Doorgaan naar hoofdcontent

Wat doe ik nu anders met de tweede spruit?


Vanaf het moment dat ik wist zwanger te zijn, van Vajèn was het zenuwen gevoel iedere dag niet weg te denken. Iedere dag weer vroeg ik mijzelf af of ik het wel kon. Ik bedoel, ik had wel iets van ervaring? Als ik dat zo mag noemen door mijn jongere zusje. Ik heb wel eens een luiertje verschoont, maar onder toeziend oog van mijn ouders. Net zoals een flesje of een badje. En toen... toen moest ik het ineens zelf doen, bij mijn eigen kindje. Ik had besloten dat Google mijn aller beste vriend zou worden. En ja, dat werd 'ie ook! 

Ik heb helaas nog geen BFF ketting uit kunnen wisselen met Google ha! Wat deed ik met Vajèn anders dan nu met Esra? 

- Google, de hele dag Google'en
Maar echt! Alles wat Vajèn deed moest ik opzoeken op Google. Van niet willen eten tot heel veel willen eten. Van huilen tot heel stil zijn. Alles moest opgezocht worden. Niet dat je er iets mee opschoot. Iedereen zei weer iets anders. Maar toch bleef ik het doen. 

NU : Nu laat ik Google voor wat het is. Of ik moet iets opzoeken qua aanbieding haha. Maar verder Google gebruiken voor Esra, nee dat heb ik tot dusver nog niet gedaan. 

- Alles ging niet vanzelf
Ik was alleen maar bezig of ik dit wel goed deed, of dat en dat andere. Onzeker noemen ze dat toch?! 

NU : Het gaat allemaal vanzelf nu, met de hoofdletter A! Als Esra huilt weet ik wat mij te doen staan. Dat stukje onzekerheid is weg. En dat heeft er voor mij ook veel mee te maken.. kijken en luisteren naar je baby. Dat was met Vajèn niet het geval. Toch merk je dat je dan als mama zijne eigenlijk alles weet. Oerinstinct much?! 

- Hoe laat heeft ze haar flesje gehad? 
Ja, die zinnen floepte de gehele dag uit onze monden met Vajèn. Wij vergaten vaak op de klok te kijken waardoor haar voeding min of meer op gevoel moest. En dit uitte zich in nogal wat ellendige brul scenario's. 

NU : En dames (en heren), nu gaat het allemaal zo soepel en simpel, en stiekem uit zichzelf. Wij besloten namelijk te voeden op vraag. Toen Esra net was geboren moesten wij die 3 uur aanhouden, logisch. Maar ze kwam steeds eerder. Soms veel eerder. Daarna zijn wij rap overgestapt op voeden op vraag. En werkelijk waar... waarom deden wij dit niet bij Vajèn ook? Achteraf, maar dit is zo fijn en veel rustiger! 

- Iedere dag in bad? Om de dag in bad? 2 keer in de week in bad? 
Ik wist het steeds even niet. Ik dacht.. in het prille begin van Vajèn iedere dag een badje. Maar na die oh zo leuke Google BFF te gebruiken kwam ik er al gauw achter dat iedere dag in bad geen optie was. En oh wat zat ik hiermee. Dan om de dag? Ik maakte mijzelf helemaal gestoord door over haar bad ritueel na te denken. 

NU : Ook dit gaat vanzelf. Ze gaat in bad als ik denk.. oke, it's time! Ik bedoel, een baby ligt voornamelijk te slapen en hoe vies worden ze nou eigenlijk? Dit had je niet tegen mij hoeven zeggen met Vajèn hoor ha. Meestal gaat Esra om de 2 dagen in bad. En de andere dagen wassen wij haar. Easy cake. 

- Spuugdoekjes in overvloed
Jaahaaa die spuugdoekjes. Pff ik hield mijzelf eigenlijk vrijwel aan de babyuitzet lijsten en daarop stond steeds weer dat je een shitload aan spuugdoekjes nodig zou hebben. Inslaan dus. In het begin hebben wij die spuugdoekjes gebruikt, maar eerlijk? Ik vind het waardeloze ondingen. Echt waar! Ze zijn veel te klein. 

NU : Die spuugdoekjes heb ik allemaal netjes gewassen en in de kast neergelegd maar eigenlijk nooit gebruikt. Of eigenlijk, nee gewoon helemaal niet gebruikt. Die lade waar ze in liggen is volgens mij niet 1 keer open geweest haha. Kun je nagaan. Wij doen namelijk alles met die fijne hydrofiele doeken. 

- Tijdens de nachtvoedingen mini meenemen naar je eigen bed
Jaaaaa oh god, dit deed ik altijd waardoor het iedere nacht weer een drama was om Vajèn terug te leggen in der eigen bedje. Dramatisch zeg ik je! Ik heb heel wat nachten over de vloer gelopen en vaker dan ooit de muren boven bekeken. Wat moet je anders? Ha! 

NU : Zodra Esra wakker begint te worden voor haar fles, vlieg ik in mijn badjas naar beneden om haar flesje te maken. Vervolgens ga ik naast haar bedje op de stoel zitten en geef haar al liggende de fles. Dit is tevens voor haar ook het prettigs omdat niet haar complete slaapje verstoord wordt. 

- Rustig was niet mijn middle name
Ik kon mijzelf overal druk om maken wat betreft Vajèn. Krampjes, krijsen alles.. de hele reutemeteut. Dit had natuurlijk ook weer invloed op Vajèn. Ik bedoel, als je kleintje voelt dat jij gestrest bent, dan slaat dit over op je kleintje. Net zoals dit het geval was bij Vajèn. 

