Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe doen andere moeders dat toch?Tsja een vraag die ik mijzelf regelmatig -of eigenlijk meerdere keren per dag- stel, hoe doen andere moeders dat toch? Vandaag neem ik je mee in die gedachten en wat ik daar precies mee bedoel.
Hoe doen andere moeder dat toch:

- al die leuke foto's op Instagram van kindertjes die lachen in de camera en het eigenlijk dé perfecte foto is. Als ik mijn kindertjes op de kiek wil zetten blijft het lachen uit en vaak maakt pokerface plaats voor dikke krokodillen tranen.

- ... foto's van je newborn. Wat op zich al een vak apart is. Al die prachtige foto's van mama's met hun net geboren kroost en eruit zien om door een ringetje te halen. Als in... Huh what? Heb jij die newborn echt zelf op de wereld gezet? Dat kan ik niet aan je zien. OK! Ik had toch een partij wallen.. daar kon geen concealer tegenop.

- Foto's van kinders die eruit zien om door een ringetje te halen. Ik bedoel... als ik mijn kleine pukkeltje aankleed heeft ze binnen een paar seconde de meest vreemde vlekken op haar kleding.

- EN nog een keer die foto's.. Ja die foto's van mama's die hun beide kindjes op de foto zetten en het perfecte plaatje schieten. Ik zweet op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik daar kon zweten, als ik mijn beide dametjes SAMEN op de foto wil zetten. En zelfs dan zit er nog niks bruikbaars tussen.

- Sporten en kinderen hebben. Oke, eentje is nog te doen.. maar 2? Hoe kom je aan sporten toe als je 2 kindjes hebt die eigenlijk niet echt hetzelfde ritme betreft slapen hebben? Ik vind het namelijk al een sport en cardio oefening als ik de luier van mijn dreumes moet verschonen.

- Die thuis werken en kindjes hebben. Daarbij nog het huishouden altijd netjes aan kant hebben, tussendoor sporten, jaaa en die leuke foto's schieten. Ik ben al moe als ik net 5 minuten uit bed ben gekropen.

- een uitgebreide maaltijd koken met kinderen. Leuk als ze wat ouder zijn.. maar met 2 onder de 2 voelt het als..... niet te doen! ik leef sinds ik mama ben vooral op groen knaagvoer wat ik vroeger ook aan mijn cavia's gaf.

- tussen alle bedrijven door een plekje vinden om te douchen. Ik bedoel, ik mag blij zijn dat ik het huis een "douche" kan geven. Laat staan mijzelf.

- series en films kijken. "Hey, ken je die nieuwe serie - 13 reasons why? - ik heb in 1 avond alle afleveringen gekeken" You say what now? Zodra mijn meisjes in bed liggen, zie ik hooguit de eerste 2 minuten van een serie of film voor ik zelf ook lig te knorren.

- een opgeruimd huis! Echt opgeruimd opgeruimd. VT wonen staat nog net niet op de stoep. Hier? Hier is het altijd een rommel. Altijd. Oke, mits de kids in bed liggen. Maar daar kan ik dus maar 2 minuten van genieten met een scheef oog.

- ziek zwak en misselijk zijn. Het is vrij bekend dat mama's eigenlijk niet ziek kunnen zijn. het leven gaat gewoon door. maar soms zie ik mama's voorbij schuiven die doodleuk vertellen in bed te liggen omdat ze ziek zijn. Wat doe ik dan verkeerd? Als ik mijn kinderen uithonger dan is het het overwegen waard, maar dat behoort niet tot 1 van de opties.

- een avondje uit met hun wederhelft. Lekker uit eten... bios'je erachteraan plakken. En dat allemaal zonder kindjes. Halleluhja!! En wij? Wij moeten ergens vier maanden van te voren al een oppas regelen. Wie weet in vredesnaam al die maanden van te voren nou al dat je een uitstapje gaat maken met je geliefde? Noop, ik ook niet!

