Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Monkey platter voor je mini


Wij morgen onze handjes dicht knijpen met Vajèn en haar eet gewoontes. Zij lust namelijk alles. Ja echt alles. Een enkele keer hoeft ze iets niet direct, zoals Bleekselderij maar naderhand eet ze het toch wel op. Gelukkig! Toch vond ik het erg leuk om voor een haar te beginnen met de zo geheten Monkey Platter. Een wat? 

Een Monkey Platter inderdaad. Een bord vol kleine hapjes voor je mini. Zo bepaald hij/zij zelf wanneer en wat hij eet. Best een leuk idee toch?! Ik bedoel, je kunt het bord zo gek maken als je zelf wilt. Ergens is dit in het leven geroepen voor de gezonde snackjes, zoals komkommer etc. Maar als je naar mijn Monkey Platter kijkt zie je dat ik er ook stiekem een chocolade koekje en chocorozijntjes bij heb gestopt. Geen fruit? Behalve de leuke, in een wrap gerolde banaan met pindakaas. Noop, Vajèn eet namelijk na haar avondmaaltje 2 stukken fruit. Jaa daar kan ze echt van genieten. Happy kid, happy mommy! 

Maar goed, die Monkey platter.. deze wordt meestal gemaakt voor de lunch. Kinderen vinden het fantastisch om zelf dingen uit te proberen, zelf te kunnen bepalen wanneer ze een hapje van iets nemen en hoeveel. Dan is dit echt een uitkomst. Zeker als je mini op het randje zit van zelf willen eten. Als je slim en handig de snaaierij uitkiest kunnen ze alles zelf op smikkelen. Ok, dat laatste misschien niet 😉 Maar ik bedoel maar, als je een slechte eter in huis hebt is dit ook een geweldig idee om eens voor te schotelen. Op deze manier kunnen ze namelijk zelf kennis maken met het voedsel wat jij ze normaal gesproken  geeft maar met HEUL erg veel moeite naar binnen krijgt. 

Het koppie van Vajèn toen ik haar de plank vol lekkers gaf, was priceless! Maar het allereerste wat ze deed was graaien naar de olijven. Ha, ja echt! Vajèn is er dol op. Dat was volgens mij ook het allerste wat zij heeft geproefd als baby, likjes olijf haha. 

Je kunt eindeloos variëren met de Monkey Platter. Namelijk, restjes. Heb je nog wat ouder brood? Even roosteren en besprenkelen met olijfolie. Check hier een lekker recept. Of wat dacht je van Tutti Frutti? Je kunt hiermee je fantasie de vrij loop laten. Zo maakte ik de banaan/pindakaas wraps. Besmeer de wrap met pindakaas en rol deze op met de banaan. Kleine stukjes snijden en klaar. Op Pinterest vind je ook de leukste inspiratie.