Doorgaan naar hoofdcontent

Review - Cien foundation Lidl 010 ShellJaren, ja echt jaren heb ik gezocht naar de perfecte foundation. Ooit had ik een foundation van Catrice waar ik ontzettend enthousiast over was maar deze werd uit het niets uit het assortiment gehaald. Eeuwig zonde! Vanaf dat moment hield mijn leven even op... Ik kon namelijk geen andere passende foundation vinden die deed wat ik graag wil en die ook nog eens bij mijn huid paste. En jawel... toen kwam de foundation van de Lidl voorbij schuiven (Cien).

Als je mijn blog al wat langer volgt weetje misschien ook dat ik een sucker ben voor koopjes, tsja wie niet! Ik wil altijd alles zo goedkoop mogelijk scoren. Soms lukt dat en ja, soms faal ik daar hard in. Maar deze keer was het niet alleen een koopje koopje, maar ook nog eens een GOEDkoopje! Na maanden van zeuren tegen Bas dat ik gek werd van die huidige foundation en dat het waardeloze bagger was, kwam hij thuis met een tube foundation, yep van de Lidl. Zo blij als een kind ging ik hem vol goede moed proberen en dames... the best is yet to come! Ik was verliefd, meteen, direct, verkocht.. helemaal!! Vandaag mijn bevindingen en mijn uitbundige enthousiasme van een budget foundation!

Laten we het eerst even hebben over de prijs, want € 1.99! Ja, correct gelezen.. zo weinig! Als je nogal sceptisch bent wat betreft prijs en kwaliteit, niet doen. Nergens voor nodig! Waarom niet, dat lees je straks.


De ingrediënten


De verpakking, tsja die is niet bijzonder. Gewoon, laten we zeggen normaal?! Komt een beetje in de buurt van een ander make up merk welke ook veel van dit soort verpakkingen in hun schap hebben liggen. Het gaat natuurlijk om de binnenkant, dus erg belangrijk vind ik de buitenkant niet. Wat ik wel erg fijn vind aan de verpakking, ze hebben een strookje opengelaten waardoor je de kleur kunt bewonderen. Pluspuntje! Wat ook erg fijn is, de verpakking is van zacht plastic waardoor je, als de verpakking bijna leeg is de tube kunt "oprollen" net zoals je doet met je tube tandpasta. Ik bedoel, dat gaat met een glazen flesje niet. Ik krijg daar dan ook het laatste beetje nooit helemaal uit. Tenzij je hem natuurlijk kapot gooit ha. Maar goed, nog een extra pluspuntje dus.

Zoals je kunt zien op de foto hierboven zit er niet erg veel parfum in. maar wat erin zit ruikt heerlijk. Een aangename geur. Als je kijkt dat budget cosmetica vaak een vreemde en vooral chemische geur erop nahoudt, heeft de Lidl mij verrast met deze geur. Ik kan hem niet echt plaatsen, maar hij ruikt bekend. Ik ben er nog steeds niet achter welke geur... Ha! Wordt vervolgd dus.
De foundation zelf, want daar zijn jullie natuurlijk allemaal het meest nieuwsgierig naar.. toch?! De substantie werkt - voor mij - fijn. Hij is niet te dik, maar wel romig. En hij smeert echt fantastisch uit. Wellicht heeft dit te maken met welke kwast je dit aanbrengt? Ik gebruikte voor deze foundation een Kabuki kwast, JA ECHT! 😉 De Dekking? Daar zijn zoals ik heb gemerkt de meningen nogal over verdeeld. Ik spreek in dit artikel natuurlijk voor mijzelf en voor mij is de dekking meer dan oke. Ik breng eerst een dun laagje aan en mocht ik de dekking nog niet helemaal naar mijn zin vinden, breng ik nog een extra laagje aan. Je kunt de foundation dus ook perfect opbouwen naar wat jij mooi/fijn vind. EN dames... de foundation geeft je geen CAKE effect. Ha! Bingo.. normaal gesproken is dit een veelvoorkomend afhaakpuntje voor mij voor een foundation. Maar deze, inderdaad ook met 2 laagjes geeft je een normaal effect. 1 van de redenen waardoor ik zo enthousiast ben over de foundation.

 

Enne de houdbaarheid? Hoe zit dat na een dag? Ik poeder altijd mijn foundation af. Niet omdat deze een glimpje achterlaat, maar just in case.. voor mijzelf. Dit is er zeg maar stiekem in geslopen toen ik ooit ergens in een ver ver ver heel ver verleden begon met foundation haha. Maar Kim, de houdbaarheid. Als je verkouden bent en je veel je neus snuit, dan spreekt het natuurlijk voor zich dat de foundation o.a niet op je neus blijft zitten haha. Of als je net als mij een dikke emo koe bent.. veel tranen - blame it on the after pregnancy dingen - dan rollen de tranen over je wangen door je foundation heen ha! Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. De foundation blijft eigenlijk verwonderlijk goed zitten de gehele dag. Zelfs een avondje doorhalen is geen probleem. Dus zelfs op stap gaan met deze foundation op je bakkesie kan allemaal prima! Yea!!!

Full Faced! Uhm... door de lichtinval lijkt het alsof ik 1 wenkbrauw vergeten ben bij te werken, maar dat is natuurlijk niet zo, haha! Maar yes! Ik ben dus -zoals je wellicht kunt lezen- LAAIEND enthousiast over dit budget koopje van een Foundation, die ook nog eens verkrijgbaar is bij Lidl. Dus voortaan tijdens het boodschappen doen kun je direct je winkelwagentje volladen met foundation.

Hmm ben ik nog iets vergeten? Had ik al gezegd dat ik dit een ongelooflijke fijne koop is? Nee? Dan bij deze. De foundation is overigens in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar en in een tube zit 30ml. Dat klinkt je nu misschien als weinig in je oren, maar ho.... je hebt maar een klein beetje van de foundation nodig waardoor je er dus ook nog een tijdje mee kunt doen. Eigenlijk alleen maar hele dikke grote pluspunten. Normaal gesproken met elke andere willekeurige foundation zie je vooral veel van mijn moedervlekjes, waarvan ik er nogal veel in mijn gezicht heb. Maar geloof het of niet -zie foto voor bewijs - De moedervlekjes worden zelfs wat weggewerkt... zullen we het dan ook nog even over de wallen hebben? Haha! Yep, ook die worden vrijwel gecoverd door de foundation!

Dus, ben jij in de buurt van een Lidl of ga je er met regelmaat boodschappen doen? Even een blik in het make up schap werpen. Misschien zit er een foundation kleurtje voor je bij en ben je net zo enthousiast als mij na het gebruik!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.