NU : Ik ben veel rustiger. Soms niet hoor, omdat ik dan echt geen oog dicht heb gedaan en van gekkigheid niet meer weet wat ik moet doen. Maar daarin tegen is Esra ook een compleet ander kind. Alleen maar lachen en eigenlijk bijna tot niet huilen. Nu dan haha! En je merkt gewoon, als je zelf rustig bent dan is je kindje dit ook. 

- Alles moest op de foto, iedere dag, dag en nacht
Ik liep non stop met telefoon bij de hand. Zo kon ik TE veel foto's maken haha. Ja hoor, dat deed ik dan ook. Ik wil niet eens weten hoeveel foto's ik gemaakt hebt van Vajèn. Ik weet in ieder geval wel dat er geen dag voorbij ging dat ik geen foto's maakte. 

NU : Soms wil ik mijzelf hiervoor slaan. Ik maak amper foto's van Esra. Tenminste laat ik het anders zeggen, te weinig. Wel voor Instagram uiteraard. Maar gewoon tussendoor bijna niet. Waarom niet? Dat is eigenlijk oneerlijk toch? Voor later. Ik zie het al helemaal voor mij "Mama waarom heeft Vajèn zoveel foto's en ik niet?" Oh good lord! Misschien moet ik hier even verandering in brengen. 

- Alles volgens de boekjes
Ja echt alles moest volgens de boekjes, althans in het begin. Het oei ik groei boek maakte mij af en toe zo gek. Een kind van 3 maanden die al blokjes moest kunnen stapelen en met 4 maanden zouden ze je hele huishouden al kunnen doen. Bij wijze van. Ook al waren het richtlijnen... Net zoals het CB. "Oh je kindje kan nog niet omdraaien met 2 maanden? Nou dat moet toch anders hoor". Ha! Dag

NU : Alles op gevoel. Wederom maakt dit je als papa en mama een stuk rustiger, en uit zich dat op je kindje. Geen stress gedoe om wat Esra wel en niet doet. Het komt zoals het komt. 

- Bomvolle luiertas, heavy loaded
Die tijden dat je het gevoel had alsof er 30 bakstenen in de luiertas zaten. Een mega stapel luiers, een bus voeding, en ga zo maar door. Wat een opgave wat het om dat ding mee te sjouwen. 

NU : Een paar luiertjes voor beide dames. Hooguit 2 stuks voor ieder. Billendoekjes en een poedertorentje. That's it! Een verademing om de luiertas mee te nemen. Ik neem hem zelfs mee als de meisjes niet met mij mee zijn haha. Yes.. for real! 

- Luiers verschonen midden in de nacht
Oh wat vond ik dat altijd naar. Iedere voeding die Vajèn kreeg verschoonde ik haar luier, want ja.. die boekjes he?! Iedere nacht weer was ik meer bezig met haar in slaap te krijgen dan dat ik zelf mijn kussen zag. Tuurlijk, hoor erbij. Maar het kan ook té gek. En inderdaad, vaak dat ik haar luier verschoonde midden in de nacht zat er maar een mini plasje in. Eigenlijk onzinnig om haar luier te verschonen. Ik bedoel, ze was dan wel ineens klaar wakker. 

NU : Bij Esra hebben wij in het begin, dat ze net was geboren wel iedere voeding in de nacht haar luier verschoont. Toen poepte ze ook midden in de nacht, daar ga je haar niet in laten liggen. Dúhhhh! Maar verder laat ik haar lekker knorren. Ze begint nu ook te snappen dat ze 's nachts kan doorslapen. Wie ben ik dan om haar wakker te maken voor haar luier? 

- Flesjes speciaal voor buikkrampjes
Jaa, ik was er heilig van overtuigd na heel wat Google'en, dat Difrax de beste flesjes waren en die moest ik hebben voor Vajèn. Ook omdat zij natuurlijk met haar darmpjes zat. Hier kwam ik overigens gauw van terug. Want voor Vajèn werkte een flesje met een afdrukje van Winnie the Pooh van de Zeeman meer dan perfect. Ze dronk hier naderhand zelfs beter uit. 

NU : Het maakt ons echt helemaal niets uit waar Esra uit drinkt. Ik ben namelijk van mening "Vroeger hadden ze al die verschillende flesjes ook niet" Eentje voor kramp, eentje voor boeren, eentje voor beter poepen? Te gek! Nee hoor, wij gebruiken nu wel Difrax voor Esra maar puur omdat wij deze flesjes nog hadden. 

- Goed -of juist niet- bedoelde adviezen
Ik trok mijzelf hier altijd ZOVEEL van aan! En waarom? Omdat ik dacht, ahh die mensen weten het allemaal beter want die hebben immers al kindjes groot gebracht. Tot het moment dat ik Vajèn haar eerste fruit hapje gaf. Wij hebben toen zoveel rotzooi over ons heen gekregen. Dingen als "Geef haar meteen Vodka". Dikke doei! 

NU : Mensen mogen best met ongevraagde en misschien goed bedoelde adviezen komen, maar hey... inmiddels hebben wij ook een meisjes van 2 jaar rondwandelen en dit hebben wij ook helemaal zelf gedaan. Koest! 


Zo zijn er vast nog veel meer dingen die ik nu anders doe dan met Vajèn. Oh ja, wat dacht je op de uren slapen? NOOIT, echt NOOIT doen. Heeft je mini om 22:00 uur de fles gehad? Ga dan niet tellen "als ik nu naar bed ga kan ik nog zoveel uren slapen" Oh mensen, dit brengt teveel stress in je hoofd mee. Het kan namelijk ook zo zijn dat je kindje langer slaapt dan jij verwacht. En dan?! Zie je, zo kan ik nog wel even doorgaan 😉 Dat ik een heleboel dingen anders doe met Esra dan bij Vajèn, dat staat voorop. 


Herken jij zelf hier iets uit? Wat doe jij anders met de tweede? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.