Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Dingen die iedere moeder denkt tijdens de nachtelijke voedingenNachtvoedingen, hooray! Zo leuk, zo fijn, zo mooi. Wie heeft er nou eigenlijk nog een hele nacht slaap nodig? Ik bedoel, je bent moeder. Dat heeft een mama toch helemaal niet nodig? Hoe mooi het moederschap ook is, mama's hebben zo af en toe ook een uurtje of wat slaap achter elkaar nodig. Ja, toch echt wel. Als de zoveelste nacht zich aankondigt met weinig slaap en je probeert wakker te blijven tijdens de voeding, zijn er een aantal dingen die door je hoofd gaan.....


"Als de baby zo klaar is met eten kan ik nog; 1,2,3 uurtjes slapen. Misschien minder, ik hoop meer"

Zodra je gewekt wordt voor de voeding van je mini-me begint je brein als helemaal uit zichzelf te tellen hoeveel je uur je daarna nog kunt slapen. AL.TIJD! Het gaat vanzelf, je kunt er niks aan!

"Die luiwammes van een man van mij ligt nog te heerlijk te knorren. Hij kan maar beter zorgen dat het volgende flesje voor hem is"

Als je wakker wordt door je huilende mini-me, doe dan de volgende keer alsof je hem/haar niet hoort en beuk wat tegen je wederhelft aan zodat hij langzaam uit zijn schoonheidsslaapje ontwaakt. Om hem vervolgens uit bed te schoppen voor de fles en de rollen voor 1 keer omgedraaid zijn.

"Ik kan zittend in slaap vallen, wie had dat gedacht" 

Wie heeft er een bed nodig als je op een stoel ook prima in slaap kunt vallen. Nou ja prima, comfi is het niet, maar die oogleden sluiten zich vanzelf.

"Het is ECHT nog geen 3 uur geleden dat ik hier half slapend op de stoel zat?"

Het zit zo; Je stapt uit bed voor de eerste nachtelijke voeding. Eenmaal klaar, duik je je bed weer in en 3 uur later wordt je weer gewekt. Maar uhm, het voelt alsof je net weer in bed ligt... Je brein is in de war!

"Hoe bleven mama's vroeger wakker zonder telefoon tijdens de nachtelijke voedingen?"

HOE??? Een mysterie! Lekker blijven scrollen door je Facebook tijdlijn!

"Welke series keek ik ook alweer op Netflix?"

De laatste keer dat ik Netflix aanzette kan ik mij niet meer herinneren. EN dus de series die ik kijk? Geen flauw idee.


"Waarom gaat dit zoooooooo langzaam"

Kom baby, drink is iets sneller, mama wil slapen. Mama.moet.slapen!

"Ik heb honger"

Trek in chocolade, snoepjes, chips, drop. ALLES! En als dit nog lang duurt moet ik wel een pannenkoek gaan bakken!

"Zal ik ooit nog een nacht doorslapen?"

Gewoon 1 nacht. Please, 1 nacht maar. Ik smeek het je mooi, lief klein schepseltje.

"Ik ben mijn telefoon vergeten, shit"

Moet ik nu echt gaan wachten tot die fles leeg is of de baby weer helemaal in slaap is? Duuuuuuurt lang! De laatste gossips, een rondje Pinterest. Ohh, gotta love Pinterest!

"HATSJOEEE"

Natuurlijk, de baby valt net weer in slaap en is nu weer wakker omdat deze mama geen betere momenten kent om te niezen


Volgende week deel 2!