Doorgaan naar hoofdcontent

Taboe van BorstvergrotingOef, een best pittig onderwerpje onder de dames, borstvergroting! Waarom wel? Waarom niet? Iedereen heeft hier dan ook een behoorlijk sterke mening over. Waarom is het toch zo een taboe om daarover te praten? Of er überhaupt voor uit komen of je overweegt een borstvergroting te doen?

Mensen worden massaal getagged als er weer een borstvergrotingsaanbieding voorbij schiet op Facebook. Nu kunnen wij allemaal net doen alsof de wereld het niet ziet, maar hey het is Facebook en alles JA ALLES wordt opgepikt. Dus ook door je vrienden die misschien wel helemaal niet lid zijn van die bewuste Facebook en hun te gekke aanbieding. Maar ok!

Ik, ja ik durf er voor uit te komen dat ik meer neukteugel heb dan tiet en hierbij de overweging voor een borstvergroting al enige tijd speelt. Enige tijd? Pff eigenlijk al erg lang! Ik schaam mij er absoluut niet voor. Waarom zou ik?

Wat vooraf ging....

Ik ben zolang ik mij kan herinneren ongelooflijk ontevreden met mijn borsten. Mag ik ze wel zo noemen ha! Ik ging van een cup A naar een volle cup C doordat ik zelf wat voller werd. Fijn! Maar de rest wat erbij kwam qua "cups" vond ik toch echt iets minder prettig. Die knop ging om en ik besloot mijzelf te storten op een gezonde levensstijl. Dat ging eigenlijk naar verwachting erg goed waardoor ik mijn overtollige cupjes verloor en zo ook mijn echt cup. Alhoewel ik natuurlijk ene erg goed excuus had om te mogen shoppen voor nieuwe lingerie was ik er totaal niet content mee dat er nu veel minder zat. maar goed, get over it dacht ik nog. Er zijn ergere dingen op deze wereld. Die borstvergroting bleef in mijn hoofd zitten. Onbewust, altijd! Als ik iemand van mijn leeftijd zag wandelen met een dikke cup werd ik spontaan jaloers! IK WIL OOK! En toen kwam het... ik werd zwanger. Ineens gingen mijn borsten van cup A - naar cup "Hallo sisters". Blij als een kind. Die vreugde werd alleen maar erger toen ik ineens na mijn bevalling midden in de borstvoedingsperiode zat en ik bh's moest aanschaffen met cup D. Wow! Gelukkig hebben we de foto's nog 😉  Omdat mijn borstvoeding erg terug liep en Vajèn totaal niet tegen deze voeding kon, ben ik ermee gestopt. Het einde van de big boobies was nabij. Ik was druk, druk met mijn new born en voor het eerst mama zijn te ontdekken waardoor ik even mijn tietjes vergat. Alhoewel mijn wederhelft beweerde geen verschil te zien met voor mijn bevalling - waar ik uiteraard keer op keer keihard om heb gelachen en nog steeds doe - zag ik wel degelijk verschil en niet zo een beetje ook.

Uitgezakte velletjes bleven er over! Hallo onzekerheid, jou heb ik ook al een tijdje niet meer gespot in mijn aura. Goed, ik werd weer zwanger en in die tussentijd bleef het verlangen naar iets groter alleen maar knagen. Stiekem hoopte ik dat mijn borsten weer zouden gaan groeien en ik ze dit keer mocht houden. Please???? Ze werden inderdaad groter en wederom na de bevalling die oh zo fijne stuwing. God wat deed dat afschuwelijk veel pijn. Om te janken, maar alle Jezus wat was ik happy dat ik even een paar dagen -5 om precies te zijn- mocht genieten van dikke tieten. Nadat alle stuwing weg was gezakt en ik nu op dit moment mijn eigen verloren theezakjes weer terug heb staat het huilen nader dan het lachen. Maar echt! Ik kan er totaal niet depri van worden hoor. Althans, soms wel ha! Als ik voor de zoveelste keer bij de Action met een Frozen print kinder topje naar huis ga. Haha oke, dat was natuurlijk een grapje met een knipoogje.

