Doorgaan naar hoofdcontent

TIP! Alle filters van VSCO gratisWaar zou de wereld heen gaan als Instagram niet meer zou bestaan? Ik bedoel, wij hadden laatst een storing van... je raadt het al, Ziggo. Internet lag eruit, dramatisch! Waar zijn wij zonder internet? Exact dit dacht ik toen. Shit, ik kan ook geen Instagram foto plaatsen e.d. Jaaa ik ben nog old skool enzo met alleen wifi thuis ha! Maar ok! Instagram is HET helemaal en doe je het goed, dan kun je er zelfs een aardig zakcentje mee verdienen. Er zijn zelfs dames die inmiddels Instagram hun job mogen noemen. Een droom job toch? Foto's plaatsen en daar geld voor krijgen. Waar kan ik tekenen?!

Met alleen een paar leuke kiekjes schieten ben je er nog lang niet. Je feed moet namelijk iets uitstralen wil je het echt goed aanpakken. Nou ben ik geen pro, maar de laatste dagen ben ik mijzelf iets meer gaan verdiepen in de Instagram wereld. Ik heb op dit moment 900 + volgers. In 2 maanden tijd zijn mijn volgers verdubbeld. Waarom? Dat is een goeie vraag ha. Waar ik eerder altijd foto's plaatste die ik maakte met mijn telefoon, waarvan de kwaliteit echt om te janken is, maak ik nu foto's met mijn camera waardoor de foto's op zich al veel mooier tot zijn recht komen.

Maar dat is nog niet alles, want een foto maken kan iedereen. Het gaat om de nabewerking van foto's. Je kunt wel een leuke foto schieten en deze linea recta plaatsen op je Insta maar om je feed bij elkaar te laten passen gebruik je natuurlijk een mooie filter. Het liefst eentje die je toepast op iedere foto voor een samenhangend geheel. Wedden dat je volgers omhoog schieten?  Mits je natuurlijk echt iets van je Instagram pagina wilt maken.

Voor het bewerken van mijn foto's gebruik ik al zolang ik mij kan herinneren de VSCO app. Gratis te downloaden in de play store. Maar lieve dames en heren, niet alle filters zitten hierbij en voor sommige filter groepen moet je zelf rond de $ 8 dollar betalen. KAAACHJING! Op zich heb je ze niet nodig, maar als je net als mij nu pas onder die steen vandaan komt kan dit een hele handige tip zijn. Ik was opzoek naar gratis filters en zodoende kwam ik een video tegen voor alle filters van VSCO die je gratis kunt downloaden. YES! Ik ben inmiddels een tal van filters rijker en ik moet toegeven, er zitten echt ontzettend mooie tussen. Wil jij deze filters ook allemaal adopteren? Dat kan. Klik hier en volg de stappen uit het filmpje. Kom je er niet helemaal uit? I'am at your service! Dit werkt trouwens alleen voor Android gebruikers. Sorry Apples!

En dat is nog niet alles, want al die filters zijn natuurlijk hartstikke leuk en fijn en geweldig en mooi 😉 maar je moet wel een beetje handigheid krijgen in het bewerken van je foto's en als je je Instagram feed op elkaar afgestemd wilt hebben vergt dit nogal wat.. hoe noem je zoiets? Tijd? Geduld? Anyway.. op Pinterest vind je een tal van tips voor het bewerken. Ze noemen de filters die gebruikt zijn en daarbij bijvoorbeeld -2 saturation of + 3 contrast. Ik heb inmiddels een apart bord aangemaakt op Pinterest haha. Je surft naar Pinterest.com en typt iets in de trant van VSCO filters. Het zal je verbazen hoeveel verschillende bewerkings tips er zijn. Hieronder een paar van mijn favorieten.
Werkt het allemaal? YES! Het werkt allemaal, helemaal! Zelf heb ik wat foto's bewerkt met de tips vanaf Pinterest en eerlijk? Ik snap niet dat ik die nooit eerder onder die steen vandaan ben gekomen. De foto's die ik heb bewerkt zijn precies zoals ik ze wou. Simpel right? Check mijn foto's hieronder die ik heb bewerkt met dezelfde handelingen.

                                      Zie je dat de foto's, ondanks dat ze alle 3 niks met elkaar gemeen hebben, door het bewerken erg goed bij elkaar passen? Ze hebben alle 3 een soort blauwe gloed wat ik persoonlijk erg mooi vind. En op deze manier maakt het niet uit wat voor foto's je plaatst in je feed, als je ze nabewerkt en je wil dat je feed compleet bij elkaar past. Een kind kan de was doen. Ik snap namelijk nog steeds niet dat ik zo lang onder die steen heb gelegen. Ik kan bij een mooie feed altijd helemaal wegsmelten en sla zo nu en dan de mooie plaatjes ook op. Met de grote vraag hoe de foto's bewerkt werden waardoor het 1 geheel werd. Ha! Of ben ik nou echt zo een noob? Voor de Apple gebruikers hebben ze natuurlijk Afterlight, maar hey als Android gebruiker wil je ook iets wat fijn werkt dan al die crap die er te vinden is. Nou zo dus! Gratis en voor niets alle filters van VSCO.

Have fun with it, thank me later! 😉

Ps: Alle foto's above komen van Pinterest. De laatste 3 zijn van mijzelf. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.