergrond tips!

Goh, als ik nu mijn foto's terug kijk, toen ik heeeeeel lang geleden begon met mijn eerste blog, dan is dat stiekem om te janken. Product foto's met een rommelige achtergrond, veel te donker, bewogen en met 4 pixels. Gelukkig is het goed gekomen. De laatste tijd vind ik het zelfs helemaal het einde prachtige foto's te maken, zeker van de meisjes. Daarna natuurlijk de nabewerking, wat ik ook geen straf vind. Op dit moment staat er een mandje naast mij met verzorgingsproducten die nog gefotografeerd moeten worden en zodoende... dit artikel met een aantal erg leuke tips met items die je kunt gebruiken als achtergrond. 


Steigerhout - Gotta love steigerhout ♥ Bij de bouwmarkt verkopen ze zelfs verschillende kleuren. Als je 1 plank aanschaft en deze vervolgens op maat naar keuze zaagt, heb je een fantastische achtergrond voor je foto's. Mocht je dit te saai vinden, kun je wat leuke frutsels toevoegen als; Bloemen, kleedjes, blaadjes - Of als je "Food fotografeert" zoals mijn foto hierboven, eten wat in verbinding staat met het eten wat je kiekt op de foto.Fruitkistjes - Dit is ook een favo van mij persoonlijk! Met regelmaat vindt je op mijn blog foto's met de achtergrond van fruitkistjes. Zo ook bovenstaande foto. Je kunt "erin" fotograferen, erop.. je kunt alle kanten op. Nog leuker; 2 fruitkistjes!


Snijplank - Snijplanken van hout mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in je keuken. Wij zijn er ook gek op en hebben dan al de nodige snijplanken staan/liggen. Of eigenlijk... Bas! Ik gebruik ze vaak voor foto's, zoals de foto hierboven. Het leuke hiervan, je hebt snijplanken in allerlei vormen en maten, dus je kunt zelfs nog een beetje spelen met meerdere op elkaar stapelen bijvoorbeeld.

Krijtbord - Krijtbord verf + plank hout = DIY! met deze tip kun je ook geweldige foto's maken. Je kunt er zelfs op schrijven en dat maakt het NOG leuker!

Laminaatvloer - Als je een mooie laminaatvloer hebt is dat de perfecte achtergrond om je foto's op te maken. je kunt er natuurlijk extra's bij leggen. Wederom de bloemen, steentjes, stofjes etc.

Houten dienblad - Ik heb er zelf 2, een witte en een grijze. Hier maakte ik altijd mijn foto's op. Althans, 3 jaar geleden en dit leverde altijd prachtige plaatjes op.Stellingkast - Toevallig hebben wij er eentje in huis-of eigenlijk 2-, een stellingkast en zal ik je vertellen dat je hier geweldige foto's op kunt maken. Robuust en mooi!

Oude plankjes - Duik eens de schuur in bij man, opa, vriend, man en gij zult vinden. Plankjes hout! Ze hoeven echt niet allemaal hetzelfde te zijn of dezelfde lengte te hebben. Je kunt ze vast maken aan elkaar of tegen elkaar aanschuiven als je foto's gaat maken. Of misschien een likje verf?

Tuintafel - Als je nou een tuintafel o.i.d hebt staan in de tuin... foto achtergrond! Ik maakte bovenstaande foto op de tuintafel en ondanks dat je de tafel niet erg goed ziet, vind ik het effect wel erg leuk.


Kant en klare planken - Bij de bouwmarkt kun je ze kopen, kant en klaren planken met een kleurtje of motief. Esra heeft bovenstaande plank in haar kamer hangen met het effect van een soort doorgeleefd hout. Geweldig om foto's op te maken!

Stoel - Misschien heb je wel een onwijs mooie stoel thuis staan waar je perfecte foto's op kunt maken. Met misschien een leuk kleedje erbij?


Placemats - -de foto hierboven is natuurlijk een klein mini grapje als mama van een Frozen Fan - Wist je dat je met placemats ook erg mooie foto's kunt maken? Bijvoorbeeld als je weg bent van Flat-lays. Zo heb je bijvoorbeeld bij Action en Xenos ontzettend leuke placemats voor een prikkie.


Plakfolie - De foto aan het begin van het artikel verklapte deze tip al een beetje. Plakfolie is er in alle soorten, maten en kleuren. Van hout motiefje tot Marble. De foto's in het artikel over de Cien Lidl Foundation heb ik bijvoorbeeld met de marble plakfolie gemaakt. Ook erg gaaf als je veel tijd besteed aan foto's op Instagram.Kleedjes - Ik heb een wit "harig" kleedje in mijn bezit waar ik ontzettend graag foto's op maak. Als e clean foto's wilt maken is dit een perfect idee. Natuurlijk zijn deze kleedjes ook verkrijgbaar in andere kleurtjes. Ook leuk om het kleedje te combineren met hout.

Tegels - Deze tip kwam ik een tijdje geleden tegen op Pinterest. Where else! Foto's maken met als achtergrond; Tegels. Misschien heb je nog een paar mooie exemplaren liggen en anders hebben ze bij de bouwmarkt het 1 en ander liggen waar je vast iets mee kunt. Ditzelfde geldt natuurlijk voor tuintegels. Als je mooie tuintegels hebt kun je hier echt alle kanten mee op.

Tafelkleed - Woah, over deze ben ik zelf mega enthousiast! Namelijk; een tafelkleed. Je hebt deze ook in verschillende kleuren en motiefjes, bijvoorbeeld hout. Ze kosten ook geen drol en je kunt er wederom alle kanten mee op. Ik weet dat Food bloggers dit ook vaak gebruiken voor hun foto's, en deze categorie bloggers maken wat mij betreft de meest mooie foto's!

Behang - Deze is eigenlijk een beetje hetzelfde als de plakfolie. Behang koop je tegenwoordig ook niet alleen maar erg duur, want lang leve Action. Daar hebben ze trouwens erg leuke behangetjes! Enne, je kunt de rol behang ook over 2 stoelen heen hangen waardoor je dus het effect van de achtergrond nog breder maakt.

Papier - Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote witte vellen papier - of een andere kleur natuurlijk - Deze zijn te koop bij de boekenwinkel als Bruna etc. Scrapbook papier, allerlei verschillende kleurtjes en met of zonder opdruk. Of wat dacht je van bakpapier? Ik ben er dol op - Als in de zin; Ik maak er graag foto's mee. Zoals mijn recept over die heerlijke Nutella koekjes. Daar heb ik bakpapier voor gebruikt en het effect is erg leuk geworden, al zeg ik het zelf! Kranten, is ook een optie, inpakpapier etc....

De opties zijn EIN-DE-LOOS! Als je je crea bea brein het werk maar laat doen 😉 Sinds ik mijn camera weer helemaal her ontdekt hebt, vind ik het heerlijk om foto's te maken zoals ik al aangaf. En het allerleukste hiervan vind ik het ontdekken van nieuwe achtergronden. Hoewel de fruitkistjes toch wel 1 van mijn favorieten is. Je kunt uiteraard ook eens een kijkje nemen op Pinterest door bijvoorbeeld op "Diy photo backgrounds" te zoeken. De meeste leuke en originele ideetjes doe ermee op.


Welke "diy" achtergrond spreekt je het meest aan?