Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

12x Listerine anders gebruiken dan mondwaterStinkende adem? Mondwater to the rescue! Maar echt. Ik heb het in de begin van mijn twintige jaren eigenlijk niet gebruikt en anders heel zelden. Na een avondje stappen bijvoorbeeld if you know what I mean ha! Ik gok dat iedereen wel een flesje thuis heeft, nietwaar?  Niet alleen als mondwater kun je dit goedje gebruiken. Noop, er zijn een tal van andere manieren wat je met mondwater kunt doen. Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

Mondwater is namelijk niet op de markt gebracht als "mondwater". Dit kwam pas na 1970. Daarvoor werd het ook voor tig andere dingen gebruikt. Zie je? Al die oud oma's tips, daar hebben wij wel wat aan. Voor 1970 was het een product voor het ontsmetten van chirurgische gereedschappen. 

Geen deo bij de hand? 
Mondwater is je bff! Maar natuurlijk zal het vrijwel niet gebeuren dat je geen deodorant hebt en wel mondwater, maar het is het proberen waard. Een beetje mondwater op een watje en onder je oksels deppen! 

Schimmelnagels
Juk, iets waar je liever niet tegenaan wandelt, maar goed.. dat heb je niet voor het uitkiezen natuurlijk. Mocht je toch plotseling een een paar teennagels met schimmel oplopen dan is ook hiervoor mondwater weer je beste vriend. Laat je voeten een halfuurtje weken in mondwater. 

Jeukende muggenbulten 
Oef, niets zo vervelend om lek gestoken te worden door muggen en daar flinke muggenbulten aan overhouden die ook nog eens als een gek jeuken. Niemand zit daar op te wachten. In mijn artikel over Sudocrem, kon je al lezen dat Sudocrem ook werkt tegen de jeuk van muggenbulten. En zo dus ook mondwater! 

Roos
Niet geschoten (in de roos ha!) altijd mis. Vroeger, heel vroeger werd mondwater namelijk gebruikt als middel om roos uit te roeien op je hoofd. Hoe dan? Masseer het mondwater op je hoofdhuid, wikkel je haar in een handdoek en spoel het uit als je denkt dat het mondwater zijn werkt heeft gedaan. 

Schoonmaken van de wc
Ik mag graag de wc schoonmaken, neeeeee niet omdat ik het zo een geweldig leuk klusje vind, maar omdat ik graag met mijn billen op een schone wc zit. Zeker na bezoek, iedereen met die bips op dezelfde wc bril. Ik heb er een fobie voor brrrr! Wat je kunt doen met mondwater en je wc? Gewoon een klein beetje mondwater in de wc gieten en met de wcborstel goed schrobben. Ruikt lekker, zorgt voor een goede ontsmetting en en en..... bling bling bling!! 

Puistjes
Zelfde geldt voor deze, puistjes en Sudocrem werken geweldig samen als Winnie & Pooh. Maar wist je dat er onwijs veel mensen zijn die zweren bij mondwater voor hun puistjes/pukkels? 

Beeld schoonmaken
Ook zo een vervelend dingetje, een vies beeldscherm. Dan wel van je laptop/pc, dan wel van de televisie. Een beetje mondwater op een doekje en schoonmaken die beeldschermen. Psst... ruikt ook nog lekker! 

Luizen
Deze moet je als mama van kindjes onthouden! Tenminste, dat is mijn bedoeling haha. Het zou helpen tegen luizen. Als dat echt klopt (dat geloof je natuurlijk pas als je dit zelf hebt geprobeerd) dan kunnen de anti luizen middeltjes wel inpakken denk ik. Doordrenk je haar met mondwater en laat dit voor ongeveer 2 uur zitten. Uhm, wel een douche muts opzetten! 

Vlooien
Mondwater zou ook helpen tegen vlooien?! Als je hier ervaring mee hebt, let me know! Voor nu laat ik deze nog even in het midden. Dit omdat het mij niet echt een goed idee lijkt om je dieren in te spuiten met mondwater! 

Stinkvoeten
Heb je last van stinkvoeten? Vast wel, ik bedoel iedereen heeft er wel eens me te maken. De 1 iets vaker dan de ander. maar ie.de.reen heeft er wel ervaring mee. Een nare ervaring ha! Doe voordat je je sokken aandoet wat mondwater op een wattenschijfje en wrijf hier je voeten mee in. 

Prullenbak
Stinken die prullenbak!!! Doordrenk een doekje met mondwater en plaats deze op de bodem van je prullenbak. Daaaaag vieze stinkende luchtjes. Deze tip is overigens geweldig als je kids hebt die nog in de luiers zitten. 

Knoflook en ui
Als je uien of knoflook hebt gesneden blijft die geur nog LANG heel lang op je handen kleven. Hoe vaak je ze ook wast. Was je handen met mondwater en de geur verdwijnt meteen!