Oprecht ben ik als ik zeg dat ik echt ietsje meer had willen hebben. Ik hoef niet zo nodig Pamela bloemkolen, maar iets meer had toch wel fijn geweest. Helaas! Maar gelukkig is daar dan de redding, borstvergroting! Ja, ik wil. En al die leuke clichés als "wees blij met wat je hebt" maar wat als je niet blij bent met wat je hebt? Dan kun je nog 500 keer dezelfde zin herhalen, maar mij overtuig je daar absoluut niet van. Ik vind het echt zo ongelooflijk jammer dat er ontzettend veel vooroordelen zijn. En degene met het grootste vooroordeel heeft prob zelf haar borsten laten vergroten. Ha, maar echt!

En what about het verkleinen van je borsten? Ik bedoel, is dat niet een beetje in dezelfde categorie? Maar dan net andersom? Het gekke is, dat dat allemaal geen probleem is en je dan niemand hoort. Hoe zat het ook alweer met dat zinnetje "Wees blij met wat je hebt?"right? Ik haat dit zo haha. Ik ben inderdaad niet blij met mijn borsten en juist omdat ze totaal niet bij de rest van mijn lichaam passen. De meningen zijn hierover verschillend. Uhm.. tussen mijn wederhelft en mij haha. Voor Bas hoeven dikke tetten niet. Die heeft liever mooie borsten. Mee eens, maar wel als je jezelf er prettig bij voelt. Hij staat er trouwens voor open mocht er een borstvergroting in het verschiet staan.

In je lichaam laten snijden?

Tsja, dit is toch echt een dingetje wat erbij hoort. Daar kies je natuurlijk bewust voor. EN hoe je er ook over denkt, door degene die het hardste roepen het belachelijk te vinden, rust er een gigantische taboe op dit onderwerp. Kunnen we dat niet een klein beetje doorbreken? Daarom dit artikel. Ik schaam mijzelf totaal niet om ervoor uit te komen dat ik een borstvergroting helemaal niet erg zou vinden. In tegendeel zelfs. Het zou mij zelfs net dat ene kleine stapje omhoog laten doen. Als het je nou een fijner gevoel geeft? Dan is dat toch voor degene juist alleen maar mooi dat dit bestaat? Dat dit überhaupt kan?  Laten we overigens even voorop stellen dat ik helemaal niks tegen heb op mensen die iets aan zichzelf laten doen, maar cup Dubbel G is nou niet wat ik met dit artikel duidelijk probeer te maken haha.

Waar het wel om gaat? Ik met mijn eigen mening die heel erg positief staat over een eventuele borstvergroting. Don't get me wrong, ik wil niemand aansporen om hetzelfde te doen, maar het is toch fantastisch dat dit bestaat? Zeker als je net als mij totaal niet tevreden bent met wat je hebt. Ik ben blij met de mensen die dit doen. Er zitten ook zeker voordelen aan het hebben van kleine borsten. Bijvoorbeeld;'

- Ik slaap heerlijk op mijn buik en er zit niks in de weg
- Bralettes staan veel mooier bij dames met kleine borsten dan degene met heule grote
- Veel leukere bh's! ook al zijn ze klein. Hoe groter de maat hoe meer Oma-ish het begint te worden.
- Etc Etc......

Borstvergroting is oke! Als je net als mij niet happy bent met wat je hebt, kun je in een hoekje zitten huilen of er iets aan doen en tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten en maten protesen waar je uit kunt kiezen. Net een snoepwinkel, maar dan leuker ha!


Zouden jullie het leuk vinden als ik jullie meeneem in dit avontuur als het eenmaal zo ver is? De voorbereidingen? De operatie? Het herstel? Mijn ervaringen? Ik ben ongelooflijk benieuwd naar jullie reacties. Schroom dan ook niet om een comment hieronder achter te laten. 


Afbeelding komt van Pinterest en Officeel van Insatgram maar de officiële bron heb ik niet kunnen achterhalen. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.