- alleen met 2 kindjes naar de winkel omdat je echt die nagellak aanbiedingen niet wilt laten gaan. Hatsekidee, kindjes onder je arm en gaan met die banaan. Althans, niet voor mij. Ik ben al van top tot teen besmeert met zweetdruppels (ieeeewll) en compleet buitenadem zodra ik mijn jongste dropje eindelijk in de draagzak heb. Laat die nagellak maar zitten.

- eten met kinderen. Zo zo zo leuk, als gezin aan tafel eten. Hier en daar zie ik wel eens een foto voorbij schuiven van zo een dergelijke situatie. Als wij hier als gezin aan tafel zitten als mijn geliefde thuis is, mogen wij blij zijn om en om een hapje voedsel te kunnen nuttigen terwijl de aardappel en sperziebonen om je oren vliegen.

- make up die de hele dag perfect zit. Ja mama's hoe doen jullie dat toch? Is het voor de show? Is het een vaste make up waarbij een staalborstel nodig hebt om het eraf te kratsen?! Ik weet het niet, maar zodra ik mijn gezicht in de steigers heb gezet en ik 1 van mijn dochters op schoot heb kan ik weer opnieuw beginnen. Een lekkere natte plak kus op je wang of je wimpers die er blijkbaar uit zien als speelgoed?! Been there done that.

- een alcoholische versnapering nuttigen, thuis! Ik bedoel... hoe? Een drankje kan heus, maar van 1 drankje komt het volgende drankje en van dat tweede drankje maak je gauw een derde drankje annnnnnnnd she's gone! Ha, maar echt. Fris en fruitig naast je bed stappen is als je kinderen hebt al een hele opgave. Dus laat staan met een drankje achter je kiezen en een bonkend hoofd doordat je hersenen stukje bij beetje zijn opgelost door de alcohol naast je bed rollen is echt wel een dingetje.

- de was niet vergeten en iedere dag een fris en fruitig setje kleding aan. Tegen de tijd dat het mij te binnen schiet dat ik de wasmachine way back heb aangezet, moet hij weer opnieuw draaien.

- ontbijt IN bed. Al die mooie en vooral fantastisch jaloers makende plaatjes (vooral op Instagram) van ouders die heerlijk aan het ontbijten zijn IN bed. Juist IN bed. Super jaloersmakend vertel ik je. Kijk, wij doen regelmatig een poging als wij beide een dag vrij hebben, maar as I said.. ik ben al verrot als ik 5 minuten mijn bed uit ben. Laat staan dat ik het zooitje ongeregeld nog in toom moet houden zodat niet overal hagelslag te vinden is, bijvoorbeeld tussen je tenen zodra je 's avonds na een HELE lange dag in bed kruipt. Leeuuuuheeuk!

- boodschappen doen met kids. Mission impossible. Tenminste, voor mij dus. Krijsende kindjes in de winkel en winkelende mensen waarvan je de ogen voelt prikken in je nek of je hoort geroezemoes zodra je het andere gangpad neemt, waar je het lef vandaan haalt om je kinderen mee te nemen als je boodschappen gaat doen. Uhu!

- mooie en lange gelakte nageltjes. Zodra mijn nagels iets langer worden na het helemaal afbreken of inscheuren (heeeeeeuuuuu lang leve de zwangerschap!) moet ik ze afplakken. Ik krap mijn meisjes TE snel per ongeluk en dat terwijl ze nog geen milimeter (bij wijze van) lang of kort zijn. En dat lakken van je nagels als mama.. ik loop altijd, ja altijd zeg ik je met 1 hand gelakte nagels. Charming..

- ergens op tijd komen. Een race tegen de klok hier. Iedere keer weer. Het maakt  niet uit hoe laat wij onszelf klaar maken... ergens op tijd komen is ons sinds de kindjes er zijn nog niet gelukt. Heb ik dan echt een groter horloge nodig of 20 verschillende wekkers?

- hun Facebook status bijwerken, appen of what so ever je ook doet op je telefoon. Ik kan het beter uit mijn hoofd laten om mijn telefoon überhaupt te pakken. EN anders stiekem zodat terror dreumes het niet ziet en ik als een halvegare op de bank in een hoekje ver weg gedoken zit tussen de kussens.


Herkenbaar voor de mama's onder ons? Hoe doe jij dit? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.