Doorgaan naar hoofdcontent

Onze tuin #1Mag ik jullie voorstellen aan onze mega achtertuin vol gras en heuvels?! Alsof wij in de Peppa Pig wereld zijn beland.  Nu het zonnetje zich weer gaat laten zien krijgt iedereen de kriebels om de tuin in te duiken en er voor de zomer iets moois van te maken. Een plekje waar je heerlijk de bbq kunt aanslingeren met vrienden en/of familie, een plekje waar de kindjes naar hartenlust kunnen spelen. Want ja, Vajèn is een buitenratje! Zodra je haar jas pakt staat zij al in de startblokken. Geweldig toch?

Maar om nog even door te gaan... een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen op een zonnige dag, een plek waar je een zwembadje neer kunt zetten en terwijl de kindjes aan het spetteren zijn ligt moeders in de zon op de uitkijk en paps kijkt met een scheef oog mee en geniet van de zon onder het genot van een lekker drankje. Kun je er een beetje inkomen wat ik bedoel?

Op dit moment ligt onze tuin er een beetje.. tsja hoe noem je dat?! Als een verwilderd zooitje bij. Behalve het terras. Deze is vorig jaar aangelegd door de meneer des huizes. Niets meer dan lof voor deze fijne tegels welke wij ook op de oprit hebben liggen. Ok! Om terug te komen op de rest van de tuin.. aan de zijkant van het huis hebben wij een garage die ook grenst aan de tuin. En via een deur in de achtertuin kun je de garage in. Naast de garage hebben wij een klein looppaadje. Hartstikke fijn om vanaf de voorkant ook nog je achtertuin in te kunnen. Maar dan moet deze natuurlijk wel afgesloten worden door middel van een poort. Met het oog op de kleintjes die anders doodleuk het paadje doorwandelen en ineens voor het huis staan. Niet helemaal de bedoeling.

Zoals je kunt zien op de foto's hebben wij nog een behoorlijke lap gras in de tuin liggen. Erg fijn, zeker voor de kleintjes, maar natuurlijk hebben wij ons ook een beetje georiënteerd. Iets van kunstgras. Dit is namelijk in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo ook voor een tuin waar kindjes spelen. Top! En stiekem ook wel fijn voor mama die nogal een grote fobie heeft voor kleine beestje, jaaaa alle beestjes! Dus op dit moment zijn wij nog aan het kijken wat bij ons past. Natuurlijk moet er wel iets van groen in de tuin komen...Ik bedoel, een tuin is een tuin. En stiekem 's morgens met je bakje koffie op je blote voetjes door de tuin wandelen.. HEERLIJK!

Aan de achterkant van de tuin staat een schutting, echt een waardeloos en oerlelijk ding. Mag ik dat gewoon hardop zeggen?! Ha! Dat ding is namelijk echt aan het einde van zijn levensjaren I guess. Ik weet het niet, deze stond er namelijk al voor wij hier kwamen wonen. Maar aangezien hiervoor niemand in dit huis heeft gewoond, is het niet van de oude bewoners. -  En daarbij is het niet moeders mooiste, dus daar moet sowieso iets voor komen te staan. Geen schutting, maar iets van bamboe? Riet? Hoe noem je zoiets?! Of takken, kan ook. Je weet wel wat ik bedoel toch, van die rollen. Ha ja die.

Verder is het natuurlijk de bedoeling dat het terras verder wordt aangelegd en dat wel met de bestrating die wij ook hebben voor het voorste stukje terras in de tuin en de oprit. Zo blijft het mooi 1 geheel. Ook is het leuk als de meisjes iets van een speelhuisje of iets in die trant hebben als het zomer gaat worden. Niet dat Esra er veel aan heeft, maar in ieder geval Vajèn, want ja.... Vajèn is echt een buiten buiten meisje.

Eerst moet er nog wat zooi opgeveegd worden in de tuin, althans.. was het maar opvegen, dat zou een hoop werk schelen haha. Ik doel op die grote berg in de tuin. Die ligt er al zolang het huis staat. En dat is al vrij lang. What a shame what a shame. Enfin, die heuvel moet dus weg geschept worden, waarna het gazon omgeploegd kan worden. Wij hebben niet de luxe dat wij met grote machines in de tuin kunnen komen helaas, dus alles moet min of meer met de hand. Peentjes zweten vertel ik je haha. Die bult ligt er al een lange tijd en ik denk dat het ongedierte ook zijn weg wel heeft gevonden IN de heuvel!

In ieder geval ga ik jullie op de hoogte houden door middel van artikelen hier op de site! De voortgang etc etc. Leuk of leuk?! Eens kijken wat wij van die ongelooflijke jungle kunnen maken en natuurlijk, het kindvriendelijk maken van de tuin zodat Vajèn en later ook Esra niet tussen de spinnennesten in hoeft te spelen en op een normale manier met haar poppenwagen door de tuin kan racen.

Denk jij, wow Kim ik heb een fantastisch idee voor jullie tuin? Kom maar door!! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.