2 nieuwe kleuren voor de Stokke Tripp Trapp

Ik zou bijna willen zeggen, wie is niet groot mee geworden ;) Tegenwoordig zijn de Stokke Tripp Trapp kinderstoelen een ware musthave in het ouderschap. Eerlijk is eerlijk, ik ben er eentje die niet meteen achter de kudde aanloopt. Ik deed met het de simpele kinderstoelen van Ikea. Stapelbaar enzo. Maar ik moet zeggen, met deze 2 nieuwe kleuren begint het toch een beetje boel te kriebelen.

Monkey platter voor je mini


Wij morgen onze handjes dicht knijpen met Vajèn en haar eet gewoontes. Zij lust namelijk alles. Ja echt alles. Een enkele keer hoeft ze iets niet direct, zoals Bleekselderij maar naderhand eet ze het toch wel op. Gelukkig! Toch vond ik het erg leuk om voor een haar te beginnen met de zo geheten Monkey Platter. Een wat? 

Een Monkey Platter inderdaad. Een bord vol kleine hapjes voor je mini. Zo bepaald hij/zij zelf wanneer en wat hij eet. Best een leuk idee toch?! Ik bedoel, je kunt het bord zo gek maken als je zelf wilt. Ergens is dit in het leven geroepen voor de gezonde snackjes, zoals komkommer etc. Maar als je naar mijn Monkey Platter kijkt zie je dat ik er ook stiekem een chocolade koekje en chocorozijntjes bij heb gestopt. Geen fruit? Behalve de leuke, in een wrap gerolde banaan met pindakaas. Noop, Vajèn eet namelijk na haar avondmaaltje 2 stukken fruit. Jaa daar kan ze echt van genieten. Happy kid, happy mommy! 

Maar goed, die Monkey platter.. deze wordt meestal gemaakt voor de lunch. Kinderen vinden het fantastisch om zelf dingen uit te proberen, zelf te kunnen bepalen wanneer ze een hapje van iets nemen en hoeveel. Dan is dit echt een uitkomst. Zeker als je mini op het randje zit van zelf willen eten. Als je slim en handig de snaaierij uitkiest kunnen ze alles zelf op smikkelen. Ok, dat laatste misschien niet 😉 Maar ik bedoel maar, als je een slechte eter in huis hebt is dit ook een geweldig idee om eens voor te schotelen. Op deze manier kunnen ze namelijk zelf kennis maken met het voedsel wat jij ze normaal gesproken  geeft maar met HEUL erg veel moeite naar binnen krijgt. 

Het koppie van Vajèn toen ik haar de plank vol lekkers gaf, was priceless! Maar het allereerste wat ze deed was graaien naar de olijven. Ha, ja echt! Vajèn is er dol op. Dat was volgens mij ook het allerste wat zij heeft geproefd als baby, likjes olijf haha. 

Je kunt eindeloos variëren met de Monkey Platter. Namelijk, restjes. Heb je nog wat ouder brood? Even roosteren en besprenkelen met olijfolie. Check hier een lekker recept. Of wat dacht je van Tutti Frutti? Je kunt hiermee je fantasie de vrij loop laten. Zo maakte ik de banaan/pindakaas wraps. Besmeer de wrap met pindakaas en rol deze op met de banaan. Kleine stukjes snijden en klaar. Op Pinterest vind je ook de leukste inspiratie.