Doorgaan naar hoofdcontent

DIY - TV meubel van Steigerhout


Gister plaatste ik bovenstaande foto op Instagram. Mijn 2 meisjes die samen naar Frozen kijken. Tenminste, Vajèn probeerde hier haar vinger in haar Esra haar mond te proppen. But you get the point. Er kwamen onwijs veel reacties op het TV meubel. Erg leuk! En het allerleukste? Hij is zelfgemaakt door de enige echt Bas. Jup helemaal handmade.


De kratjes die je ziet op de foto heb ik van Bas gekregen voor mijn verjaardag en zijn verkrijgbaar bij de dekistenkoning.nl  Omdat wij de wel iets van ruimte wilden creëren onder het meubel, heeft Bas hem precies zo gemaakt dat je er van alles onder kwijt kunt. Van fruitkistjes tot legerkisten. Beetje fantasie doet wonderen. Bierkratjes, kan ook nog. Wij zijn gek van hout, mocht je dat nog niet zijn opgevallen ha!

Maar goed, het TV meubel!  Deze kun je zo groot, klein, hoog, laag of gek maken als je zelf wilt. Bas heeft eerst een tekening gemaakt voor zichzelf hoe het moest worden. En vanaf daar heeft hij alles opgemeten en is naar de bouwmarkt vertrokken voor steigerhout. Neem dus wel je tekening en afmetingen mee.

Je kunt er bij de bouwmarkt voor kiezen om het te laten zagen naar de formaten die je hebt opgeschreven of dat je het eventueel zelf thuis zaagt.

Als alles op maat is gezaagd is het een peulenschil om alles in elkaar te schroeven. Althans, dat zeg ik wel. Maar ik moet toegeven, het toekijken hoe Bas en dochterlief alle plankjes aan elkaar vast maakte was inderdaad een peulenschil. Ha flauw! Bas heeft ervoor gekozen om het steigerhout aan elkaar vast te maken met ijzeren plaatjes. Te  koop bij Action en zo nu en dan bij Lidl. Uiteraard heeft de bouwmarkt deze ook, maar daar zijn de prijzen dan ook bouwmarkt-ish. Een kind kan de was doen toch? Bas is overigens ook in te huren om een TV meubel voor je te maken. Tegen betaling. Haha! Grapje!! Je kunt het meubel maken zoals jij wilt dat hij gaat worden. En juist omdat dit meubel open is, wat ik persoonlijk erg gaaf vind, kun je er veel accessoires in kwijt. Wij moeten inderdaad nog wat doen aan de aankleding in het algemeen. Maar met de fruitkistjes eronder is het al een wereld van verschil. Nu nog de draadjes mooi wegwerken 😉

Bas is wel bereikbaar voor vragen hoor, dus mocht je een brandende vraag hebben? Just ask en ik zorg dat deze bij Bas terecht komt!

Knutsel ze! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.