Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Dingen die iedere moeder denkt tijdens de nachtelijke voedingenNachtvoedingen, hooray! Zo leuk, zo fijn, zo mooi. Wie heeft er nou eigenlijk nog een hele nacht slaap nodig? Ik bedoel, je bent moeder. Dat heeft een mama toch helemaal niet nodig? Hoe mooi het moederschap ook is, mama's hebben zo af en toe ook een uurtje of wat slaap achter elkaar nodig. Ja, toch echt wel. Als de zoveelste nacht zich aankondigt met weinig slaap en je probeert wakker te blijven tijdens de voeding, zijn er een aantal dingen die door je hoofd gaan.....


"Als de baby zo klaar is met eten kan ik nog; 1,2,3 uurtjes slapen. Misschien minder, ik hoop meer"

Zodra je gewekt wordt voor de voeding van je mini-me begint je brein als helemaal uit zichzelf te tellen hoeveel je uur je daarna nog kunt slapen. AL.TIJD! Het gaat vanzelf, je kunt er niks aan!

"Die luiwammes van een man van mij ligt nog te heerlijk te knorren. Hij kan maar beter zorgen dat het volgende flesje voor hem is"

Als je wakker wordt door je huilende mini-me, doe dan de volgende keer alsof je hem/haar niet hoort en beuk wat tegen je wederhelft aan zodat hij langzaam uit zijn schoonheidsslaapje ontwaakt. Om hem vervolgens uit bed te schoppen voor de fles en de rollen voor 1 keer omgedraaid zijn.

"Ik kan zittend in slaap vallen, wie had dat gedacht" 

Wie heeft er een bed nodig als je op een stoel ook prima in slaap kunt vallen. Nou ja prima, comfi is het niet, maar die oogleden sluiten zich vanzelf.

"Het is ECHT nog geen 3 uur geleden dat ik hier half slapend op de stoel zat?"

Het zit zo; Je stapt uit bed voor de eerste nachtelijke voeding. Eenmaal klaar, duik je je bed weer in en 3 uur later wordt je weer gewekt. Maar uhm, het voelt alsof je net weer in bed ligt... Je brein is in de war!

"Hoe bleven mama's vroeger wakker zonder telefoon tijdens de nachtelijke voedingen?"

HOE??? Een mysterie! Lekker blijven scrollen door je Facebook tijdlijn!

"Welke series keek ik ook alweer op Netflix?"

De laatste keer dat ik Netflix aanzette kan ik mij niet meer herinneren. EN dus de series die ik kijk? Geen flauw idee.


"Waarom gaat dit zoooooooo langzaam"

Kom baby, drink is iets sneller, mama wil slapen. Mama.moet.slapen!

"Ik heb honger"

Trek in chocolade, snoepjes, chips, drop. ALLES! En als dit nog lang duurt moet ik wel een pannenkoek gaan bakken!

"Zal ik ooit nog een nacht doorslapen?"

Gewoon 1 nacht. Please, 1 nacht maar. Ik smeek het je mooi, lief klein schepseltje.

"Ik ben mijn telefoon vergeten, shit"

Moet ik nu echt gaan wachten tot die fles leeg is of de baby weer helemaal in slaap is? Duuuuuuurt lang! De laatste gossips, een rondje Pinterest. Ohh, gotta love Pinterest!

"HATSJOEEE"

Natuurlijk, de baby valt net weer in slaap en is nu weer wakker omdat deze mama geen betere momenten kent om te niezen


Volgende week deel 2!