Doorgaan naar hoofdcontent

Koken met restjes - Nasi NoodlesOm maar meteen met de deur in huis te vallen, ik vind het ongelooflijk vervelend als Bas 's avonds moet werken en ik dus voor mijzelf moet koken. Waardoor dat dus eigenlijk nooit (nee echt nooit) gebeurde. Ik haat het om alleen voor mijzelf iets te moeten koken. Echt dikke vette haat! Edit: Dit artikel staat al een tijdje in concepten en ik was hem helemaal vergeten. Omdat ik na al die maanden nog steeds best trots ben ik op dit gerecht, gooi ik hem toch maar online! Sharing is caring toch?!


Als ik al voor mezelf kookte maakte ik liever iets van een tosti of noodlesoep. Niet dat beide echt tot de categorie koken behoort trouwens haha! Sinds Vajèn ook gewoon lekker mee mag eten met de pot gaat het mij een stuk makkelijker af. Nu hoef ik niet meer alleen voor mijzelf eten klaar te maken.  Al moet ik zeggen dat wij een voorraad vers gemaakte prakjes in de vriezer hebben staan voor Vajèn. Erg makkelijk en zeker als ik toch echt geen zin heb om iets klaar te maken! #LOEDERMOEDER

Nu we het zeurkwartiertje hebben gehad kunnen we beter meteen door springen naar waar dit artikel echt om draait... Koken met restjes! Ik ben niet echt tevreden over die zin omdat het eigenlijk geen restjes zijn, maar koken met dingen die je nog in de koelkast hebt staan vind ik ook weer zo een... zin! Ik ben iemand die, als ze gaat koken echt een recept of iets moet hebben zodat ik weet wat ik nodig heb van de winkel. Bas daarin tegen die maakt van niks altijd iets, en nee niet zomaar iets! Nu was het leuk geweest als er een smaak pc was or something. De maaltijden van Bas zijn echt to die for!!!!!! Koken met de dingen die je in huis hebt dus. Iets wat ik eigenlijk helemaal niet kan. Ik heb op de één of andere manier die inspiratie gewoon niet. 

Vorige week (er stond toevallig ook even niks meer voor Vajèn in de vriezer) heb ik mijzelf toch in het diepe gegooid en de stoute schoenen aan getrokken. Ik ging koken met niks! Uiteindelijk is daar een best erg lekker gerechtje uit ontstaan waarvan zelfs bas even stil was. En dat zegt voor mij heel erg veel ha. Vandaag dus (na een gigantische lap intro tekst) een receptje van mij, Nasi Noodles á la Kim. 

Wat je nodig hebt;
♥ Noodles ( ik gebruikte hiervoor de chow noodles van Lidl)
♥ Kwart van een rode, groene en gele paprika
♥ 2 teentjes knoflook
♥ Klein uitje
♥ 2 bosuitjes
♥ Diepvries sperziebonen en doperwtjes
♥ Gehakt
♥ Gekruide speklapjes
♥ 1 zakje Nasi mix (Ook voor deze gebruikte ik die van Lidl)
♥ Zakje groente mix

1: Doe je beetje bakboter in de pan. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de 2 teentjes knoflook (fijngesneden) bij. Eventjes aanbakken! Dat ruikt zooooooo lekker! 

2; Rul het gehakt in dezelfde pan, zodra het gehakt een beetje gaar is kun je de speklapjes ( in stukjes gesneden) erbij doen. Eventjes samen aanbakken. Ondertussen zet je een pan water op het vuur met 2 bouillon blokjes voor de noodles.

3; Tussen neus en lippen door kun je de groente snijden. Of je doet dit voor die tijd. Wat voor jou het handigst is. Als je alle groente hebt gesneden gooi je deze erbij in de pan, net als het zakje groentemix. Laat dit op zacht vuur gaar worden. 

4; Voeg daarna het mix zakje Nasi kruiden met de aangegeven hoeveel water toe aan de pan met de groente en het vlees. Dit laat je weer op zacht vuur lekker een beetje puttelen. Eventueel kun je nog een beetje extra kruiden naar smaak toevoegen. Zo heb ik nog gekozen voor een klein beetje knoflookpoeder.

5; Zodra het water voor de noodles kookt, gooi je de noodles in de pan en kook je deze volgens de bereidingswijze. Dit hoeft vaak maar heel eventjes te koken. 

6; Noodles gaar? De mix van de groente en het vlees ruikt perfect en is allemaal gaar? Top! Dan kun je nu je noodles afgieten. Vervolgens schep je alles uit de pan met de groente en het vlees en stopt dit bij de noodles. Niet alles tegelijk, anders is het nogal vervelend roeren. Stapje voor stapje een schepje erbij en goed doorroeren met een houten lepel. Als alles goed vermengd ben je klaar om op te scheppen! 

Ook erg lekker erbij, een paar plakjes komkommer!! Offe, als je heel toevallig nog kroepoek in huis hebt liggen?!  Vajèn heeft ook heeeeerlijk mee gesmikkeld van deze maaltijd made by her mommy.. met restjes! 

Eet smakelijk! 👌

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.