Doorgaan naar hoofdcontent

Spelletjes voor tijdens het eten, om je peuter te laten etenHet lijkt allemaal zo easy cake he, je peuter in de kinderstoel om hem of haar vervolgens -proberen- eten te geven. Uhu, nou ik heb als mama van die peuter bergen werk verzet om haar te laten eten. Niet altijd hoor, soms gaat het allemaal vanzelf en vind ze het allemaal prima. Maar ook soms krijg ik er 2 hapjes in en is ze alleen maar aan het klootviolen. Met hier en daar het eten wat leuker te maken vergeet ze vaak dat ze haar mond open doet voor een hap, ha! Bingoooo. Maar hoe dan?


Ik heb wat van mijn persoonlijke tips voor je op een rijtje gezet. Als je zelf ook een vrij moeilijke eter hebt in de peuter categorie dan heb je er vast en zeker iets aan. Het is namelijk hier een lange tijd dramatisch geweest wat betreft het eten van Vajèn. Vooral het avondeten, maar het hoort er allemaal bij. Toch? 😉 #FASESFASESFASES

Eten in de kinderstoel? 
Kan! Vajèn eet al vanaf dat ze zelf kan zitten in de kinderstoel. Maar tegenwoordig vind je het ook erg leuk om op een echte echte stoel te zitten. Zo zit ze bij ons aan de achtertafel en krijgen wij er heel wat hapjes in. Beetje afwisselen doet wonderen.

Kleuren
Een hele fijne gouden tip; Kleuren! Wel in de kinderstoel, als je er eentje hebt met een blad ervoor. Vajèn vind het tegenwoordig helemaal geweldig om te kleuren. Gewoon simpel op een wit papiertje, wat potloodjes erbij en kleuren maar. Leuker nog; Als papa en mama zelf ook mee kleuren op het papiertje. Of wat dacht je van het Color Wonder boek van Crayola? Echt een geweldige uitvinding. De kleurtjes die bij het tekenboek zitten kleuren alleen in het kleurboek. Dus ook veilig voor je tafel! Je kunt hem hier bestellen.

Tekensjabloon
Eigenlijk hoort deze ook onder het kopje "Kleuren". Deze is alleen net iets leuker... Met sjabloontjes tekenen. Deze zijn te koop met verschillende figuurtjes bij o.a Bol.com. Bijvoorbeeld deze.

Blokjes stapelen
Vajèn vind het geweldig dat zij sinds kort haar Woezel en Pip blokken kan stapelen. Iedere keer als zij een blokje heeft gestapeld moeten wij beide uitbundig klappen en zij doet vrolijk mee. Een groot succes tijdens het eten.

Tekenfilm
Hoewel ik zelf een hekel heb aan überhaupt tv, vind ik het met het eten nogal hatelijk als de tv aan staat en iedereen is afgeleid. Gebeurt dan ook nooit hier, maar ik wil nog wel eens voor Vajèn iets leuks aanzetten als ze echt niet wil eten. Meestal doe ik dit op mijn telefoon. Maar je kunt ook een tablet neerzetten. Al is het maar voor die paar momenten dat ze echt niet willen eten. Kijk hier eens naar een ruim assortiment kinderfilms en series.

Zelf eten
Vajèn is lui, heel lui en eet dus liever niet zelf. Heel af en toe heeft ze zo een fase dat ze echt zelf wil eten. Des te leuker is het voor je dreumes om hem/haar een bordje te geven met allerlei verschillende hapjes. Hierover komt later deze week nog een artikel online. Stay tuned dus! 

Liedjes zingen
Deze doet het altijd goed, liedjes zingen. Hier is bijvoorbeeld "Klap eens in je handjes" een groot groot groot succes. Gewoon lekker gek doen tijdens het eten!

Boekjes lezen
Nou vind Vajèn boekjes lezen nou niet echt heel erg bijzonder, maar de boekjes die geluid maken zijn des te leuker. Ze kan zelf op allerlei knopjes drukken en is op deze manier afgeleid van haar eten, waardoor het een stuk makkelijker gaat. Bijvoorbeeld dit muziekboekje.

Zo kun je vast het lijstje verder aanvullen met leuke afleidende spelletjes. Vajèn mag ook graag met kleine poppetjes spelen. Steeds een paar andere poppetjes en je mini is weer even zoet. Ga ook vooral je klein dreumes NIET dwingen om te eten. Het zijn allemaal fases. Ik kreeg ooit dit advies en het heeft voor ons allemaal geholpen om de avonden die wij als gezin samen eten, rustiger te laten verlopen. Je dreumes krijgt vanzelf honger en komt dan echt wel bij je. Zo geef ik Vajèn iedere dag standaard 2 stuks fruit. Ene keer een avocado met banaan en de andere keer een kiwi met peer. Zo krijgt ze in ieder geval haar vitamientjes!Heb je iets aan deze tips? Hoe pak jij het aan als je peuter niet wil eten? 


Dit artikel bevat affiliate links

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.