Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

TIP! Alle filters van VSCO gratisWaar zou de wereld heen gaan als Instagram niet meer zou bestaan? Ik bedoel, wij hadden laatst een storing van... je raadt het al, Ziggo. Internet lag eruit, dramatisch! Waar zijn wij zonder internet? Exact dit dacht ik toen. Shit, ik kan ook geen Instagram foto plaatsen e.d. Jaaa ik ben nog old skool enzo met alleen wifi thuis ha! Maar ok! Instagram is HET helemaal en doe je het goed, dan kun je er zelfs een aardig zakcentje mee verdienen. Er zijn zelfs dames die inmiddels Instagram hun job mogen noemen. Een droom job toch? Foto's plaatsen en daar geld voor krijgen. Waar kan ik tekenen?!

Met alleen een paar leuke kiekjes schieten ben je er nog lang niet. Je feed moet namelijk iets uitstralen wil je het echt goed aanpakken. Nou ben ik geen pro, maar de laatste dagen ben ik mijzelf iets meer gaan verdiepen in de Instagram wereld. Ik heb op dit moment 900 + volgers. In 2 maanden tijd zijn mijn volgers verdubbeld. Waarom? Dat is een goeie vraag ha. Waar ik eerder altijd foto's plaatste die ik maakte met mijn telefoon, waarvan de kwaliteit echt om te janken is, maak ik nu foto's met mijn camera waardoor de foto's op zich al veel mooier tot zijn recht komen.

Maar dat is nog niet alles, want een foto maken kan iedereen. Het gaat om de nabewerking van foto's. Je kunt wel een leuke foto schieten en deze linea recta plaatsen op je Insta maar om je feed bij elkaar te laten passen gebruik je natuurlijk een mooie filter. Het liefst eentje die je toepast op iedere foto voor een samenhangend geheel. Wedden dat je volgers omhoog schieten?  Mits je natuurlijk echt iets van je Instagram pagina wilt maken.

Voor het bewerken van mijn foto's gebruik ik al zolang ik mij kan herinneren de VSCO app. Gratis te downloaden in de play store. Maar lieve dames en heren, niet alle filters zitten hierbij en voor sommige filter groepen moet je zelf rond de $ 8 dollar betalen. KAAACHJING! Op zich heb je ze niet nodig, maar als je net als mij nu pas onder die steen vandaan komt kan dit een hele handige tip zijn. Ik was opzoek naar gratis filters en zodoende kwam ik een video tegen voor alle filters van VSCO die je gratis kunt downloaden. YES! Ik ben inmiddels een tal van filters rijker en ik moet toegeven, er zitten echt ontzettend mooie tussen. Wil jij deze filters ook allemaal adopteren? Dat kan. Klik hier en volg de stappen uit het filmpje. Kom je er niet helemaal uit? I'am at your service! Dit werkt trouwens alleen voor Android gebruikers. Sorry Apples!

En dat is nog niet alles, want al die filters zijn natuurlijk hartstikke leuk en fijn en geweldig en mooi 😉 maar je moet wel een beetje handigheid krijgen in het bewerken van je foto's en als je je Instagram feed op elkaar afgestemd wilt hebben vergt dit nogal wat.. hoe noem je zoiets? Tijd? Geduld? Anyway.. op Pinterest vind je een tal van tips voor het bewerken. Ze noemen de filters die gebruikt zijn en daarbij bijvoorbeeld -2 saturation of + 3 contrast. Ik heb inmiddels een apart bord aangemaakt op Pinterest haha. Je surft naar Pinterest.com en typt iets in de trant van VSCO filters. Het zal je verbazen hoeveel verschillende bewerkings tips er zijn. Hieronder een paar van mijn favorieten.
Werkt het allemaal? YES! Het werkt allemaal, helemaal! Zelf heb ik wat foto's bewerkt met de tips vanaf Pinterest en eerlijk? Ik snap niet dat ik die nooit eerder onder die steen vandaan ben gekomen. De foto's die ik heb bewerkt zijn precies zoals ik ze wou. Simpel right? Check mijn foto's hieronder die ik heb bewerkt met dezelfde handelingen.

                                      Zie je dat de foto's, ondanks dat ze alle 3 niks met elkaar gemeen hebben, door het bewerken erg goed bij elkaar passen? Ze hebben alle 3 een soort blauwe gloed wat ik persoonlijk erg mooi vind. En op deze manier maakt het niet uit wat voor foto's je plaatst in je feed, als je ze nabewerkt en je wil dat je feed compleet bij elkaar past. Een kind kan de was doen. Ik snap namelijk nog steeds niet dat ik zo lang onder die steen heb gelegen. Ik kan bij een mooie feed altijd helemaal wegsmelten en sla zo nu en dan de mooie plaatjes ook op. Met de grote vraag hoe de foto's bewerkt werden waardoor het 1 geheel werd. Ha! Of ben ik nou echt zo een noob? Voor de Apple gebruikers hebben ze natuurlijk Afterlight, maar hey als Android gebruiker wil je ook iets wat fijn werkt dan al die crap die er te vinden is. Nou zo dus! Gratis en voor niets alle filters van VSCO.

Have fun with it, thank me later! 😉

Ps: Alle foto's above komen van Pinterest. De laatste 3 zijn van mijzelf.