Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Snelle & gezonde tussendoor salade


Soms kan het allemaal zo simpel zijn.. als ik trek krijg tussendoor wil ik niet de snoepkast induiken of een zal chips los trekken, maar kies ik voor iets gezonds wat wel genoeg vult. En ik kan je vertellen.. als je mama bent is creatief ineens je middle name. Ik heb na mijn zwangerschap de grote liefde voor bleekselderij gehouden. Maar om nou iedere keer bij een knorrende buik een stengel bleekselderij te verkauwen.. mhuaww! Dat kan dus ook anders. Vandaag een super super simpele (tussendoor) salade die je bijna met je ogen dicht kunt maken.




Wat heb je nodig? 

- Ei (ik heb er eentje gebruikt, maar als je gek bent op ei, kun je er ook 2 nemen)
- Komkommer
- Bleekselderij
- Peper
- Yoghurt dressing ( ik heb die van de Lidl gebruikt)

Kook je ei(tjes) en tijdens het koken hiervan kun je je groenvoer snijden. Gewoon kleine stukjes. Dat eet het fijnst! Ha! Schep dit in een kommetje. Vervolgens giet je een beetje yoghurt dressing over de komkommer en bleekselderij. Goed door elkaar mengen. Eitje klaar? Afgieten, laten schrikken, pellen en snijden.. en eitje(s) on top. Klein beetje peper en klaar ben je! Een kind kan de was doen.

Simpel, maar erg lekker om tussen de knabbelen. Dat kan Vajèn beamen. Die is er namelijk ook dol op terwijl zij normaal gesproken geen bleekselderij en komkommer eet. Bingooooo!

Bon appetit 👌