Doorgaan naar hoofdcontent

Luiertest - Lidl Toujours luiersLuiers, gelukkig zijn er niet zoveel soorten ha! Grapje. Er zijn ontzettend veel verschillende luiers. Toen Vajèn nog een mini mini was hebben wij erg veel verschillende merken uitgeprobeerd, maar onze conclusie bij ieder merk luiers - Luieruitslag! En niet een beetje, maar gewoon overdreven luieruitslag. Kruidvat, Pamper, c1000 (die bestond toen nog), Albert Heijn en ga zo maar door. Er was er niet eentje waar Vajèn wel tegen kon. Dit verschilt natuurlijk per baby. Waar sommige zweren bij Pampers, zweren andere weer bij Etos luiers. Maar ok, ons laatste redmiddel waren de Lidl luiers. Anders zat er niks anders op dan over te gaan op wasbare luiers. Zo gezegd zo gedaan en vol goede moed begonnen wij aan de luiers van Lidl.. de Toujours.


De meningen over deze luiers zijn nogal verdeeld. In 2015 zijn de luiers namelijk helemaal vernieuwd en een stuk dunner. Helaas kan ik over de oude variant niet mee praten dus alleen mijn mening en ervaring over de "nieuwe" luiers kun je hier lezen.

Laten we het spits afbijten met de leuke afbeeldingen die de luiers bevatten. Iedere maat luiers heeft in een pak een 2 tal verschillende afbeeldingen op de luier. Leuk voor kleintjes. Vajèn krijgt al vanaf kleins af aan een luier in haar handen tijdens het verschonen zodat ze de plaatjes kan bekijken. Valt in de smaak moet ik zeggen. Natuurlijk doet dit niets met de afweging voor het kopen van deze luiers, maar mooi meegenomen is het wel, toch?

De luiers van Lidl hebben de volgende eigenschappen:

- Perfecte vloeistof en geurbinding 
- Betrouwbare lekbescherming 
- Superzachte buiten en binnenlaagjes 
- 100% actief ademend 
- De brede feel free-stretch zorgt altijd voor een perfecte pasvorm

De Lidl luiers zijn verkrijgbaar in maat 2, 3, 4 en 5. Ook heeft Lidl luierbroekjes, handig voor het oefenen op het aankomende "op het potje plassen - tijdperk.Over de geurverbinding kan ik duidelijk zijn. Er zijn namelijk luiers die wij in het verleden hebben gebruikt en tevens ook weer kort hebben gebruikt voor Esra maar oh oh oh.. die geur! Ik ga geen namen noemen overigens. Maar de geur van die luiers gaat door merg en been. Dit zeg ik erbij om je een beter beeld te geven wat betreft de geur van de Lidl luiers. Hier is namelijk niets op aan te merken. Ze blijven fris ruiken, zelfs na een plasje. Uiteraard geldt dit natuurlijk niet voor de "grote" boodschap"ha! Ook zo een typische - door merg en been - geur! Inderdaad de geur van de luiers is een dikke OK voor mij.

En hoe zit het met de betrouwbare lekbescherming? We weten allemaal dat een luier regelmatig verschoont moet worden en je niet het moment gaat afwachten tot het eigenlijk al te laat is. Maar zo nu en dan - bijvoorbeeld 's nachts - kunnen de mini's lekker hun gang gaan en lukt het niet altijd om er op tijd bij te zijn. Onze ervaring: Als wij Vajèn voor het slapen gaan geen drinken meer geven is de volgende ochtend gewoon droog zoals het hoort. Maar als Vajèn wel drinken krijgt wil het nog wel eens voorkomen dat ze die ochtend een natte broek heeft. Niet Ontzettend nat, meer een beetje vochtig-ish. Maar laten we nu even uitgaan van het gemiddelde.. Dan mag ik toch wel zeggen dat dit luiers zijn met minimale lekkage. Het ligt er echt maar net aan hoe lang je je kleintje in dezelfde luier laat rond huppelen.

Het gedeelte over de super zachte buiten en binnenlaagjes, daar ben ik het voor 10000% mee eens. De luier aan de binnenkant is ongelooflijk zacht. Zachter dan de tientallen luiers die wij al hebben geprobeerd. Dit is natuurlijk een belangrijk puntje aangezien je mini die luier wel om zijn tere bips draagt. Geen mens wordt er gelukkig van als je schuurpapier om je billen heen vouwt. Am I right?! Dat gezegd hebbende, de buitenkant is net zo zacht waardoor het voor je mini prettig aanvoelt bij de beentjes en bij het buikje.Dan hebben we nog het stretch dingetje waar ik ook erg enthousiast over ben! Let wel op dat je niet te hard trekt aan de sluitings lipjes, voor je het weet heb je het lipje in je hand 😉 Uhu.. dat is mij al wat vaker overkomen. Maar zullen we het erop houden dat ik mijn eigen krachten niet ken? Haha! Mommmmypowerrrrr 👊 Al met al.. je kunt de luiers goed aansnoeren!

Wil ik nog iets kwijt over de luiers? Jazeker! Onder andere de prijs van de luiers. Je betaald namelijk maar € 0,14 cent per luier. Kaaaaachjing! De luiers van de Lidl vallen dus onder de categorie budget luiers. En daarbij is de prijs - kwaliteit verhouding top. Wij hebben Esra al vrij snel op Lidl luiers gezet maat 3. Tot dusver hebben wij bij ons in de buurt nog nergens een Lidl gevonden die wel maat 2 verkoopt. Overigens wel in Duitsland, waar de luiers ook weer aanzienlijk goedkoper zijn. Gotta love Duitsland! Maar goed, Esra draagt al een tijdje deze luiers en ondanks dat ze in het begin nog wat aan de grote kant waren zitten ze nu perfect. Ook bij haar hebben wij dezelfde ervaring wat betreft deze luiers als bij Vajèn. Ze sluiten daarbij ook nog eens goed aan!

Het is in ieder geval duidelijk dat wij ons merk luiers hebben gevonden en ook nog voor een erg leuke prijs! Lidl heeft trouwens regelmatig leuke aanbiedingen voor de luiers.Even het foldertje in de gaten houden dus.

Oh, ik vergeet bijna te melden dat het eigenlijk altijd weer een verrassing is bij het openen van ene pak luiers, welke afbeeldingen erop staan. Zo zie je hierboven dat er stipjes in de vormgeving zitten, maar nu hebben wij een pak welke streepjes heeft en weer andere diertjes erop. Leuk toch?!

Welke luiers gebruik jij? En heb je al eens de luiers van de Lidl geprobeerd? Wat vond jij ervan? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.